Hogy zajlik egy inszemináció? Mennyi az esély rá, hogy sikerül?
Szia!
Technikai kivitelezése: a maszturbációval nyert spermát a méhnyakba vagy a méhűrbe juttatják vékony szonda segítségével a tüszőrepedés idején. A spermiumok származhatnak férjtől vagy ismeretlen donortól.
Akkor alkalmazzák, amikor a zavarok szexuális és nem biológiai eredetűek, ilyenkor a sperma normális, az eredmények kiválóak, szinte azonnal bekövetkezik a terhesség. Ha a férj spermája kevés mozgékony spermiumot tartalmaz, az ejakulátum első felét fogják fel üvegedénybe, amely gazdagabb spermasejtekben, és ezzel végzik a megtermékenyítést. Történhet a megtermékenyítés előkezelt spermiumokkal is.
Egy ciklus esetében a siker valószínűsége csupán 10%. A terhességek zöme az első hat ciklus során következik be. Vetélések, koraszülések, magzati ártalmak gyakorisága nem magasabb az átlagosnál, pontosan ugyanolyanok a kilátásaik az ily módon született gyermekeknek, mint a többieké.
Nekem nem volt, viszont már szarvasmarhánál csináltam, illetve eleinte csak néztem ;-)
Az előttem válaszoló pontos leírást adott, hogyan csinálják, így én arról nem akarok beszélni.
Nekünk volt, elsőre sikerült, most vagyunk a 15. héten.Valóban kicsi rá az esély, de mi végig úgy voltunk vele, hogy sikerül, és tényleg úgy is lett:)Viszont,ha kiderül, hogy ilyen módszerrel vársz babát, érdemes otthon maradnod az első perctől fogva. Én nem maradtam, és a 9. héten véreztem, kórház, idegeskedés, szóval nem éri meg.
Az injekciók nem olcsók, de érdemes megpróbálni.Maga a beavatkozás kb.10 perc, és nem fájdalmas, utána rossz kicsit, de pihenni kell, annyit, amennyire szükséged van.
Remélem, tudtam segíteni.
Sok szerencsét kívánok!
15 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!