Első gyerek után miért olyan egyszerű teherbe esni?
Úgy értve, hogy rengeteg olyan párt ismerek, akik több, mint 1 évig is probálkoztak, mire összejött a baba, utána elég volt csak 1x együtt lenniük védekezés nélkül és hopp... teherbe is esett, mensturáció előtt 2 nappal.
Ilyenkor miért egyszerűbb? Menszesz előtt már abszolút nincs peteérés. És baj volt a spermákkal is. Akkor mégis csak feljutott, és talált petesejtet? Legtöbb spermium el sem éri még a méhszájat sem.
És ezek az ismerőseim mind fiatalok. Csinos nőkről van szó, és mégis nehezen esnek teherbe.
Csak nekem nagy kérdés ez?
miért lenne egyszerűbb?
én 2 éve várok 2. gyerekre....az első elsőre összejött!
Nekünk az első a 2. hónapban összejött. a másodikra egy egész évet kellett várnunk. Szóval semmi sem törvényszerű.
Az Ördög Nóra meg évekig nem esett teherbe, végül lombikbabája lett, az is többszöri próbálkozásra, aztán természetes úton gyorsan összejött a második. Szóval van mindenféle verzió.
Mert gyakori, hogy az első vállalására valaki a szó szoros értelmében olyan mértékben rástresszel, hogy szétborul az egész neuroendokrin rendszer működése. A férjem orvos, a náluk működő meddőségi klinikán a párokat pszichológus is vizsgálja, mielőtt belevágnak a kezelésekbe.
Ha meg megvan az első, akkor leszáll ez a mérhetetlen teher, és nem lesz ilyen jellegű gátja a dolognak.
Igaz amit előttem írtak, hogy a másodiknál már nincs akkora rástresszelés és ez segíti a nőket a teherbeeséshez. Illetve még azt is mondták nekem, hogy az elsőnél a hormonháztartás megborul kvázi már be van járatva a nő teste, így könnyebben esik teherbe.
Nekem az első 8 hónap alatt jött össze. A másodikra 6 hónapja várunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!