Ha utrogestant szedek a ciklus második felében, és netán
összejönne a baba, de abbahagyom a 10. napon a szedését
(mert eddig lehet), akkor a létrejött terhesség
megszakad?
En az utrot a 12. hetig szedtem, pont azert, h ne veteljek el. En a helyedben szednem tovabb nem gondolom, h bajod lesz. Vagy felhivnam az orvosomat.
2014. máj. 28. 06:57
Nem szabad abbahagyni amígnem tudni teherbe estél e.
2014. máj. 28. 07:24
Az utrot a 12. heten lehet fokozatosan leépíteni, mivel a méhlepény akkor veszi at a szerepet.
Nem is értem, miert eddig lehet? Hiszen pont ezzel támogatják a terhességet...
Ha doki mondta, en tuti nagyon gyorsan orvost váltanek! Sok sikert :)
2014. máj. 28. 08:11
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, tudom, hogy nem szabad(na) abbahagyni, de a tájékoztatón is ez van, a doki is ezt mondta, hogy 10 napnál tovább nem lehet szedni. Na de ha nem lehet 10 napnál tovább, akkor mi értelme, hisz nem fog megmaradni a baba?! Ja, és ugye 30 szemes, ami 15 napig elég. Remélem addigra a teszt kimutatja, ha van valami. Az egyetlen gond már csak a ciklus kitolása, ha mégse jön össze a babuci. Tiszta tanácstalan vagyok, de csak ezért nem akarok elmenni a dokihoz, mert az azért kemény, hogy egy tanácsért 7 ezret fizessek, na nem mintha nem érne meg ennyit egy aprócska csoda. Ha van még valakinek hasonló irányú tapasztalata arra kiváncsi lennék.
Én is ovu után kezdtem szedni, nálam úgy volt hogy végig kell szedni a ciklusom végéig, aztán terhességi teszt, ha negatív teljesen, se halvány csík semmi, akkor abba hagyni és szépen megjön, ha pozitív a teszt, tovább szedni a 12. hétig.
2014. máj. 28. 11:27
3-as vagyok, lombikos. És ez a legnagyobb hülyeség, hogy abba kell hagyni. Nem semmiért kellett szedned szerintem, ugye? :) vagy miért írta ki a doki? csak úgy?
amúgy ez egy hormon(pótlás), fokozatosan kell abbahagyni, és annak ellenére, hogy ennek a szedésnek így semmi, de semmi értelme nincs, hirtelen abbahagyni még káros is (hirtelen megvonás miatt)
Milyen vizsgálatod volt már? Ha az a gond, hogy nem jön a baba, akkor bizony így sem fog. Tényleg keress egy másik dokit...
2014. máj. 28. 11:35
7/14 A kérdező kommentje:
A probléma igen az, hogy nem jön a baba, valamint hogy minden menzesz előtt 6-7 sőt, volt hogy 9 nappal már barnáztam. Voltam ultrahangon, 3. napi és 21. napi vérvételen, inzulinrezisztencián, endokrinológusnál. Kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, és mondta a doki, hogy valószínű progeszteron hiányom is. Szedem a letroxot, és felírta az utrogestant, annak ellenére, hogy a progeszteronom jó volt (54 ) és nem értem miért , de a 21. napos vérvétel után nem volt barnázásom, holott már évek óta küszködök vele. Azt mondta a doki, hogy szedjem a pajzsmirigyre a gyógyszert, és biztos ami biztos az utrot is a ciklus második felében. Hát most itt tartok...
Megkérdezhetem mennyi volt a cukor és inzulinod?
2014. máj. 28. 20:29
9/14 A kérdező kommentje:
A cukrom rendben volt, bár a 120 perces kevesebb volt mint az éhgyomri:
glukóz evés előtt 4,8 mmol/l
glukóz 120 perc 4,6/mmol/l
inzulin 0 perc 7,03 uU/ml
inzulin 120 perces 11,80 uU/ml
Neked is hasonló problémád van?
Nekem sokkal nagyobb problémám van, magas cukor, inzulin, szedem a merckformint és most babát várok :)
2014. máj. 29. 11:16
Kapcsolódó kérdések: