Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 41-42 évesen van esélye...

41-42 évesen van esélye teherbe esnem? Van értelme ennyi idősen szülni? Tudtok41-45 éves kismamáról?

Figyelt kérdés
2014. okt. 14. 10:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
89%

Persze hogy van, és persze hogy kell! :)

Az egyik kolléganőnk 42 évesen most szült természetesen, spontán teherbeeséssel egy szép egészséges kisbabát, szinte észre se vettük, hogy terhes, csak a pocakja mutatta. :)

Az összes mocsskos tetűnek pedig, aki különösebb ismeretek, és internetes oldalak infói alapján ideokádja, hogy 30 felett se jó szülni, 40 éves nagymamakorú asszonyok, azt üzenem, hogy szcharjon sünt, és menjen az anyja pba az elmaradott középkori ismereteivel - by the way, elnézést a középkori emberektől, ott nem volt nyávogás, szültek amíg tudtak, 40-45 évesen is.

Elég már ebből a nőrettegtetésből!!!

Ma már nem olyanok a körülmények, sem az egészségi állapot, mint régen, és aki ilyeneket ír, mint a fentiek, az egy gonosz, elmaradott oldszkúl nyomi.

Hajrá negyvenes anyukák!

2016. okt. 13. 00:16
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szültél azóta? Mert persze, hogy van esély. Igaz, állítólag kisebb a fogantatás esélye, mint fiatalabb korban, és több vizsgálat van. De az adott nőtől is függ,mennyire termékeny. Ismerek olyat, aki 45 felett is gond nélkül teherbe esett, és sajnos olyat is, akinek 38 éves korára teljesen kimerült a petefészke (szóval alkati kérdés is).

Én most spontán ikerterhes vagyok (21 hetes) úgy, hogy mindenféle gyógyszeres rásegítés nélkül a 4. próbálkozós hónapban terhes maradtam. Betöltöm a 42. évemet amire megszületnek a babáim. Igaz, nem első, hanem harmadik terhesség, de ismerős kolléganő az elsőt szülte 41 évesen. Szintén spontán lett terhes, és természetesen szült időre egy makk egészséges, nagy súlyú kislányt.

2016. okt. 13. 11:51
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Ma már szerintem 40 évesnek lenni teljesen más, mint mondjuk 20-30 éve. Kitolódtak ezek a dolgok. Aki pedig egy 40 évest öregnek nevez, az egy mérhetetlen idióta.

Igaz, hogy egyedül a túl nagy korkülönbség miatti generációs szakadék talán ami egyedül problémát okozhat, ami talán kamaszkorban lehet nehézkes. 40 évesen szülni ma már nem fura, megértem azokat, a nőket, akik tényleg fiatalon ki szeretnék élni magukat. Jól teszik, mert belőlük legalább nem lesz megsavanyodott vénasszony 40 éves korukra, csak mert fiatalon elvárások miatt szült.

50 év fölött viszont már soknak tartom. 50 felett már nem annyira rugalmasak az emberek (ezt a saját szüleimen látom most) mindenen hisztiznek, amiért korábban meg sem szólaltak. Már nincs annyi türelem 50 év felett.

26/F

2016. dec. 27. 23:47
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, a korkülönbség miatti generációs szakadék nem létezik, személyiségtől függ. Pl engem is 40 évesen szült anyám, végig igazi barátnők voltunk, vagány nő volt, felvilágosult nézetekkel.Míg a nála 10 évvel fiatalabb apám egy végtelenül prűd, kőkorszaki nézeteket képviselő pasi volt, aki legszívesebben csadorban járatott volna és 30 éves koromig erényövet hordatott volna velem ha rajta múlik.

Van, aki nem érti meg magát a fiatal szüleivel, és van aki nagyon jól kijön az idős szüleivel. Nem lehet általánosítani.

2016. dec. 29. 07:33
 25/27 anonim ***** válasza:
24-es, ezért sem írtam biztosan és tényleg nem akartam általánosítani. Amúgy igaz amit mondasz, vannak akik 60 évesen sokkal felvilágosultabbak mint néhány 30 éves, sőt vagy néhány kortársam, ami fura nekem.
2016. dec. 29. 10:34
 26/27 anonim válasza:
12es válaszoló. Te legalább láthatod az ük unokáját is. A kis dzseniferkét.
ápr. 26. 09:36
 27/27 anonim válasza:
*Unokáid
ápr. 26. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!