Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nektek nem megy az idegeitekre...

Nektek nem megy az idegeitekre a "ne görcsölj rá" tanács?

Figyelt kérdés
Annyian dobálóznak ezzel, és már azért is nekiesnek az embernek, ha annyit mond, hogy "x hónap után már jó lenne, ha végre sikerülne", egyből megkapja, hogy biztos a görcsöléstől nem sikerül. Minden görcsölésnek számít, a szimpla vágyakozás is egyesek szerint, mert "nem szabad annyira akarni"... mintha ez így működne, hogy úgy döntök egyszercsak, hogy mostantól nem akarom. Szerintem sok nő már azon görcsöl, hogy véletlenül se görcsöljön, mert mindenki ezzel piszkálja. A hátamon áll a szőr, ha meghallom.
2014. aug. 23. 18:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én is utáltam, nagyon. Aztán 6 év sikertelenség után feladtam, otthagytam a munkám, elkezdtem újra dohányozni, vettünk egy kutyát, és kõvetkező hónapban pozitív teszt... :) És sok ilyen esetről hallottam azóta, lehet benne valami, de tény, hogy nem lehet akarva abbahagyni a rágörcsölést.
2014. aug. 23. 18:40
 2/12 Bella169 ***** válasza:
Én is falra mászok tőle. Ha az ember már csak megemlíti, hogy szeretne gyereket, már akkor mondják a nagyokosok, hogy ne görcsölj rá. Nem lehet akarva nem görcsölni. Nekem 5. hónap sikertelenség után jutottam el oda, hogy nem borultam ki mikor megjött és nem napi 24 órában azon járt a fejem, hogy terhes leszek/lettem/lehetek-e.
2014. aug. 23. 18:42
 3/12 anonim ***** válasza:

Idegesítő, de teljesen igaz, és szavaidból azt olvasom ki, hogy te is éppen rágörcsöltél.

Rengeteg olyan sztorit hallottam, hogy rágörcsöltek, de mikor nem figyeltek oda, rögtön összejött. Vannak mázlisták, akiknek idejük sincs rágörcsölni, mert mikor belevágnak, egyből össze is jön. Azok könnyen beszélnek. Akik meg már 3-4 hónapja próbálkoznak legalább, azok biztos, hogy már kicsit görcsölnek-de ezt a szót ne erős értelemben értsd. Szinte mindenki, aki próbálkozik, úgymond rágörcsöl egy kicsit. Mert nem mindegy nekik, hogy mikor jön össze, ha mindegy lenne, akkor nem próbálkoznának. Ha már vágyunk rá, tervezgetjük, az már valamilyen szinten rágörcsölésnek minősül. De vannak fokozatai. Ha odafigyelsz, hogy na, most próbálkozzunk a hónapban, akkor foglalkoztat a téma, ezen kattog az agyad, ezt már rágörcsölésnek hívják az emberek. Minél jobban akarod, minél jobban odafigyelsz, hogy most jó időben legyetek együtt, annál jobban rá vagy görcsölve. Ebből következik, hogy bizonyos értelemben nem lehet nem rágörcsölni. Kérdezz meg egy pár nagycsaládost-5 gyerekeseket-hogy is jöttek a gyerekek. Naptáraztak, hőmérőztek, próbálkoztak? A válasz nagy valószínűséggel az lesz, hogy "egyszercsak azt vettem észre, hogy terhes vagyok" "azt se tudom, mi az a naptárazás, soha nem hőmérőztem"

Legjobb lenne, ha szabira engednétek magatokat ez ügyben. A legeslegjobb, ha ténylegesen szabira mentek és pihentek valahol. Nincs próbálkozás, csak élvezitek a szabadnapokat. Nem szabad megtervezni, hogy "na, ma ágybabújunk a strandolás után" Vagy ágybabújtok, vagy nem. Hagyjátok folyni az eseményeket magától.

2014. aug. 23. 18:52
 4/12 A kérdező kommentje:

3-as, én magamon éppen azt érzem, hogy görcsösen próbálok nem görcsölni, mert mindenki ezzel csesztet. Az előző ciklusomban pl. nem jött össze, anyum kérdezte, hogy mi a helyzet, mondtam neki, hogy most megjött, de nem baj, majd jön ha akar. Erre az volt a válasz, hogy biztos rá vagy görcsölve. Na most ezt vajon miből szűrte le? :D Sokkal nyugodtabb voltam azokban a ciklusokban, mikor próbáltam figyelni a testem jeleit ovu után, mint azokban, amikor iszonyatosan igyekeztem mindent figyelmen kívül hagyni. Tudod, amikor már azon stresszelsz, hogy nem szabad stresszelni, bármikor eszembe jutott, egyből jött ez az ideg, hogy nem szabad rá gondolni sem.

A másik, hogy én nem tudok nem figyelni a peteérésre, mert érzem, hogy mikor van, kb. 16 éves korom óta (kivéve nyilván a fogamzásgátlózós éveket). Ha babát szeretnék, akkor nyilván hülye leszek kihagyni a hancúrt, ha érzem, hogy helyzet van, ez tény, de már ennyi is rágörcsölés lenne?

