Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek hány éves korban...

Szerintetek hány éves korban "ideális" szülni? Én előreláthatólag 30 évesen fogok bár szerettem volna hamarabb de így hozza az élet .

Figyelt kérdés
2014. márc. 26. 19:14
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Az ideális az sok mindent jelent szerintem. Nem csak a nő döntésén múlik, hogy mikor szül, hanem nagyon sok minden máson is. Pl. hiába dönti el valaki, hogy 25 évesen akar szülni, ha mondjuk nincs mellette partner. Van, aki csak 30 körül vagy afelett talál olyan társra, akivel gyereket vállalhat. És az is megtörténik, hogy huszonévesen ugyan megvan a megfelelő partner, de a gyerekért meg évekig küzdeni kell. Vagy olyan is van, hogy megvan a partner, a gyerek is jöhetne, de a párnak anyagilag még nincs alapja a gyerekvállaláshoz. Mert nem hiszem, hogy sok 20-22 évesnek van olyan egzisztenciája, hogy segítség, vastag szülői támogatás nélkül is merjen gyereket vállani.

Én hiába akartam 30 alatt szülni, nem sikerült tőlem független okokból. Az én akaratom nem volt elég. Úgyhogy öreg anyuka leszek. Csak azért, mert én nem szültem 20 évesen gyereket a szüleim nyakára, és mert nem szültem akárkinek, hanem bíztam abban, hogy találkozok majd a megfelelő emberrel.

Az, aki 20-as évei elején már párra talált, egészségileg is és anyagilag is rendben van a gyerekhez, az könnyen olvas be a szerinte öreg anyukáknak.

Egyébként engem anyám 22 évesen szült, mégis egy világ van közöttünk. Sosem jöttünk ki olyan jól, falusi asszonyként teljesen szűklátókörűen nevelt, pedig fiatalon szült, és emiatt azt hinné az ember, hogy ez a jó anya-lánya kapcsolat titka, pedig az esetemben nem így van. A nagynéném 35 évesen szülte a fiát, és egy nagyon pörgős, fiatalos, energikus, kreatív anyuka. Olyan, amilyen az én anyám sose volt.

2014. márc. 27. 13:33
 32/35 anonim ***** válasza:
63%
Biztosan nagyon magasztos életcél lehet, hogy minél kevesebb korkülönbség legyen anya és gyerek között, de én pl.: pont lesz*rom. Nem azért szülök, hogy számolgassam, amikor ő x éves lesz, én mennyi leszek. Egyesek úgy írnak, mintha egy 50 éves nőt már temetni kellene. Egy 40 éves anyuka is lehet beteges, régimódi, ugyanakkor egy 50es lehet makk egészséges, divatos. Aki azért szül, mert fiatal anyuka akar lenni, meg az ükunokáját is meg akarja élni, meg stb. az pont a lényegről fog lemaradni, ha nem a mában él, hanem folyamat a jövőn agyal, mi lesz ha én ennyi leszek, ő meg annyi, stb. Amíg biztonságosan lehet szülni egészséges gyermeket (kb.35ig) addig teljesen normális és ideális a gyermekvállalás.
2014. márc. 27. 16:56
 33/35 anonim ***** válasza:
89%
Engem anyu 35 évesen szült és világ legjobb anyukája, és nekem pl eszembe sem jut 30 éves korom előtt szülni.
2014. márc. 27. 19:42
 34/35 anonim ***** válasza:
68%
Köszönöm a lepontozást, igazán régimódi anyukám van, megjártam vele sajnos, attól függetlenül szeretem! ez az én véleményem, nem számolgatok, saját élettapasztalatom, ettől még másnak más lehet a véleménye! én csak azt írtam ami velem történt, senkit nemakartam bántani a válaszommal!
2014. márc. 28. 10:20
 35/35 A kérdező kommentje:
már nem tudom hanyas válaszoló volt akinek az anyukája 43 évesen szülte jó azmár tényleg elég késő bár van akinek egészségügyi okból nem jön könnyen össze a baba.
2014. márc. 29. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!