Mikor foganhatott a bébim?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy körülbelül mikor foganhatott a kicsikém, mert bárhol kérdeztem/néztem mindenhol mást írtak.
Az utolsó mensesem első napját pontosan nem tudom, de valamikor november elejében lehetett. Magzatom a méretei alapján 37 hetes, a védőnőm a fogantatást december 11-re tette, a szülést pedig szeptember 3-ra. De ha a magzat a méretei szerint november utolsó hetében fogant akkor mért innen számolták a 40 hetet? A babák 38 hétig fejlődnek, a 40 hét az pedig a mensestől számított plusz 2 hét. Akkor most mikor jött össze a bébi, novemberben vagy decemberben?
Ha azt sem tudod mikor volt az utolsó mensesed, akkor nehéz megmondani!
A 12 heti ultrahang a mérvadó, addig wgyformánnőnek a babák.
A 12. Ultrahangtól szàmolj vissza 10 hetet, s azon a héten, vagy az előtte, vagy az utánna lévő hét napjaiban fogant
Bocsi, lehet valamit félreolvastam - értettem, de ha neked
NOVEMBER elején volt meg a menzeszed, akkor nem foganhatott december 11.én! 1 hónappal később!
A nov elején volt, akkor kb nov közepén- végén volt a fogantatás....
de a szülés várható időpontja mindig az utolsó menzid első napja (habár akkor még nem vagy terhes!-még gondolatban sem ..mindig...)
Tehát pl. November 4.én Hétfőn jött meg a menzid - akkor - elvileg november 17-20. -a között volt a fogantatás - optimális esetben -azaz ha félidőben van a peteérésed .
és akkor Augusztus 11. én lennél-lettél volna a 40. hétben.
Mindenhol bele van kalkulálva - mert ezt veszik alapnak! - nem a baba tényleges korát!
-és ezt is csak a nagy átlagból számolják!
nekem pl. mindkét gyerek elég nagy volt! szóval én mindig előrébb tartottam...ebből volt néha kavarodás..
a Kalkulátorok az átlagot veszik! tehát nekik egy pl 62 cm-es baba (ekkora volt a lányom - születéskor) az már óriásbébi :D
Köszönöm a válaszod!
62 cm-es babát szültél?! Húha, tényleg nagy babó volt! :D :) A szülés milyen volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!