Nőgyógyászhoz készülök PCO gyanúja miatt. Milyen vizsgálatok szerepeljenek a laborkérésen?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 25. 15:38
1/7 anonim válasza:
A doki azt pontosan tudni fogja!!
2/7 anonim válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy a doki tudni fogja, a valóság sajnos nem ideális. A legtöbb nőgyógyász nem tudja sem felismerni, sem korrektül kezelni a PCOS-t, én endokrinológust javasolnék a probléma megoldására!
A PCO csak egy tünet a sok közül, keress ebben járatos szakembert, és beszélgess olyanokkal, akik már kitaposták az utat: Facebook: PCOS Alapítvány- minden ami PCOS csoport
www.pco-szindroma.hu
www.mensmentis.hu
3/7 anonim válasza:
Laborkérés? Én úgy tudtam az orvos tudja mit kell megnézni...
4/7 A kérdező kommentje:
Feltételezem, tudja. De hogy még se maradjon ki semmi. Mert pl az inzulinszint mindenképp éhgyomri.
2014. ápr. 25. 16:00
5/7 anonim válasza:
Nagyon meglepődnél, ha tudnád, mennyire lazán kezelik ezt. A legtöbb nőgyógyász nem kér cukorterhelést és úgy gondolja a PCO-t műtéttel vagy fogamzásgátlóval lehet kezelni. Félelmetes a sötétség egyes szakemberek fejében (mondom ezt úgy, hogy szaktekintélyhez mentem - orvosi egyetemi tanárhoz, aki annyit mondott a betegségemre, vetélésre, tüneteimre, hogy "van ilyen" és Norcolutot kaptam tőle). Jobb ha felkészülsz, hogy nem kér 3 pontos cukorterhelést, de ha kér, akkor is gyakran lemarad, hogy nem csak a cukor, de az inzulin szint is fontos. Min. 3 pontos legyen a terhelés, mindhárom vérvételnél kell cukor és inzulin szint is, kellenek a női hormonok, férfi hormonok (tesztoszteron), pajzsmirigy hormonok, ultrahang, stb. És akkor még mindig ott állsz, hogy van egy leletsor a kezedben, de ha olyan ember nézi meg, aki nem tudja, mit keressen, akkor tök mindegy.
6/7 anonim válasza:
Jah és a leghasználhatatlanabb, amikor mindez stimmel, elküldenek terhelésre, ahol tejet iszol és zsemlét eszel, és minden jóravaló orvos azt fogja mondnai, hogy értékelhetetlen az eredmény, mert milyen tej, meg milyen zsemle, stb. A patikai cukros (75g) terhelés a korrekt, úgy, hogy a mérés alatt nem mozogsz semmit két órát. Ha jót akarsz ilyen eredményeket gyűjtesz be, és utána olyannal elemezteted, aki tudja, mit nézzen! Drukkolok! (egy 5 éve PCOS-sel diagnosztizált, most már boldog anyuka :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Hasznos volt
2014. ápr. 25. 16:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!