Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyon félek hogy terhes...

Nagyon félek hogy terhes lettem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 hónapja szedem a Cypromix nemű tablettát, a betegtájékoztatóban az áll h ez egy kombinált gyógyszer aminek fogamzásgátló mellékhatása van. A barátommal óvszerrel szoktunk védekezni de ezelőtt másfél héttel illetve 5 nappal ezelőtt kipróbáltuk úgy is h nem húzta fel egyből a gumit ( egy nagyon kis ideig berakta simán , de nem élvezett belém) mellette szedem a gyógyszert , egy napot sem hagytam ki csak az a probléma hogy nem egy időben szedtem be, valamikor este 8 kor/ fél 9 kor vagy 10 ill. fél 11 , a betegtájékoztatóban az áll hogy ha 12 óra eltérés van, akkor csökken a fogamzásgátló hatás. Utoljára vasárnap vettem be a gyógyszert és azt írja hogy kb.:2-3 napra rá kell megjönnie a vérzésnek már csütörtök van és még nem jött meg tnap vagy tnap előtt kellett vna , nagyon félek nem akarok még gyereket.

2014. jún. 5. 12:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Mostmár nem sok mindent tudsz csinálni. Bár igen kicsi a valószínűsége, hogy terhes lettél, azért megvan. Ha nem vagy terhes, akkor remélem tanultál belőle, hogy vagy normálisan szeded a fogamzásgátlót, vagy nem játszol orosz rulettet a gumival... Mivel 2 hónapja szeded a gyógyszert, így lehet, hogy még nem állt be a szervezeted. Mivel még csak 1,5 hét telt el a "nem húzta fel egyből" játék óta, így a terhesteszt még nem valószínű, hogy kimutatja, ha terhes vagy. Szóval most csak várni tudsz és ha egy héten belül nem jön meg, akkor tesztelj. Ha terhes vagy, az már más történet... Ha meg valami baleset történik legközelebb, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy 72 órás tabit vegyél be.
2014. jún. 5. 12:41
 2/17 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy terhes vagy.

az ok, hogy egy időbe szedd, de ha te este 8-kor szoktad, de van hogy este 11-kor szedted be, az olyan kis eltérés, hogy semmit nem számít. Persze ha reggel 11 akkor nagyon nagy gond......

Én mikor gyógyszert szedtem, mindig kb ugyanakkor vettem be fél 8-kor vagy pl 9-kor, tehát nem másodperc pontosan :) de tényleg kb akkor, így soha nem volt gond.

Nem lesz semmi, de vegyél tesztet az a tuti, már biztos ki kéne mutatnia ha baba van, de holnap megjön.

2014. jún. 5. 12:50
 3/17 A kérdező kommentje:
nem lenne jó ha terhes lennék , még fiatal vagyok hozzá,tönkretenné az életemet egy gyerek... oda a főiskolás és egyéb terveknek :( az abortusz meg megint rizikós dolog...
2014. jún. 5. 12:51
 4/17 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! nagyon remélem , hogy nem vagyok terhes
2014. jún. 5. 12:52
 5/17 A kérdező kommentje:
csak attól félek h ez a kombinált tabletta nem vég úgy mint egy kifejezetten fogamzásgátlási célra előállított bogyó. ezt a gyógyszert pattanásos bőrre és fokozott szőrnövekedésre írják fel, nekem az orvosom azért írta fel mert össze vissza jött meg a menstruációm.
2014. jún. 5. 12:56
 6/17 anonim ***** válasza:

PCOS-ed van. Én is ilyen tünetekkel kaptam pontosan ezt a gyógyszert. Nem gond, néha 4-5 nap szünet után jön meg, nem vagy terhes. A probléma az alapbetegséged, amire ez nem megoldás, sőt, ront a problémán. Nekem 5 év kellett mire másik orvoshoz kerülve kiderült, mi a baj. Ne pocsékold el az időt! Válts orvost, menj endokrinológiára és kezeltesd az inzulinrezisztenciád, mert nem csak meddőséghez, de korai cukorbetegséghez is vezet, ha bízol valakiben, akinek fogalma sincs, mi ez a betegség és fogamzásgátlóval akarja megoldani. Megjegyzem 4 év után nekem szorító mellkasi fájdalmam, mellfájdalmam, és hangulatingadozásaim lettek a Cypromixtől, abbahagyása után pedig a fele hajam kihullott, mert csak elnyomta a problémát, és nem megoldotta, és aztán még erősebben tértek vissza a gondok. Hallgass rám, ne a tünetet kezeld, hanem a kiváltó okot!

www.pco-szindroma.hu

www.mensmentis.hu

2014. jún. 5. 13:11
 7/17 A kérdező kommentje:
köszi a választ! voltam endokrinológián is ahol pedig azt mondták nekem nincs szükségem semmilyen kezelésre.. közben meg olyan 2 hetente menstruáltam kb 2 hétig elhúzódó vérzéssel . 19 éves vagyok és kb 15 éves korom óra visszatérően jelentkezik ez a probléma már vagy 3 orvosnál jártam... az endokrinológián azt mondták kicsi a méhem meg h későn érő vagyok de mégis akk mikor érek meg ha még 19 évesen későn érőnek tituláltak .. most igazábol az a legnagyobb bajom h terhes vagyok-e
2014. jún. 5. 13:16
 8/17 A kérdező kommentje:
azt is mondta a nőgyógyász h sok kis apró gyöngysorszerű petefészekcisztám van
2014. jún. 5. 13:21
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Az abortusz nem csupán rizikós dolog, hanem egy emberi élet kioltása. Nem kellett volna szórakozni óvszer nélkül.
2014. jún. 5. 13:22
 10/17 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, nem vagy terhes. A fogamzásgátlót nem percre pontosan kell szedni, hanem azonos napszakban. Szóval ha te este szoktad beszedni, teljesen mindegy, hogy 8kor, vagy 10kor szeded be. Ezt nőgyógyász mondta, nem én találtam ki.

Én is szedtem ilyen tablettát, igaz csak 3 hónapig, mert utána jöttem rá, hogy ez nem fogamzásgátló... nekem meg nem volt semmi egyéb bajom. De nem védekeztünk közben semmi mással, és nem volt gond.

A másik, hogy nagy hülyeség a "menstruáció rendezésére" fogamzásgátlót szedni. Ez csak elfedi a problémát, de helyre nem teszi. Azért jön meg időben a "menstruációd" (ami ugyebár nem is az, csak egy megvonásos vérzés), mert szeded a gyógyszert. Amint nem szednéd, megint összevissza jönne meg. Inkább keress egy JÓ nőgyógyászt, aki nem fogamzásgátlóval akar "gyógyítani".

2014. jún. 5. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!