Az új abortusztörvény értelmében ha egy házaspár úgy dönt, hogy pl.8. héten elvetetné a babát, akkor nem is teheti már meg?
1. Miért ne tehetné?
2. nincs ilyen törvény, ami így rendelkezne. A nőnek van önrendelkezési joga, ami visz mindent.
A 64/1991. Alkotmánybírósági Határozat sem ad erre egyértelmű választ. Van néhány indok (veszélyeztetve van az anya, betegen születne a magzat, bűncselekmény által fogant...), amely okok ad az abortusz elfogadására, de itt két jogállás áll egymással szemben: az anya önrendelkezési joga a magzat élethez való jogával szemben, ha a magzatot nem tekintik "embernek", kérhető az abortusz.
Van még egy indok: válsághelyzet kialakulása - tehát ha arra hivatkozik a nő, hogy nincs munkája, nincsenek megfelelően biztosított körülmények, az apa nem vállalja, nincs pénze stb. (ebbe elég sok minden belefér), akkor lehet abortusz.
Igen, és ez így is van rendjén. Nem lehet rákényszeríteni senkire sem, ha nem akarja. Senkinek semmi köze hozzá. Mindenki könnyen beszél, amíg nincs abban a helyzetben, amíg kívülálló.
Mi lenne, ha korlátoznák? Rengeteg nő találná meg a módját akkor is, csak illegálisan. Az meg kinek lenne jó? Aki a pénzt kapná érte. Ráadásul amilyen körülmények között csinálnák... az eljövendő, kívánt gyerekek megléte is veszélybe kerülne...
Tavaly 47 e babát öltek meg így. Vannak olyan nők, akik nem is ismerik a védekezési módszereket. És évente járnak abortuszra, mert olcsóbb, mint védekezni. Eközben meg a tb-nek is nagyon sokba kerül. Én ezen teljesen ki vagyok akadva, miközben meg beteg emberek ellátására nincs pénz.
Ha nem akarja a gyereket, fizesse ki az abortusz költségeit 100 %-ban, az a minimum.
Amikor én szültem, akkor volt olyan nő a osztályon, aki már a 3. gyerekét ölette meg. Meg volt otthon még 4. Mert ő tablettát nem szedhet, a párja meg utálja az óvszert. Borzalmas nők vannak. Igen, valószínűleg, ha megszülné sem bánna jól a gyermekeivel. De így nem is kell gondolkodnia a dolgon, ha becsúszik, akkor majd megy abortuszra... Szerintem szigorítani kéne a dolgokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!