Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg lehet olyan, hogy...

Tényleg lehet olyan, hogy valaki nem érzi, hogy terhes és mégis ott a baba?

Figyelt kérdés
2014. máj. 30. 17:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szóval pozitiv? Gratula!

Nálam se volt semmi tünet, csak kimaradt a mensim.

2014. máj. 31. 20:58
 12/20 anonim válasza:
vannak olyan nök akik ugyanugy menstruálnak stb.. nem hánynak émelyeggnek. azoknak elhiszem h nem veszik észre max 16 hetes korig.. utána nem hiszem el senkinek h nem veszi észre mert olyankor a baba már eléggé érezhetöen mozog és ezt már nem lehet a belek mozgásával összekeverni
2014. jún. 2. 20:10
 13/20 anonim ***** válasza:
Hát utolsó, én 18 hetes vagyok és nem mozog. (vagyis persze mozog, csak mág egyáltalán nem érzem) és pocakom sincs még. max olyan érzés, mint amikor jól bevacsorázik az ember és felpuffad. De ezen kívül tényleg semmi. Se mellfeszülés, se hátfájdalom. Persze, tudom, hogy terhes vagyok, de ennek sem külső (pocak), sem belső jele nincs még (rugdosás).
2014. jún. 2. 20:14
 14/20 anonim ***** válasza:

13-as,

Ultrahangon mikor voltál utoljára?

Egyáltalán nem szeretnélek megijeszteni, és van olyan, hogy szinte semmi tünet, mégis minden a legnagyobb rendben van, de amikor nálam volt ez haswonlóan, az azért volt, mert már nem volt, aki tüneteket okozzon...

Egyébként én az egyik terhességemnél pontosan éreztem a vándorló petesejtet és a beágyazódást. De máskor meg nem. Szóval szerintem igenis megérezhető, fizikailag is, de hogy mitől függ, hogy érzi-e az ember, azt nem tudom.

2014. jún. 3. 09:34
 15/20 anonim ***** válasza:

13-as vagyok. Voltam UH-n nem olyan régen. Ficánkolt nagyokat. És a korának megfelelő méretű, mindene tökéletesen fejlődik a korának megfelelően. Szóval nem aggódom. Egyébként meg nem szabályszerű 18 hetesen megérezni. A doktornőm azt mondta, hogy legtöbben csak a 20. hét után érznik meg az apró kis mozgásokat, a nagyobbakat meg csak ezután.

Attól, hogy valaki idejön és leírja, hogy 12 hetesen már igenis érzett apró rugásokat (ez egyébként nonszensz), azzal csak jól ráijeszt azokra, akik még 14-15. hetesen sem éreznek semmit, holott legtöbben valóban csak később, a 20. hét környékén éreznek bármit is. Főleg ha első baba.

2014. jún. 3. 13:29
 16/20 Manka68 ***** válasza:

Nagyon rég volt, amikor terhes voltam a nagylányommal. Akkoriban még nem volt teszt, 6 hetesen tudtam meg biztosra, hogy babát várok, amikor láttam az ultrahangon. A világon semmi tünetem nem volt, a mensesem ugyan nem jött meg, de mivel nem terveztünk babát, esemény utánit vettem be, és a doki is azt mondta, az kavarta meg a szervezetemet, majd megjön. Végül elvesztettem a türelmemet, és magánszorgalomból mentem el uh-ra. Még utána is nagyon sokáig nem volt semmi, a pocakom csak megkeményedett, de nem igazán nőtt. ha nem tudtam volna biztosan hogy babát várok, eszembe sem jutott volna a lehetőség. :-) Félidőig nem éreztem mozgást sem, akkor kezdődött csak ilyen csiklandozásszerűen. Pedig nem voltam túlsúlyos, 42kg voltam a teherbe eséskor, és szülés után 47kg-val sétáltam ki a kórházból. Az egész terhesség alatt egyszer hánytam. :-) Makk egészséges a lányom. :-)

Mindezzel azt szerettem volna mondani, hogy nem kell érezni semmiféle tünetet, a modern orvostudomány előbb mondja meg hogy valaki terhes. De nem is jól írtam, nem tünet, hanem terhességi gyanújel az émelygés és társai. Lehetnek ezek babától, de teljesen mástól is, ezért nem lehet adni rájuk.

2014. jún. 4. 06:32
 17/20 anonim ***** válasza:

13-as,

örülök neki :)

Tényleg nem ijesztgetni akartalak, csak miután történtek már az emberrel dolgok, már máshogy néz rájuk.

2014. jún. 4. 08:10
 18/20 anonim válasza:

A harmadik terhességemnél 11 hetesen éreztem először a baba mozgását, és komolyan is vette orvos és védőnő is, be is került a kiskönyvembe. Azt, hogy ki mikor érzékeli először, nagyban befolyásolja a méh fekvése, illetve a baba elhelyezkedése a méhen belül. Egyébként az orvostudomány szerint, 16. hét körül már mindenki érezheti, csak sokszor nem ismerik fel hogy nem bélmozgás, hanem a baba ficánkol.

Viszont hallottam olyat is, hogy valaki egész terhessége alatt alig érzett magzatmozgást, mert elölfekvő méhlepénye volt, és felfogta a baba mozgásait a hasfalról.

A kérdésre pedig: az a gyakoribb, hogy semmit nem érzel, ha középidőben, a nagykönyv szerint estél teherbe. Nekem az előző terhességemnél egyértelmű volt, éreztem, és rosszul is voltam már a menzesz időpontja előtt. A mostaninál csak annyi jele volt, hogy elmaradt a menzeszem. Tehát még ugyanannál az édesanyánál is változó lehet, hogy megérzi-e :-) Remélem pozitívat tesztelsz!!

2014. jún. 4. 11:44
 19/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok! 40 napra megjött :(

A tesztem is negatív, úgyhogy kicsit elkenődtem. Sok a 40 nap, dokihoz fogok menni. köszi azért hogy szurkoltatok :)

2014. jún. 4. 19:52
 20/20 anonim ***** válasza:
Sajnálom kérdező. Igen, az jó lesz, ha lát orvos. Drukkolok, hogy jól alakuljanak a dolgok.
2014. jún. 4. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!