Nagyon félek hogy terhes lettem, mit tegyek?
Még az előző vagyok.
Hormonvizsgálaton (vérvételen) voltál? Nincs inzulinrezisztenciád? Ezt is fontos lenne kivizsgálni, ha még nem történt meg.
Figyelj, vannak olyanok, akik szerint a fogamzásgátló jó, és ráérnek majd akkor aggódni, ha esetleg nem jön össze a baba. Vannak olyanok, akik teljesen ellenzik, sose szedtek és nem is fognak soha. És vannak olyanok, akik szedtek x évig, de megtapasztalták, hogy mennyire káros, és többet nem akarnak szedni. Én 18 évesen kezdtem el szedni, ki se vizsgáltak, csak felírtak valamit. 3 félét szedtem egészen 23 éves koromig, 2012 decemberében hagytam abba. És most (rá másfél évvel) tudom azt mondani, hogy igen, minden okés. Eddig összevissza jött meg, volt, hogy 1x teljesen ki is maradt.
Sok nőgyógyász (sajnos a többség...) úgy gondolja, hogy amíg nem akarsz gyereket, addig szedj fogamzásgátlót, aztán majd akkor ráérsz kezelni a problémádat, ha 1 évig nem akar összejönni a gyerek. Nem jön meg rendszeresen? Szedj fogamzásgátlót! Nagyon vérzel a menstruációd alatt? Szedj fogamzásgátlót! PCOS-ed van? Szedj fogamzásgátlót! Mindenre ez a megoldás. Egy ideig valóban, csak aztán emiatt lesznek meddők a nők...
Én nem tervezek még egy ideig gyereket, de egészségesen szeretnék élni, nem gyógyszereket szedve addig, míg nem akarok babát. Aztán mikor szeretnék, akkor meg hiába várok rá éveket, nem akar összejönni, és járkálhatok orvostól orvosig.
Ha nem tudod elképzelni, hogy máshogy védekezzetek, akkor szedd nyugodtan ezt a gyógyszert, de ha szóba jöhet más mód is, akkor menj vissza a dokidhoz, aztán mondd meg neki, hogy te nem szeretnél fogamzásgátlót szedni, tudnátok-e máshogy kezelni ezt a problémát.
én is régebben olyan gyógyszert szedtem ami nem kifejezetten fogamzásgátló, de van olyan hatása is, olyan lehetett amit te szedtél csak én diane 35-öt szedtem. Mikor fogamzásgátlót akartam íratni is ezt írták..... nem volt semmi gond. Aztán kaptam normális fogamzásgátlót.
Nyugi a 7 napos szünetbe kell megjönnie.
Ha nem jön meg vegyél tesztet és menj dokihoz, mert valami nagyon nem jó akkor. De nem hinném, hogy baba inkább a hormonok.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!