Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért érzem azt, hogy a...

Miért érzem azt, hogy a testem (vagy lelkem) miatt nem vagyok képes arra hogy egy gyerek megfoganjon bennem?

Figyelt kérdés

mi ez az őrület bennem? mindig nézem, hogy másoknak milyen egyszerű teherbe esni, vagy valahogy mégis sikerül másnak, én meg úgy érzem, hogy képtelen lenne a testem erre a dologra, hogy bennem ''létrejöjjön'' egy gyerek. Olyan hihetetlennek tűnik az egész, hogy nekem ez sikerülhet. de miért lennék én más mint a többi ember? miért érzem ezt?

más is érezte ezt?

Ez valami önbizalomhiány? vagy mi?

2014. júl. 13. 11:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Én akkor éreztem mikor féltem hogy nem fogok teherbe esni.
2014. júl. 13. 11:30
 2/16 anonim ***** válasza:
0%
Vagyis nagyon akartam de féltem hogy nem jön össze
2014. júl. 13. 11:30
 3/16 A kérdező kommentje:
és végül összejött?
2014. júl. 13. 11:34
 4/16 anonim ***** válasza:
35%

Én is éreztem ilyet, amikor egy éven át próbálkoztunk és mégsem jött össze :(

Akkor én is képtelenségnek éreztem, hogy valaha anya lehetek. De aztán mikor már "feladtam", vagyis úgy voltam vele hogy lesz ami lesz, akkor össze jött.

Szóval ne add fel, van akinek egy hónap kell, másnak több. Ne görcsölj rá, engedd el a problémát!

2014. júl. 13. 12:11
 5/16 anonim ***** válasza:
30%

én is így éreztem. Azt gondoltam, hogy képtelenség hogy jól működjenek a hormonjaim, pont nekem. Hogy minden úgy működjön ahogy kell. (semmi jel nem volt ami erre utalna)

Aztán mikor 2. hónapban megfogant a baba, akkor arra gondoltam, hogy biztos barnázni fogok meg minden, mert lehetetlen hogy pont velem minden oké legyen.

Aztán persze minden úgy volt eddig, ahogy a nagykönyvben meg van írva, nem véreztem (egy pici érpattanást leszámítva, de az a 14. héten volt szóval semmi köze a hormonokhoz), a baba gyönyörűen növöget, és mindig megejt egy integetést az ultrahangon :)

Ez önbizalomhiány és az égvilágon semmi valóság alapja nincs ;)

15 hkm

2014. júl. 13. 12:12
 6/16 anonim ***** válasza:
28%

Szia

Mikor mi probalkoztunk a kisbabaval kb. ilyesmit ereztem.. hihetetlen es fura volt,hogy bennem legyen egy masik ember es novekedjen,illetve a legvegen rugjon :) Teljesen mas erzes miota terhes vagyok :)

16+4hkm

2014. júl. 13. 12:12
 7/16 anonim ***** válasza:
27%

Én egész életemben azt gondoltam, hogy én nem tudok teherbe esni. Sót, biztos voltam benne. Erre egészségügyi okom is volt, de inkább csak egy meggyőződés volt. Hozzáteszem nem is vágytam gyerekre.

Aztán mégis itt van két szép gyerek, akik minden gond nelkl ósszejöttek, és megszülettek.

2014. júl. 13. 12:24
 8/16 A kérdező kommentje:
köszönöm, ez nagyon biztató, megpróbálom kiverni ezt a fejemből.
2014. júl. 13. 12:27
 9/16 anonim ***** válasza:

Eddig én is így voltam vele, hogy nekem sosem fog összejönni mert biztos bajom van meg lehetetlen hogy én terhes legyek. Erre most úgy néz ki összejött, pozikat teszteltem, napról napra erősebb csíkok de még most se hiszem el hogy babám lehet... aggódok hogy esetleg ciszta, aggódok hogy baba de rossz helyen van és ha mégis minden oké akkor meg tuti nem fogom tudni kihordani.

Sajna ez önbizalomhiány, próbálok pozitívan hozzáállni de nehéz. Irigylem a laza, semmiért srm aggódós nőket.

2014. júl. 13. 12:50
 10/16 A kérdező kommentje:

én is rájöttem hogy ez önbizalomhiány, hogy még annyira se bizok magamban, hogy a természeti erőknek adjam át magam, és bizni tudjak benne, hogy majd a természet elvégzi bennem is ugyanúgy mint bárki másban. de honnan eredhet ez az egész??? miért nem tudunk benne (magunkban vagy a sors erejében) bizni?

de amint látom, hogy maga az önbizalomhiány nem tudja legyőzni az élet erejét, úgy értem nem tudja megakadályozni hogy minden működjön úgy ahogy kell, a példák alapján.

eddig féltem attól is, miután felismertem magamban hogy rohadtul önbizalomhiányos vagyok még ebben is, hogy ez netántán megakadályozhatja azt hogy "szaporodjak" és valamit elvág bennem, de most már kezdek hinni benne, ha még nem is magamban, de inkább az élet erejében, hogy nekem is sikerülni fog.

az a helyzet, hogy az ember a mindennapi életben az emberek előtt csakcsak eljátsza hogy van önbizalma, de a teherbeesésnél ez előjön igazán, mert itt nincs kinek játszani az erőset. a természettel nincs mit hadakozni.

2014. júl. 13. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!