IR, PCOS kezelésének elkezdése után ki mennyi iőd múlva esett teherbe?
Gyógyszer, diéta, torna... Egy hónapja lesz, hogy kezdtem, a gyógyszereket egy hete. Szeptember végén megyek újra orvoshoz, ő azt mondta, hogy addig is teherbe eshetek...
Vélemények?
Nekem attól kezdve, hogy komolyan vettem a kezelést, betartottam a diétát, 4-5. hónap környékén sikerült (nagyon rossz inzulin értékeim voltak, már az éhgyomri cukrom is magas volt, és hónapok óta egyáltalán nem menstruáltam).
Az első három hónapban azt ajánlotta a doki, hogy védekezzünk, mert bár a javuló értékek mellett sikerülhet teherbe esni, még nagy lehet a vetélés kockázata.
De az, ki hogy reagál a kezelésre, igen egyéni, sok mindentől függ.
nekem az inzulinom volt magas de nem drasztikusan,kaptam metet és inofolicot javasolt az endokrinológus és rá egy hónapra pozitívat teszteltem,a diétát nem tudtam tartani a munkám miatt mert műszakban dolgoztam de kerültem a cukros dolgokat
sok sikert és kitartást :)
Első vagyok, teljesen tünetmentes, normális terhességem volt. Az én orvosom ilyen esetben a Meforal szedését a 12. hétig javasolja a vetélés elkerülése miatt, de ezt orvosa válogatja.
Peteérésem nem volt, illetve elindult, de nem volt tüszőrepedés, ezért lett tele mindkét petefészkem cisztákkal (ezt egyébként jó 10 évvel ezelőtt is megállapították a dokik, de egyik sem vizsgált ki, mitől lehet). Mensim sose volt rendben, általában hosszú ciklusaim voltak, sokszor kimaradozott, majd teljesen leállt.
Most várom a második babámat, aki az első hónapban megfogant. :)
Neked sok sikert és kitartást kívánok!
Egyébként meg lehet kérdezni kedves kérdező, hogy hány kg vagy, hogy ennyire diétára és tornára fogott a doki?
Nekem is állandóan a diétát mondja és a tornát, de nekem van súlyfeleslegem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!