Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 36 éves vagyok,2 gyermekem...

36 éves vagyok,2 gyermekem van. A fiú 7.5 éves, a lány 2 éves. Nem tudom megoldani a gyerekek felügyeletét a munkába járásnál. Szerintetek merjem vállalni a 3. gyereket, csak azért, hogy itthon tudjak maradni velük? Krisztina.

Figyelt kérdés
4 műszakba tudnék visszamenni dolgozni. A férjem is 2 műszakba jár.+a 78 éves nagymama is velünk él,aki ápolásra szorul. Zala megyei faluba élünk.
2014. jún. 26. 21:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%
Ötös, nehogy azt mond, hogy egy 36 éves öreg már mert menten kihalok! Az értelmiségi nők nagy része ekkor vállalja az első babát, mert előbb az iskola/munka miatt nincs is rá lehetősége! Magyarázd már el nekem miért öreg egy 36 éves!
2014. jún. 27. 05:11
 12/16 anonim ***** válasza:
75%
Kedves kérdező! Én megértelek, nagyon sokat agyaltam én is ezen, és a mai napig sokat gondolkodom, hogy mi lesz jövőre. Akkor jár le a gyes, bár nincs hova visszamennem, de munkát kell keresnem. Én úgy döntöttem hogy bébiszittert fogok keresni. Nálunk csak annyi dolga lenne hogy ha én és a párom is 6ra járunk dolgozni, akkor eljön ide hozzánk 6-ra, 8 kor elviszi oviba őket, délután meg a párom tud menni értük. Ez nálunk napi 2 órát jelent, vagyis max 20-30ezer, ha 500ft/órával számolom. Ez még nagyjából belefér nekünk. De nálad ott az öreg nagymama is, és őróla is kell gondoskodni, és egy ápolót megfizetni nem túl olcsó. Ha ott a faluban nem találsz valakit aki elintézi a gyerkőcöket, plusz még a mamát is ápolja, mindezt viszonylag értelmes áron, akkor én a helyedben szülnék. Persze ehhez a körülmények is hozzájönnek, hogy anyagilag belefér e, vagy kevesebb pénz maradna e a kasszában ha ápolót fizetsz és te dolgozol. A kisbabádat meg úgyis szeretni fogod, és itt sok rosszindulatú ember írja hogy ezért ne szülj meg önmagáért szüljed... Van akinek csak véletlen becsusszan egy bébi, mégis szeretik és jó anyja van. Miért olyan nagy baj az ha megtervezi előre a helyzetet. Logikus lépésnek tűnik, hogy szül még egyet. Főállású anyaként még 8 évig otthon maradhat, azalatt ha esetleg szegény mama meghal, utána egy fokkal könnyebb megoldani a gyerekek felügyeletét mert akkor csak egy bébiszitter kell, és nem kell ápoló is mellé. Azért gondoljátok csak el, nem egyszerű dolog 2 vagy 3 gyereket+ a nagymamát ellátni. És csináld ugyanezt munka mellett is. Ha nem megterhelő számotokra anyagilag, akkor lehet hogy jobb ha otthon maradsz.
2014. jún. 27. 06:20
 13/16 anonim ***** válasza:
28%

"akkor szül egy 4.-et és így tovább.

barátnőmnek azért va 4 gyerek mert nem akar melózni...

röhely"

Tudod mi a röhej? A helyesírásod.

2014. jún. 27. 08:46
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ha egészséges vagy vállald be nyugodtan.Igaz mi terveztük a 3. babát is és nem e miatt.Viszont nálam úgy alakult a helyzet, hogy határozatlan idejű munkaviszonyom volt, de mikor rákérdeztem a főnökömre hogy vissza vesz e dolgozni(mikor a fiam betöltötte a 2.) azt mondta a gyerekek miatt nem, így majd ha betölti a 3-at menjek és közös megegyezéssel megszüntetjük a munkaviszonyt.Mondtam ok.Erre úgy gondoltuk, hogy mivel nem vettek fel sehova, most vállaljuk be a 3. babát(7 hetes terhes vagyok) így van 7 évem fix munkát találni illetve tudok velük többet foglalkozni míg ilyen kicsik.Fiam áprilisban tölti a 3-at a kicsi februárba fog megszületni így még jár a gyed is.Igaz én már a 4.-et tuti nem vállalnám, nem is értem az egyik hozzászóló ismerősét, miért szült 4. gyereket mikor már 3 gyerek elég ahhoz, hogy 7 évig otthon tudjon maradni velük és ne kelljen dolgoznia.
2014. jún. 27. 11:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én is 36 éves voltam mikor megszületett a 3.dik gyermekünk.Nálunk két fiú volt 10 és 6 éves.Míg csak egy gyereknek kellett megoldanunk a nyári szünetet ,nem volt akkora gond,de a kettőé már igen,annyi tábort nem tudtunk volna fizetni,elsőnél a nagyszülők is besegítetek ,de közben ők is megbetegedtek,így úgy döntöttünk bevállaljuk a harmadikat , meg hátha kislány lesz.Életünk legjobb döntése volt.A nagy most kezdi a középiskolát ,a középső az ötödik osztályt a kicsi pedig az óvodát,én maradok főállású anya,és szeptembertől én is visszaülök az iskola padba.Mi is kis faluban lakunk ahol bébiszitter lehetőség nincs.Anyagilag ugyan úgy állunk mintha a két gyerek mellett dolgoztam a családi adókedvezmény miatt.Mire a kicsi is iskolába megy addigra a két nagy is betud segíteni a felügyeletébe.
2014. jún. 27. 14:35
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Ahhoz öreg egy 36 éves, hogy gyereket vállaljon. Ez meg egy hülyeség, hogy az értelmiségiek későn szülnek.
2014. jún. 27. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!