Clostibegyt tabletta szedése orvosi felügyelet nélkül?!
Nekem is egy van egy gyermekem és egy vetélésen túl Múlt hónap volt az első clostys hónap, elég furán alakult. A legalapabb adagot szedtem, de kellett mennem Uh-ra. 6 db, egyenként kb. 20 mm-es tüszőm lett, úgyhogy sajnos azt a hónapot le is kellett fújni, egyrészt azt mondta a doki, hogy nagy az esélye a többes ikerterhességnek, másrészt azt is mondta, hogy veszélyes is lenne a terhesség, mert nagyon nagyra nőhetnek a petefészkek (gondolom ciszta miatt). Úgyhogy nem voltam túl boldog, de stornóztuk a hónapot. Ja, meg adott gyógyszert, hogy ne legyenek ciszták.
Következő (azaz mostani) ciklus gyógyszermentes, voltam UH-n, minden tökéletes. Úgyhogy bizakodom.
Summa summárum az én tapasztalatom is az, hogy kell az UH-s nyomonkövetés, nem tudni, hogy reagál a szervezet a hormongyógyszerekre. Sok sikert Nektek!
A legjobb szándékkal mondom, be ne szedd azt a gyógyszert felügyelet nélkül! Én beszedtem, 3 hónapon át, június-július-augusztusban. Májusban még tankönyvi volt a hüvelyi UH-m, gyönyörűek a petefészkeim. Szeptemberben egy együttlét után borzalmas görcsöket éreztem, mozogni nem bírtam a fájdalomtól. Éjszaka sürgősségi, ahol kiderült, hogy a closti annyira túlstimulált, hogy 4 db 4-6,5 cm (!) közti cisztám lett tőle, fájdalom azért volt, mert a 6,5 centis kifakadt és elöntötte a hasamat a folyadék. Egy hét kórház, ahol kifakadt egy ötcentis is, a maradék 2 szerencsére sorvadni kezdett, így megúsztam a műtétet, csak infúziót kaptam. Ez a második clostimentes ciklusom, most retteghetek attól, hogy vajon visszaáll-e a normális kerékvágás, működni fognak-e a ciszták miatt duplájára tágult petefészkeim, összemennek-e normál méretre, illetve lehet-e még gyerekem egyáltalán.
NE SZEDD BE, ha nem ellenőriznek közben!!! Van, akinek szerencséje van, és nem lesz baj, de járhatsz úgy is, mint én. Ha figyeltek volna engem közben, az első hónapban látszott volna a baj, és még időben leállhattunk volna. A hőmérés se jelent semmit, én is mértem, szépek voltak a görbéim. Csakhogy ez azért volt, mert a több érett tüszőből 1, vagy max 2 repedt meg, ami látszott is a görbén, de a túlstimulálás miatt ennél több érett, azok pedig cisztává alakultak. Ezt nem láthatod a hőgörbén, csak ultrahangon lehet kiszűrni!
Utolsó vagyok. Szerintem jól tetted. Nekem most úgy néz ki, hogy nincs peteérésem :( Volt egy vetéléssel végződött terhességem, azelőtt minden rendben volt, az a terhesség is elsőre összejött, de azóta nem működik rendesen a szervezetem. A closti nekem csak rontott a helyzeten, én most a barátcserjével próbálkozom, jövő héttől szedem. Gyógyszert legközelebb max akkor fogok bevenni, ha már a barátcserje, a teák is kudarcot vallottak, és akkor is csak úgy, ha folyamatosan ellenőriznek közben. Nekem egyszer elég volt ez ahhoz, hogy többet ne engedjem, hogy felügyelet nélkül gyógyszerezzenek.
Kívánom, hogy a teák segítsenek, és mielőbb teherbe ess :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!