Elgondolkodtató, nem? Sztk-s nőgyógyásznál voltam ma,7 hetes terhes vagyok.
Hétfőn nézett a saját dokim, múlt csütörtökön egy másik kórházi orvos, ma egy sima sztk-s orvos. És csak a mai doki vette észre, hogy a hüvelyfalamon egy ciszta van. Soha nem voltam még ilyen alapos vizsgálaton. UH-val megnézte még a petefészkeimet is. Tényleg mindent.
Második babám, de ma nagyon elgondolkoztam, hogy talán kár fogadtt orvosnak fizetni. Mit gondoltok?
Azt hogy ez sok tényezős:
- függ a géptől, hogy milyen jó minőségű képet készít
- a cisztád lehet, hogy nagyon pici volt még, pár nap alatt nőhet (igaz, nekem miómáim voltak, de azok "jöttek-mentek", változott a méretük egész terhesség során)
- lehet, hogy látták, de nem akarták mondani Neked, hogy ne izgulj miatta, mert valószínűleg terhesség alatt nem bolygatnák amúgy sem
-és végül lehet, hogy figyelmesebb/alaposabb volt ez a doki, és tényleg csak ő vette észre
Szerintem ha ő szimpatikus, és megbízol benne, akkor járj nyugodtan hozzá, csak előbb talán kérdezd meg, hogy elvállalja-e a szülést.
Minden jót Neked és a picinek!
Nem túl pici a ciszta, cseresznyényi.
Eddig én is elégedett voltam a orvosommal, fel sem merül, hogy ne nála szüljek ismét.
3. vagyok
Még egy dolog eszembe jutott:
A nődokik tudják és szokták is kezelni az UH gépet, de legtöbbjük nem végzett szonográfus, tehát nem olyan "ügyesek", továbbá valószínű, hogy a hüvelyfaladat "nem böngészte" annyira, mivel a méhedben nézte a babát.
Az én nődokim, (aki saját meglátásom szerint nagyon profi) maga mondta, hogy ő az UH géppel nem olyan "ügyes", amikor "gyanúsat" fedezett fel, egyből mondta, hogy szonográfustól kér kiegészítő vizsgálatot.
Egyébként a cseresznyényi nem annyira nagy, nekem 4-6 cm átmérőjű miómákat is úgy kellett néha keresgélnie a méhfalon (amíg még kisebb volt a terhesség, később már jól kitapinthatóak voltak...)
Persze tudom, ciszta és mióma nem ugyanaz, remélem, sikerül kiválasztanod, melyik orvost szeretnéd, a bizalom lényeges szempont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!