Lombikosok, inszemesek? Felesleges probálkoznunk?
A férjemnek 2012-ben azoospermiát diagnosztizáltak,kijelentették,h nem lehet közös gyermekünk,mert nincs a férjemnek spermája.Mi ragaszkodtunk a herebiopsziához,találtak jo minőségű spermiumot,az első 2 lombikot azzal csináltuk,6,7,8 sejtes embrioink lettek.A 3. lombik előtt csináltattunk egy spremavizsgálatot a 0-ból 2,7millio spermaszámunk lett.10% gyorsan mozgó, 10% lassan mozgo,a biologus szerint bőven elég lombikhoz.A 3. lombikot friss spermából csináltuk.3embriot visszaültettünk és nem maradt meg.:( De sajnos non vékony volt a nyálkahártyám.
Esetleg nem lehetne megprobálkoznunk inszemmel?Soha nem volt inszemünk,de nagyon sokminenkinél hallottam,h spontán sikerült.
Az inszemet nem csinálják meg bizonyos spermaszám alatt (most nem tudom mennyi, de nyilván a doki felajánlotta volna - van olyan ismerősöm, akinél "ismeretlen eredetű meddőséget" állapítottak meg, és amíg várt a sorára a lombik-várólista miatt, kérdezte a doki, hogy szeretnének-e inszemet. De kérdezz rá legközelebb)
Nyálkahártya vastagításra nekem a gránátalma és a vörösbor (jó minőségű) jött be a második lombiknál.
Nekünk 5millió alatti számot mondtak, hogy az alatt már tuti nem csinálnak inszemet. Az 5. inszemre voltam épp stimulálva, mikor határérték lett a spermaszám (5 és 6 millió között valahol), és a doki azt mondta, ha már ott vagyok, megcsinálja, de ehhez ne fűzzek túl sok reményt, nem is sikerült..
Ezzel szemben viszont 1 árva spermára van szükség a babához, szóval minden lehetséges. :)
Lombik után inszeminációval próbálkozni olyan, mintha szándékosan hátrafelé indulna el valaki, pedig a cél előtte van.
Nem az eljáráson, hanem a méhnyálkahártya vastagságán lenne célszerű változtatni. Hány mm volt egyébként?
Nekem az orvos írt fel ösztradiolt, az inszemes ciklusom első felében kellett szednem nyálkahártya vastagítás céljából. Nem tudom, beültetéses ciklusban nem adhatnak ilyet? Ha úgy általában vékony a nyálkahártyád, miért nem írtak fel valamit az erősítésére?
Valószínűleg még így is alacsony a spermaszám, azért nem ajánlották még az inszemet, de azért rákérdezhetsz vagy kérheted, vesztenivalótok nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!