Szerintetek hány éves korban "ideális" szülni? Én előreláthatólag 30 évesen fogok bár szerettem volna hamarabb de így hozza az élet .
én pont 30 lettem volna, ha az a pici velünk marad. nagy nehezen újra terhes lettem 32 évesen. én már 25-26 évesen szültem volna, csakhogy a partnert ehhez 28 évesen találtam meg. Így alakult, és most azt érzem, hogy rendben van ez így.
Kedves utolsó: 30 felett kicsivel még bátran szülj, ha szeretnétek még gyereket. Manapság már nem a 30 a bűvös határ.
én 30 alatt nem akartam babát, végül 28 évesen szültem (én még azt is korainak gondoltam)
azért az meredek ha valai 20-22 évesen szül, és 28 éven felül meg már nem..agyilag pont akkor érik meg rá, nem 20 évesen...
valahol kell határt húzni, de ez semmiképp sem a 30 év. Főleg nem a mai világban, ahol sokkal inkább szülnek 25-35 között, mint 20-25 között. nagyanyáink mondhatják, hogy igen, kedves unokám, már öreg vagy 28 évesen, de azért a mai nők életritmusa már más, ezért is tolódott el inkább 30 felé a gyerekvállalás.
Én nem bántani akarlak, kedves utolsó, de testvér nélkül hagyni a gyereked csak azért, mert szerinted a 28 is már késő, az butaság. Közben meg a szervezeted még nem öreg 32-35 évesen sem ahhoz, hogy legyen még egy szép, egészséges gyereketek.
Amúgy szerencsés vagy, hogy korán megtaláltad a párod, de mit tettél volna, ha te is, mint én, csak 28 évesen találkoztál volna azzal, akinek gyereket tudj szülni? azt mondta volna, hogy bocsi, hiába szeretnél gyereket, de már nem szülsz, mert elkéstél?
Azért kicsit válasszuk már szét a dolgokat.
Milyen szempontból ideális?
Egészségügyi szempontból 20 és 30 év között, max. 35. évig. 20 év alatt és 35 év felett ugyanis sokkal több a komplikáció esélye.
Ezzel szemben a mai társadalomban szinte lehetetlen 20-23 éves korra normális egzisztenciát kialakítani, kivéve, ha az ember olyan párt fog ki, vagy ha a család tudja támogatni. Ezért társadalmilag az elfogadott életkor mindenképp 25 felett van, akár 40-45 éves korig.
Manapság kifejezetten felelőtlen hülyének nézik az embert, ha véletlen 20-22 évesen gyereket szül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!