Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR, PCOS kezelésének elkezdése...

IR, PCOS kezelésének elkezdése után ki mennyi iőd múlva esett teherbe?

Figyelt kérdés

Gyógyszer, diéta, torna... Egy hónapja lesz, hogy kezdtem, a gyógyszereket egy hete. Szeptember végén megyek újra orvoshoz, ő azt mondta, hogy addig is teherbe eshetek...

Vélemények?

2014. júl. 19. 09:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem attól kezdve, hogy komolyan vettem a kezelést, betartottam a diétát, 4-5. hónap környékén sikerült (nagyon rossz inzulin értékeim voltak, már az éhgyomri cukrom is magas volt, és hónapok óta egyáltalán nem menstruáltam).

Az első három hónapban azt ajánlotta a doki, hogy védekezzünk, mert bár a javuló értékek mellett sikerülhet teherbe esni, még nagy lehet a vetélés kockázata.

De az, ki hogy reagál a kezelésre, igen egyéni, sok mindentől függ.

2014. júl. 19. 10:38
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)A terhességesd probléma mentes volt?
2014. júl. 19. 10:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

nekem az inzulinom volt magas de nem drasztikusan,kaptam metet és inofolicot javasolt az endokrinológus és rá egy hónapra pozitívat teszteltem,a diétát nem tudtam tartani a munkám miatt mert műszakban dolgoztam de kerültem a cukros dolgokat

sok sikert és kitartást :)

2014. júl. 19. 13:25
 4/13 A kérdező kommentje:
Nekem is az inzulinom magas kicsit, meg a TSH-m. És előtte volt pé-d? Mert nekem sajnos nincs már jó ideje. :/
2014. júl. 19. 14:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, teljesen tünetmentes, normális terhességem volt. Az én orvosom ilyen esetben a Meforal szedését a 12. hétig javasolja a vetélés elkerülése miatt, de ezt orvosa válogatja.

Peteérésem nem volt, illetve elindult, de nem volt tüszőrepedés, ezért lett tele mindkét petefészkem cisztákkal (ezt egyébként jó 10 évvel ezelőtt is megállapították a dokik, de egyik sem vizsgált ki, mitől lehet). Mensim sose volt rendben, általában hosszú ciklusaim voltak, sokszor kimaradozott, majd teljesen leállt.

Most várom a második babámat, aki az első hónapban megfogant. :)

Neked sok sikert és kitartást kívánok!

2014. júl. 19. 17:02
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem lettek jók az értékeim, nem próbákoztunk, féltem a vetéléstől (nagyon magas inzulinnal kezdtem). Egy évig tartottam grammra pontosan a diétát és precízen a tornát, plusz kaptam gyógyszereket is. Amikor próbálkoztunk, elsőre sikerült :) A terhesség gond nélkül zajlott, makk egészséges, szép babám lett.
2014. júl. 22. 09:25
 7/13 anonim ***** válasza:
Én május elején mentem kivizsgálásra ezzel kapcsolatban, a laborom nem támasztotta alá a pco-t, az inzulinom rendben volt, a doki mégis pcosként kezel. Diétára fogott, mondta, h nem kell sokat fogyni,de az tartós legyen. Még abban a hónapban teherbe estem :)
2014. aug. 19. 14:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem 2 év kezelés kellett, hogy 2x megjöjjön egymás utáni hónapokban, utána sikerült teherbe esni. Az első terhességem missed ab lett. Ezt követő 3. ciklusban megint terhes lettem, és egy teljesen tünetmentes, könnyű terhességem volt, gyönyörű, egészséges babával. Szóval, ez nagyon egyén függő. Kistesó egyelőre nem jön össze, úgyhogy most kezdek mindent elölről. :(
2014. okt. 14. 03:45
 9/13 anonim ***** válasza:
1 évig tartottam a kezelést (ez idő alatt nem próbálkoztunk, féltem, mert csúnyák voltak a számok, csak hogy egy kiragadott példát mondjak: a 2 órás inzulinom 150 feletti volt... várni akartam, míg csökken a vetélési kockázat). Egy év után elkezdtünk próbálkozni és azonnal sikerült :)
2014. okt. 14. 10:59
 10/13 anonim ***** válasza:

Egyébként meg lehet kérdezni kedves kérdező, hogy hány kg vagy, hogy ennyire diétára és tornára fogott a doki?

Nekem is állandóan a diétát mondja és a tornát, de nekem van súlyfeleslegem.

2014. okt. 14. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!