2014. aug. 23. 19:02
 5/12 anonim ***** válasza:
De, idegesítő. Aztán nagy nehezen teherbeesik az ember, aggódik egy kicsit hogy minden rendben legyen a babával hisz nem hipphopp jött össze és rögtön megint azzal jönnek hogy ne görcsölj rá, mert az nem tesz jót a babának. Mintha az ember direkt idegeskedne rajta...
2014. aug. 23. 19:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Nekem egyébként volt egy vetélésem februárban, az a terhességem elsőre sikerült pedig, 10 hetes voltam. Mivel kisvárosban élünk, nyilván 5 perc alatt kitudódott, mert valaki látott a terhespatológián hálóingben... azóta folyamatosan záporoznak a kérdések, hogy van-e már valami, és mikor mondom, hogy még nincs, jönnek azzal, hogy biztos az a baj, hogy rágörcsölök, mert nagyon terhes akarok lenni újra... sikítani tudnék tőle. Meg attól is, hogy nincs bennük annyi tapintat, hogy ha tudják, hogy mi történt, nem piszkálnak a témával.
2014. aug. 23. 19:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Kerdezo nagyon nagyon aterzem a.kerdesed es a gondjaid,na meg a beszolasokat amik ernek.Nekunk is ugyanezek a kerdesek es beszolasok zaporoztak.A cegnel persze egy masik kolegano hamar terheslett es minden nap hallgatnom kellett h bezzeg o es masok csinaltak ebbol versenyt h neki hamarabb...Nagy nehezen osszejott a baba egy ev utan.Kisvarosban lakom szinten mindenki mindenki ismerose.Az egesz varos megtudta h elhagyott a ferjem egy masik no miatt.Majd kiderult h terhes vagyok mivel az sztk-ban dolgozik a legtobb pletykas ezt is hamar megtudta mindenki.Oktoberben elveteltem,mutet,egyedul csinaltam vegig.Egy honap.alatt vesztettem el a ferjem es a babam,otthonom!Akkori koleganom meg ra egy honapra szult!Fogtam magam es osszepakoltam,elkoltoztem a kisvarosbol,a munkahelyemre kizarolag dolgozni jarok be,senkivel nem beszelek mar!Hamar ram talalt a szerelem,osszekoltoztunk es szinte kezdettol fogva nem vedekeztunk!Elveztuk egymast es senkinek nem szoltunk semmirol.Nyaralni mentunk es spontan peteeresbol(szeretkezes ejjel a parton) osszejott a baba a 3.honapban.Most 8hetes terhes vagyok :) Azt kivanom valtoztass es ne foglalkozz semmivel,mindenkit kerulj aki negativ sot meg is mondhatod h lealltatok a babatemaval(,mmasra koncentraltok..stb(legyen csak a ti kis titkotok).Hidd el sikerulni fog!Kivanom neked!
2014. aug. 23. 20:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem ertem ha ennyire zavar miert nem engeded el a füled mellett??most ilyenen fennakadni,h mit mondanak masok??ha ugy erzed te nem görcsölsz ra oke..de mi valtozik ha nem mondjak neked,h ragörcsölsz?? Vagy ez hatassal van a teherbeesésedre??:))
2014. aug. 23. 20:42
 9/12 A kérdező kommentje:

Utolsó, egyszerűen idegesít, kéretlenül belemásznak az ember magánszférájába, beledumálnak, amikor semmi közük hozzá, és mindezt olyanok, akikkel aztán tényleg nem akarom a kudarcomat kitárgyalni. Nem mondom, hogy ez negatívan befolyásolja a teherbeesést, de az biztos, hogy nem tesz jót az idegeimnek. Nem tudom elengedni a fülem mellett, mikor folyton ezek a kérdések záporoznak, mert hát 9 hónapja férjhez mentem, hát hol van már az a baba??? Meg hát el is vetéltem ugye, akkor pláne, most mért nem vagyok már újra terhes??? Szerintem ezért, mert a kedves család agyonnyom az elvárásaival. Anyámék kevésbé, anyósomék egyáltalán nem feszegetik ezt, de a nagyszülők mindkét oldalról borzalmasak. Na meg a többi öregasszony, akik a nagyszülők barátnői, és rohadt fontos, hogy tudják ezt az egészet. Nagyon idegőrlő ám ez.

Utolsó előtti: nem lehetett semmi, amin átmentél, csodálom az erődet. Örülök, hogy minden jóra fordult, gratulálok a babádhoz :)

2014. aug. 23. 20:51
 10/12 anonim ***** válasza:

hű, te aztán tényleg pipa vagy :)

ne oszd meg a gyerekgyártási terveket másokkal, és akkor nem fognak osztani neked tanácsokat.

amúgy is ez egy intim titok. ha már megvan a kicsi, akkor lehet hirdetni, addig meg ha esetleg érdeklődik valaki, kitérő választ kell adni.

és akkor nem fognak a közhelyes megoldással traktálni.

amúgy szerintem csak maga a stresszelés, feszülés árt (például stresszes munkahely, életkörülmények), attól, mert még valaki szeretne gyereket, és sokat tesz a megtermékenyülés érdekében, az nem feltétlen van rágörcsölve. minden okkal történik. ha nem 4 hónap alatt jön össze a baba, hanem mondjuk két év után, akkor nagyon is meg lehet az oka - pl. valamit kihever a szervezet, és aztán áll készen.

2014. aug. 23. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!