Egyszerű és gyors süti recepteket keresek amit totyogó gyerek mellett is meg tudok csinálni?
JOGHURTOS GYÜMÖLCSÖS:
2 tojás, 4 dl joghurt, 6 e.k. étolaj, citromlé, 40 dkg cukor, 50 dkg liszt, 2 k.k. szódabikarbóna.
A hozzávalókat addig keverjük, amíg hólyagos lesz. Tepsibe simítjuk, tele rakjuk a tetejét gyümölccsel és sütőbe tesszük.
BOCI SZELET
2 tojás, 22 ek étolaj, 22 ek liszt, 22 ek cukor, 2,5 dl tej, 2 k.k. szódabikarbóna, 3 ek kakaó. Ezeket ki kell kavarni és tepsibe önteni.
Hozzá a krém: 25 dkg túró, 2 ek cukor, 1 tojás, 1 púpos ek búzadara, 1 citrom héja, 1 vaníliás cukor. Ezeket is ki kell kavarni és kanállal a tészta tetejére szaggatni.
A végén az egészet be a sütőbe és kisütni. Nagyon fincsi és mutatós :)
Mákos/diós/csokis süti
1 pohár tejföl
1 p olaj
1 p kristálycukor
1 p liszt
4 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 pohár mák vagy dió vagy kakaó
Összekeverni, előmelegített sütőben megsütni. Lehet tepsiben sütőpapíron, őzgerinc vagy tortaformában, majd kettévágni, megkenni lekvárral, vagy valamilyen mázzal leönteni.
Kefíres süti
2 p kefír
4 p liszt
1.5-2 p cukor
3 tojás
0.5-1 p olaj
1 van. cukor
1 sütőpor
2-3 kanál kakaó
Bármit bele lehet keverni, csokit, gyümölcsöt, stb. Vagy a tetejére rakni, vagy mint az előzőt, tepsiben, vagy más formában megsütni.
Nagyon gyors és finom almás süti.
25 dkg Rama margarin, 12 dkg cukor, 1 vaniliás cukor, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál tejföl, 1 tojássárga. Ezeket összegyúrom.Amíg pihen megpucolom az almákat, lereszelem,kinyomkodom a levét, ízesítem fahéjjal, cukorral. Közben már begyújtom a sütőt, 200 fokra előmelegítem.
Ketté veszem a tésztát. Egyik bele a kivajazott, prézlis tepsibe. Rá az alma, a tetején lévő tésztát megszurkálom. 40 perc alatt megsül. Előkészítés kb. 30 perc.
Szia! Nálunk ma vendégek voltak,ebédet is készítettem,így a gyors süti a Dr.Oetker-es csokidarabos muffin volt...szerintem fincsi és pillanatok alatt kész.... :-)
Hiába, a szükség törvényt bont :-) (nem néztem meg,hogy milyen adalékanyagok vannak benne) ;-)
A Boci szelethez hasonlót én is szoktam csinálni csak a túrós maszlagot helyettesítheted megfőzött vanilia pudinggal(olcsóbb)
A poharas kefíreset én is akartam írni,pillanatok alatt kész van,és a teteéje bármilyen gyümölcsöt dobálhatsz!
GYORS TÚRÓS RÉTES:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
2 csg van.cukor
1 csg sütőpor
50 dkg túró
10 dkg margarin
4 tojás
0,5 l tej
mazsola
citromhéj
A tepsit kikenem a margarin felével,lisztet,cukrot,sütőport a tepsibe szórom,rámorzsolom a túrót,a maradék margarint,mazsolát,citromhéjat majd egyenletesen rászórom a lisztkeverék másik felét.a tojásokat felverem majd felöntöm a tejjel és ráöntöm az összes anyagra.Lassú tűzön sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!