Lehetséges, hogy egy nő 6 hónapig ne tudja, hogy terhes?
Előre leszögezem, hogy nem egy észkombájn a csajszi, akiről szó van. Viszont rendes lánynak ismertem meg.
Egy jó barátnőmnek már bőven látszik a hasa, egy hete volt orvosnál - mert a barátjának feltűnt, hogy fél éve nem jött meg a lányzónak. Azt mondta a barátnőm, hogy sokszor volt olyan, hogy 1-2 kimaradt, szóval nem gondolt ilyenre. Én azt tippelem, hogy át akarta verni a pasiját (ő még nem akart gyereket). A srác 100% bevette, hogy a lánynak is újdonság, hogy a 25. héten van kb. Édesanyám közben azt mesélte, hogy ő -bár meddőségi papírja volt - első héten megérezte. Közben viszont egyáltalán nem boldog. Pedig senki nincs ellenük. Szerintetek lehetséges tehát, hogy fél évig ne tűnjön fel egy nőnek, hogy terhes? Lehet valaki ennyire buta, figyelmetlen?
Láttam is ilyet, mikor szülészeten voltam gyakorlaton. A nő konkrétan akkor fordult orvoshoz, mikor megindult a szülés, de akkor is a sürgősségire ment, mert furcsa folyása és fájásai voltak. Ott mondták neki, hogy hát igen, a magzatvíz, talán a szülészetre kellene fáradni.
A doki pedig azt mondta, hogy minden évben előfordul legalább egy olyan, aki okáig nem veszi észre, hogy terhes.
Akkor lehetséges, ha pszichésen elnyom minden tünetet a nő, mert nem akar gyereket.
Első babával nekem is csak 24 hetesen kezdték észre venni még az ismerős kollégák is, tehát hogy kívülről nem látszik az benne van a pakliban.
Mondjuk én nem tartom normálisnak azt sem, hogy valaki ennyire ne foglalkozzon a saját ciklusával, ha terhes, ha nem, mert nem normális, hogy egy érett nőnek össze-vissza kimarad, pláne ha él nemi életet is már, de hát mindenki maga tudja.
Utolsó:
Abban igazat adok, hogy azért valami gond szerintem van, ha nem veszi észre. Vagy tényleg mentálisan retardált, vagy pszichésen tagadja a terhességet és nem akarja tudomásul venni.
Viszont a ciklusos dologhoz: nekem évente van kb. 2 vérzésem. Nem szarom le, 17 éves korom óta (most 23 vagyok) folyamatosan járom a dokikat, rengeteg mindent kipróbáltam már, de az eredmény nulla.
Nem vagyok "igénytelen" az egészségemre, de sajnos ez van.
Kedves 8!
Akkor ez nem a Te inged amit írtam.
Nyilván nem arra célzok, amikor nem sikerül kideríteni, hogy mi a gond, hanem arra, amikor valaki nem törődik ezzel, mondván, hogy "nem mindegy"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!