Leszbikus házaspár vagyunk, Hollandiában élünk, de pár éven belül tervezzük a visszaköltözést. Szerintetek hol érdemesebb belefogni a babaprojektbe? Van valakinek tapasztalata?
Bocsi az offért, de ez nagyon érdekel:
utolsó, bejegyzett élettársiban vagytok, vagy simában?
De válaszolok amennyire tudok a kérdezőnek is, és ajánlom ezt a blogot: [link]
Mesterséges megtermékenyítés
Ha házasságot kötöttetek az macerás lesz.
Itthon, csak magánklinikán van esély orvosi körülmények között teherbe esni, ami szintén drága, de azt is csak akkor lehet, ha jogilag egyedülálló vagy, és annak is vallod magad. Bár valószínű, hogy a holland árakhoz képest olcsóbb. És jogilag teljesen tiszta, nincs felbukkanó apa, tuti jó a sperma stb.
Örökbefogadás is csak egyedülállóként menne, olyan nagyobbacska gyereket kapnak egyedülállók akik (csúnyán hangzik) de másnak nem kellettek. 3-4 éves roma gyerekek, idősebb gyerekek, stb. Akiket valamiért mindenki otthagy.
Aztán van az, hogy kerítesz egy spermadonort, és otthon, fecskendős módszerrel megoldod. De én tuti, hogy kint megcsinálnám ezt Hollandiában, teljesen anonimitással, egészségügyi tesztekkel stb. stb. mert akkor fix hogy a donor az életben nem talál meg titeket. Itthon meg azt mondtok amit akartok, senkinek nincs ahhoz köze, hogy lett gyereketek. Itthon szerintem ezt nehezebb összehozni, kockázatosabb is.
Ha elég pénzünk lesz, én a mesterséges megtermékenyítős méregdrága verziót választom. De az még nekünk odébb van.
Sok sikert!
20/L/L
Miért nem néztek utána a belgiumi áraknak? Ott az egyneműek házassága ugyanúgy legális, mint ugyanezeknek művi úton való, többféle megtermékenyítése. (Insémination artificielle).
A siker - ahogy az újságokat olvasom - kb. 15-30% alkalmankként, de sokan tübbször is próbálkoznak, a sok kellemetlenség ellenére.
Mindent összevetve, az átlagos ár kb. 3000 euró, de persze ez mindig attól függ, hogy hányszor kell újrakezdeni.
Belgiumba viszont jobb, ha mint holland házaspár mentek el, nem tudom, a magyarokat hogy kezelik ott. Az biztos, hogy rengeteg francia "szalad át" Belgiumba emiatt több ízben is, én is ezektől olvastam, amit itt leírtam.
Úgy tudom viszont, hogy a kórházak (16-18 ilyen működik Belgiumban) túl vannak terhelve, úgyhogy jóelőre randevút kell kérni.
Egy gyereket eltartani is drága mondjuk, különösen két női fizuból. Igazából ha nincs ennyi pénz, szerintem meg lehet azt oldani egyéb úton módon is.
Nem feltétlen kell elsőre mesterséges megtermékenyítés orvosi körülmények közt, elvégre ha a gyereket kihordó fél egészséges, össze kell annak jönnie.
A fecskendő + lemondási nyilatkozat szerintem elsőre jónak tűnik, aztán ha nem megy, akkor lehet mással is kísérletezni.
Én mindenképp Hollandiát választanám, mert ott tisztelik a jogaimat, ergo nagyobb biztonságban van a család. Vagy ha az nem jött be, akkor mittudomén Kanada, New York, Belgium, Finnország, Írország (mondjuk ott meg az abortusz terén van abszurdisztán, ha ne adjisten valami gáz van, abba ott belehalhatsz)... van egy ilyen lista, hogy hol mi milyen kondítciókkal.
A homofóbia az mindenhol van, azt nem lehet kikerülni. Viszont a gyerek úgyis mire addig jut, hogy esetleg piszkálják már fel van vértezve két oldalról is a szülei végett ezek ellen. Szerintem sokkal pocsékabb helyzetben vannak a heteró családban nevelkedő queer gyerekek (tehát a queer gyerekek nagy része), mint azok a gyerekek akik egynemű szülőkkel nőttek föl.
-egy leszbikus lány-
az a baj, hogy az apa jog nem évül el...tehát lemondó nyilatkozat után is bármikor perelhet a láthatásért, miegymásért...
ráadásul hol találok olyan turira egészséges férfit, aki szívesen lenne spermadonor? :/ szóval hm...
ha mégis ezt választjuk maajd, akkor tuti külföldi lesz a spermadonor :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!