28 napos ciklusnál a ciklus 20. napján történő ovuláció milyen gondra utalhat?
Szerintem a 8 napos luteális fázis nem mondható tökéletesnek.
Itt találsz rá példát:
Persze az is lehet, hogy már megsem jön, így sosem tudjuk meg mennyire lett volna rövid.;-)
Lehet is "baj", meg nem is.
Sajnos az ovuteszttel nem derül ki, hogy tényleg kilökődött-e a petesejt, az ovuteszt a hormonszint változására reagál, de hogy megrepedt-e a tüsző, az nem derül ki belőle.
A hőmérőzés jó ennek leellenőrzésére, de ha azt nem tudod csinálni, akkor UH-n kellne megfigyelni egy ciklust.
Nekem szoptatás alatt voltak ennyire rövid luteális szakaszaim, és hát ott is a hormonok játszanak közre, nekem volt peteérésem.
Elvileg 12-16 nap számít normálisnak, de lehetséges, hogy Nálad így is minden rendben, csak kitolódott Neked.
Ha van peteérésed, akkor minden "kezelés" nélkül teherbe eshetsz így is, ha nincs, mert csak próbálkozik a szervezeted, akkor kellhet a segítség.
Járj utána, vagy hőmérővel vagy dokival.
Legjobbakat!
Ó, akkor ne aggódj, "beteg" biztosan nem vagy.
Az persze kérdés, hogy tényleg megreped-e, de nekem bizony így jött össze a harmadik, hogy 30-32 napos ciklusaim voltak és a 23. napon voltunk együtt, még szoptattam.
9. dpo, ciklus 29. napján pozit teszteltem :)
annyira nem erős, de egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!