Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesseg es fogyokura?

Terhesseg es fogyokura?

Figyelt kérdés
Szoval ez egy oszetettebb kerdes lenne. A helyzet az hogy a parommal mar tobb mint egy eve nem vedekezunk. Nem azert mert kifejezetten babat akarunk hanem mert igy jobb, de ha a baba osszejonne annaknis nagyon orulnenk. Mostanaban elkeztett zavarni a sulyfeleslegem( 83/172). Es szeretnek tole megszabadulni. Ha esetleg teherbe esnek es az elso par hetben ugye nem tudok meg rola, arthat-e a magzatnak hogy napi 1200kaloriat eszem, es a biciklizes, futas , testmozgas?? Felre ertes ne essek ha kiderulne a terhesseg rogton abbahagynam a megterhelo dolgokat, na de amig nem tudok rola?
2014. ápr. 12. 15:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
a terhesség nem betegség, nyugodtan sportolhatsz a teljes terhességed alatt, hacsak az orvos kifejezetten nem tiltja
2014. ápr. 12. 15:13
 2/12 A kérdező kommentje:
Szoval ha esetleg egy kicsit megeroltetem magam, vagy valami a magzat ebbol nem eszlel semmit?(koszonom a gyors valaszt)
2014. ápr. 12. 15:16
 3/12 anonim ***** válasza:
Én azt javasolnám, h teherbeesés előtt diétázz (nem radikális fogyókúra, diéta) , és a védekezést ne vegyétek iylen félvállról, h "mert így jobb", ez így nem felelős családtervezés......
2014. ápr. 12. 15:17
 4/12 A kérdező kommentje:
Koszonom, de irtam hogy nem lenne problema ha becsuszna csak az erdekel hogy ha megfogan es intenziven mozgom, akkor elvetelhet, esetleg karosodhat?
2014. ápr. 12. 15:22
 5/12 anonim ***** válasza:
Az attól függ.Mert ha mondjuk kicsit többet sétálni, vagy kocogni akarsz, nem csinál gondot nagy valószínűséggel. De ha elkezdesz bicajozni úgy, h mondjuk x éve nem ültél rá, és nem vagy hozzászokva iylen mértékű igénybevételhez, akkor igen.
2014. ápr. 12. 15:25
 6/12 anonim ***** válasza:

ha már régebben mozogsz, akkor nincs semmi baj (bár nyilván a megerőltető mozgásokat a terhesség alatt kerülni kell), de ha kiderül, hogy terhes vagy, és előtte nem mozogtál intenzíven, akkor inkább ne csináld. (addig nyugodtan)

a futást nem szokták ajánlani a dokik a rázkódás miatt, én abbahagytam, mihelyt megtudtam, hogy jön a baba, és helyette inkább más mozgást csináltam, és sétáltam, de ismerek olyat, aki a terhessége alatt végig futott (előtte is rendszeresen, és nem kis távokat), és nem lett semmi baja a babának.

az 1200 kalória kevés lesz szerintem, mert nem kell kettő helyett enni, de azért vigyázni kell, mert a baba tőled úgyis "elveszi" ami kell neki.

Én cukros vagyok, és a terhesség alatt 160 g szénhidrátos diétát kellett csinálnom, és így csak a minimálisat híztam a terhesség alatt (nekem is van súlyfeleslegem sajnos), ami le is ment, mire hazajöttünk a kórházból.

2014. ápr. 12. 15:38
 7/12 A kérdező kommentje:
Akkor fokozatosan kezdjem el?( eloszor csak napi felora utana valo heten mar haromnegyed...es igy tovabb??!)
2014. ápr. 12. 15:39
 8/12 A kérdező kommentje:
6os nagyon szepen koszonom, es valoban tobbet kellene mint 1200 de akkor mar nagyon lassan fogok fogyni es nyar vegere 15kilot leszeretnek adni a marhogyha nem lesz baboca :))
2014. ápr. 12. 15:42
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha eddig nem fogyóztál és nem sportoltál, akkor ne mosd kezdd el! Legalábbis nekem a dokim ezt javasolta.

Nagyon odafigyeltem a terhesség előtt az étrendre, sőt, a terhesség alatt is. Sokat fogytam előtte, közben is, úgy, hogy semmit nem mozogtam.

2014. ápr. 12. 16:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Ennyitől semmi baja nem lesz.
2014. ápr. 12. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!