Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyon elgondolkodtató,...

Nagyon elgondolkodtató, nektek is?

Figyelt kérdés
Engem nagyon elszomorít ez a rengeteg terhes vagyok? kérdés. Több oka van a szomorúságomnak. Az internetet napokig lehetne bújni ebben a témában, tehát ha valaki nem ért valamit körbe lehet járni a témát. A csapból is az folyik, hogy védekezni kell. Felfoghatatlan számomra, hogy a mai világban, amikor sokszor anyukának, apukának nincs munkahelye, akkor a gyereknek, nem jut eszébe a szex előtt, hogy ha terhes lesz miből tartanák el a gyereket. Sok-sok kérdés lenne még bennem. Egy-egy kérdésnék sokszor az gondolom, hogy vicc kategória, de sajnos nem. Elszomorít, hogy se egy barát, barátnő, idősebb testvér, szülő, rokon nincs, aki ezeknek a fiatalokan tudna segíteni vagyis ezek a fiatalok nem tudják senkinek feltenni a kérdést , csak itt? Fiatalok, az iskolában nincs már felvilágosító óra, nekünk anno volt, kaptunk sok-sok prospektust, amiben sok mindenre kaptunk választ. Kíváncsi vagyok, hogy kinek mi erről a véleménye.
2014. júl. 31. 15:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Az önmagában tragédia, hogy legkésőbb 14-16 évesen már szexelnek a gyerekek. De sajnos ez csöpög mindenhonnan, hogy nyugodtan csináld. A következményekről meg nincs szó.
2014. júl. 31. 15:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Így reménykednünk kell benne, hogy javarészt kamu és unatkozó kiskamaszok szórakozása csak.

Bízzunk benne!

Bár olyan sztorik vannak, amiket egyszerűen kitalálni sem lehet, komolyan mondom. :)

De nálam mégis a "terhes vagyok?" kérdések a kedvencek: "védekezés nélkül szexelek, 4 napja késik. Szerintetek?" ááááááááááááááá, ha én azt mondom, igen, akkor bizonyosságot nyert??? ááááááááááááááááááááá vagy ezt már mondtam? :)

2014. júl. 31. 17:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem több oka is lehet annak, hogy valaki nem védekezik megfelelően:

1. Tényleg nincs tisztában a dolgokkal. Nem tudja, hogy mitől lehet és mitől nem lehet teherbe esni, hogyan lehet megfelelően védekezni a nem kívánt terhesség ellen. Ezek az emberek általában vagy nagyon fiatalok, vagy iszonyatosan buták. Sajnos Magyarországon sok olyan ember van, aki bár olvasni tud, igazából funkcionális analfabéta, azaz nem érti meg azt, amit olvas. Nézz körül az oldalon...egy rakás olyan van, aki egy 3 soros kérdést nem tud értelmesen, érthetően feltenni. Most komolyan, az ilyenektől mit várunk?

2. Nem megfelelő helyről tájékozódik. Főleg a fiatalok hajlamosak arra, hogy megbízható forrás helyett (pl. nőgyógyász, orvosi oldalak) inkább a hasonló korú társaitól kérjen tanácsot. Aztán ha a barátnő/haver azt mondja, hogy az ő pasija mindig kiveszi, mielőtt elmegy, már fél éve így csinálja, és nem lett terhes, akkor helytelenül azt a következtetést vonja le, hogy akkor bizony ez tök jó módszer, ő is ez használja.

3. Szomorú, de bizony olyan is van, akinek nincs pénze a megfelelő védekezésre. Sok embernek hihetetlen, hogy van, aki nem tud havi 2-3 ezer forintot kiadni erre, de sajnos van ilyen. És bizony az ilyen emberek sem fogadnak cölibátust... Lehet mondani, hogy az abortusz drágább, de bizony ha valaki nagyon rossz anyagi körülmények között él, annak lehet díjmentes.

4. Sokaknak nem szimpatikus a hormonális védekezés, a gumit meg a pasijuk nem szereti, a többi megoldást meg jellemzően nem is ismerik, így marad valamilyen bizonytalan módszer. Ami általában egy ideig működik is, ami arra buzdítja őket, hogy továbbra is alkalmazzák...

Igazából én sem fogom ezt soha megérteni, bár próbálkozom vele. Alig van olyan ismerősöm, aki ne próbálkozott volna be legalább egyszer a megszakítással, pedig értelmes emberekkel vagyok körülvéve. Nem értem én sem, miért nem egyszerűbb megelőzni a bajt, mint utána parázni, hogy vajon megjön-e vagy sem.

2014. júl. 31. 17:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Peldaul nalunk,csak,hogy valaszoljak a kerdesedre ez ugy tortent,hogy mindketten 30kozeliek vagyunk,pontosan tudjuk hogyan mukodik a vedekezes folyamata.Mikor megismertem a parom eleve kozolte,hogy nem valoszinu h lehet gyereke termeszetes uton(orvosilag) de van nemi esely!Tehat nem is vedekeztunk.Volt parommal 2evig probalkoztunk eredmenytelenul,pedig egeszsegesek vagyunk,gondoltam nem sok felnivalom van.Ebben a honapban pozitivat is teszteltem nagy meglepetesunkre!Igazabol csodanak fogom fel!Biztos allasom vanes a mai fizetesekhez kepest jonak mondhato az enyem(150ezer),van lakasom(igaz hiteles,de kevesebb mint az alberlet),van kocsim.Parom mar nem all jol a fizetesben(megkapott bere 120ezer) es igen gondolkoztam rajta sokat es o is,hogy hogyan fogjuk megoldani,mert nem tartom nagyon jonak az anyagi helyzetunket,de sok embernek ezerszer rosszabb es megoldjak.Szerintem a szeretet a lenyeg,a tobbi megoldodik!Sokan vannak ugy,hogy minden anyagi javakat megteremtenek maguk korul mire odajutnak,hogy gyerek es akkor mar nem jon ossze!
2014. aug. 1. 10:48
 5/5 A kérdező kommentje:
KÖszönöm a válaszokat. Utolsó elolvastam amit írtál, de én amit írtam, azt a 20 év alattiakra gondoltam. Rettegve teszi fel a kérdést és retteg, hogy vajon megjön -e neki, de védekezésre nincs ész.
2014. aug. 1. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!