Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A gyógyszer szedése, majd...

A gyógyszer szedése, majd abbahagyása segíti a teherbeesést PCOS-nél?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm 8 hónapig szedte a fogamzásgátlót, majd abbahagyta és azonnal teherbe esett. Előtte neki is PCO-t diagnosztizáltak. Én most kezdtem el szedni a gyógyszert, mert már annyi mindent kipróbáltunk az orvossal és semmi se vált be, ebben reménykedünk. Az lenne a kérdésem, hogy hány havi gyógyszer tudná rend betenni a ciklusomat úgy, hogy az elhagyás után lehessen peteérésem? Mik a tapasztalatok, miket hallottatok? Minden választ köszönök!
2010. jan. 2. 00:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hallottam ilyet, úgy hat, mint egy hormonkezelés. De nem mindenkinél működik. Ha semmi nem vált be, akkor egy próbát megér. Szerintem min. 3 hónap kell.
2010. jan. 2. 01:03
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Szia! Én úgy gondolom, hogy a fogamzásgátló nem teszi rendbe a ciklust, mert pont hogy elnyomja a természetes hormonműködést. Beállít egy mesterséges egyensúlyt, és addig látszólag minden rendben van, amíg szeded. Amikor abbahagyod, az már mindenkinek a szervezetén múlik, és egyéni, hogy hogyan reagál, és mennyi idő alatt áll vissza a természetes hormonháztartás. Nekem csak negatív tapasztalataim vannak, szedtem én is, és utána rosszabb lett, hónapokig szinte egyáltalán nem volt ciklusom. És lett egy hatalmas cisztám is, ami miatt meg kellett műteni, de ezt nem lehet rámondani, hogy a tabletta miatt volt -e. Mindenesetre inkább lebeszélnék mindenkit a fogamzásgátló szedéséről, főleg, ha már eleve nincs teljesen rendben a hormonrendszere.
2010. jan. 2. 01:42
 3/9 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Én is PCO-s vagyok. Nálam a fogamzásgátlótól sokkal rosszabb lett a helyzet.Gyógyszer előtt 35-50 nap volt a ciklusom.A fogigátló közben tökéletes. Na de utánna??? Fél évente jött csak meg és kb. 3 hétig tartott. :-( Ha babát szeretnétek akkor szerintem a merckformint írasd fel és azt szedd. Nekem kb. fél év alatt hozta rendbe a ciklusomat és most van egy 4 hónapos pici lányom. :-) Pedig elötte mi is nagyon sok mindent kipróbáltunk.3 inszeminációm is volt és egyikből sem lett baba. Viszont a gyógyszer szedése után mindenféle segítség nélkül hoztuk össze a picit. :-)

2010. jan. 2. 04:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is hallottam már erről. PCO-m van, de babát majd csak később szeretnénk. Az én orvosom is ezt mondta, hogy szedjem a tabit, és amikor babát akarunk, akkor szóljunk és az első hónapban injekcióval rásegít a peteérésre, és akkor jobbak az esélyeink, mint normál helyzetben, mert a hormonszintek is jobbak közvetlenül tabi abbahagyása után, mint fél évvel később. Én azért bízom az orvosomban, bár tényleg hallottam és olvastam is a merckformin hatásáról. Egy próbát azt gondolom megér, ha ő ezt javasolta nektek. A pco semmivel sem fog megszűnni, én kipróbálnám.
2010. jan. 2. 08:19
 5/9 A kérdező kommentje:

Már szedtem gyógyszert, de utána 3 hónapig nem próbálkoztunk. Az orvos szerint pont emiatt nem sikerült, mert rögtön kellett volna cselekednünk. A barátnőm is az első ciklus alatt lett terhes a lányával. Mellesleg a bogyó utáni 3 hónapban 29-31-31 napra jöttek meg, utána 33 és egyre hosszabb ciklusok következtek.

Metformint nem akar adni a nőgyógyász, mert azt mondta, függőséget okoz rövid távon is és károsítja a májat. De clostylbegit már volt, csak jobban becisztásodtam tőle. Homeopátiás bogyók, méhpempő, teák sem segítettek. 2 éve próbálkozunk, férjemnek semmi baja, csak nekem, sehogy sincs peteérésem.

2010. jan. 2. 15:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én is úgy tudom, hogy rögtön a gyógyszer elhagyása után kell ilyenkor próbálkozni. Sok sikert!
2010. jan. 3. 14:32
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a drukkot, remélem sikerül. Már annyira vágyom rá, hogy anya lehessek. Megírom, hogy sikerült-e.
2010. jan. 4. 17:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
szia! 6 hónapos kisbabás pcos anyuka vagyok. én 3 éven keresztül szedtem a diané 35-öt, mondván, hogy rendbe hozza a peteérést, kiürít...abbahagytam a baba tervezés előt 3 hónappal a gyógyszert. pihentettem (mint kiderült nem szabadott volna, mert ilyenkor lehetnek rendkívüli peteérése.)abbahagyás után menszi sehol 4 hónapon át. ekkor a 2. hónap kimaradás után elmentem a nőgyógyázhoz, felírta a proverát, így megjött a menszeszem. peteérés sehol. közölte, hogy biztos nem úszom meg a műtétet, átfúvást... de még ekkor se reménykedjek. augusztusban felírta a clostilbegitet, azt mondta 3 hónapot ad, és utána műt. szeptemberben beszedtem az első havi adagot, szigorúan diétáztam 2 hónapig (6 kg ment le, de 176 cm-re 69 kg voltam.)elhagytam az édességet, sportoltam, és két naponta voltam a férjemmel, folyamatosan lázmérőztem. nagyon szerencsém volt mert szeptember végén nem jött meg, mind a 3 tesztem pozitív lett. most 6 hónapos a kisfiam. ne add fel, tudom milyen ezen az úton haladni, de ne add fel. a kérdésedre válaszolva, valószínűleg lehet, nekem sose lett volna rendes menszim gyógyszer nélkül. sok kitartás!
2010. jan. 13. 13:40
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
nálam is pcos-t diagnosztizáltak. én évekig szedtem a diane 35-öt. abbahagyás után a 3. ciklusban terhes lettem, most 17 hónapos a lányom.
2010. jan. 13. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!