41-42 évesen van esélye teherbe esnem? Van értelme ennyi idősen szülni? Tudtok41-45 éves kismamáról?
Nekem van ismerősöm, aki 43 évesen szült. szép egészséges kisfiút és nagyon boldogok vele.
Neki ő az első gyereke.
szia!
a munkatársam felesége 41 volt, amikor szült. Nekik első baba és 3 év alatt jött össze. Későn találkoztak, de persze, hogy van/volt értelme!
A genetikai UH-n találkoztam egy anyával, előttünk járt sokkal és ő is 42 volt és már volt egy 20 és egy 22 éves fia is. Most is fiút várt az új férjétől, a férjnek első baba volt. Naná, hogy volt értelme.
Jobban figyelnek az orvosok, több a veszélyt jelentő tényező, idősen kell felnevelni és ezzel számolni is kell, de ők is teljesen jól vannak és nem a negatív oldalában gondolkoznak. Munkatársamék is megint kicsit gyreekek, teljesen jól nevelik a fiukat a koruk ellenére is.
Szia! Én itt vagyok, vén fejjel, 43 évesen, és 15 hónapos a kisfiam. Gyakorlatilag védekezés mellett besikerült, a többi gyerekem már mind nagyok.
Ahol szültem, szobatársam volt egy 42 éves nő, azóta is tartjuk a kapcsolatot, és egy másik kismama aki 40 évesen szülte első gyermekét.
Szóval van ilyen, nem kevés, és esély mindig van.
Ha szeretnétek, miért ne? Nem tudhatjuk meddig élünk, mennyi időnk lesz felnevelni a gyerekeinket, fiatal szülővel is történhet bármi meg időssel is.
A genetikai rendellenességek kockázata megnőhet ilyen idősen, érdemes minden szűrővizsgálatot elvégeztetni, az amniocentézist is javasolják. Nekem hál' Istennek makkegészséges gyermekem született.
Nekem édesanyám volt 40 évesen terhes az öcsémmel. Mind a ketten jól vannak és szerencsére látja felnőni a fiát (most 27 éves).
Én 38 vagyok és igencsak gondolkodom egy 3. gyerekben. A két lányom 5 és 2 évesek, de mivel most mentem vissza dolgozni, így ha döntünk is a 3. baba mellett, azt én is 40 évesen fogom szerintem szülni (ha összejön).
Az előző válaszát néhány dologban cáfolnám/saját tapasztalat.
Én is azt hittem, a szervezetemet jobban megviseli a terhesség, mint fiatalabb koromban, de nem. Mondjuk nincs magas vérnyomásom, nem vagyok cukorbeteg stb. tehát a szervezetem 43 évesen is egészséges, rendszeresen mozgok, sportolok, nem vagyok elhízva, a terhességem is könnyű volt.
Azt is hittem jó esélyem van a császárra, de nem. Pedig örültem volna neki, mondtam az orvosnak, én már biztosan nehezen fogok szülni, a koromnál fogva kérnék császárt. Hát kinevetett, ilyen nincs semmi nem indokolja orvosilag a korom végképp nem, mivel már szültem, ezért természetes úton fogok szülni, így is lett. Annak javasolhatják a császárt, aki ilyen idősen először szül.
A genetikai tényezők kockázata tény hogy nagyobb. Emiatt gyakoribb orvosi ellenőrzés, szűrővizsgálatok, genetikai tanácsadás a terhesség során, olyannyira kiszűrnek mindent, hogy azzal a biztos tudattal mehetsz szülni, hogy előre tudod, a gyermek makkegészséges, nincs kromoszómarendellenessége, genetikai fejlődési rendellenessége.
Én a szülés körüli komplikációktól féltem ezért a leginkább, hogy csak ott ne legyen valami baja az egyébként egészségesnek születő babának.
Ezért érdemes megbízható jó orvost választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!