Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lányok parázok! Valaki,...

Lányok parázok! Valaki, megírná a tapasztalatát?

Figyelt kérdés

Már kiírtam egy kérdést, de csak egy válasz jött rá.

Mos vagyok peteérés után 8 nappal. 3 napja fáj a jobb petefészkemnél. Ha úgy ülök, vagy mozdulok bele nyilal.

Szeretkezés után volt egy kis vérzés is, ami soha nem volt, elég érzékeny volt odabenn minden....

Ha beágyazódás lenne, mért csak a petefészkemnél fáj?

Nagyon félek, nehogy méhen kívüli legyen.

Ha el is mennék jövőhéten dokihoz, szerintem nem is tudná még megállapítani, mert annyira az elején lennék.

Vagy szerintetek??????

Félek, hogy jönnek az ünnepek, és majd akkor lesz probléma.

[link]

2009. dec. 13. 07:04
 1/7 anonim ***** válasza:

A fájdalmak, szurkáló érzések a hormonrendszer változásai, csak most te fokozottabban figyelsz oda a tested minden rezdülésére. ( ami nem jó dolog, görcsös akarás, félelem a legrosszabbtól....stb )

A beágyazódás a megtermékenyülés utáni 5-7 napon történik, és ezt a folyamatot nem lehet érezni. A méhen kívüli terhességet sem lehet ilyen korán megérezni, az már akkor produkál tüneteket, mikor a növekvő embrió feszíti a petevezetőt, ne adj isten a legrosszabb esetben elszabadul a hasüregbe és ott okoz a növekedéssel panaszokat. ( ez azért nem mindennapi eset )

Ha elmennél a dokihoz, az égadta világon semmit se látna. Legkorábban orvoshoz menni az 5 terhességi héten érdemes, akkor fognak petezsákot látni UH-n, vizsgálattal pedig ökölnyi-férfiökölnyi nagyságú duzzadt méhet. Szívműködés pedig a 7 héttől látható UH-n.

Lazíts, és legyél türelmes, minél jobban görcsölsz a dolgon annál inkább nem sikerül.

Tesztet leghamarabb a nem várt mensi után 2-3 nappal már csinálhatsz ( ha pontos a ciklusod )

Kívánom, hogy a fa alá a pozitív teszted kerüljön!

Kétgyermekes anyuka

2009. dec. 13. 07:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2009. dec. 13. 07:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el mihamarabb dokihoz. Ha esetleg terhes vagy, akkor ultrahanggal még nem valószínű, hogy kimutatható (bár nem is lehetetlen), de vérvétellel igen. Nekem volt méhenkívülim, akkor kétnaponta nézték a hcg szintet, hogy emelkedik-e. Most várandós vagyok, eleinte szurkált a petefészkem, de volt pár cisztám is mellette, amik felszívódtak. Az elején sokat véreztem, de a 18. hétre nagyjából rendeződött a helyzet. Most is kicsit rossz helyen tapadt meg a baba, elölfekvő lepényem van, ami fedi a méhszájat. Sajnos, nem tudok segíteni, csak a tapasztalataimat írtam le.
2009. dec. 13. 08:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is menj el dokihoz.Nekem is volt méhen kívülim sajnos és a peteérés után 5 nappal barnáztam kávézacc színűt majd rá egy hétre fájt a hasam.Fájt szeretkezésnél is meg egyik nap alig tudtam bemenni dolgozni pedig ez a nemvárt napja előtt volt 2 nappal.A nemvárt napján belázasodtam és sajnos a teszt azonnal kimutatta hogy méhen kívüli.Ne várakozz fordulj orvoshoz!Ja és még csak annyit hogy peteérésem a 8. napon volt ami sokak szerint szinte lehetetlen.De nekem így volt.Ez tapasztalat.vannak kivételek.Ez van.Sajnos baba azóta sincs, de nekem mondta a dokim hogy mihelyst tesztelek és halvány pozitív lesz azonnal menjek és addig keressük míg meg nem találjuk.

Kedves második válaszoló.Gratulálok a babóhoz.szeretnélek megkérdezni hogy neked sokkal sikerült utána a babó.És mit állapítottak meg mi miatt történt?Voltál HSG?Eltávolították a petevezetődet?

Bocsi hogy ennyit kérdezek.Remélem válaszolsz nekem.

2009. dec. 13. 17:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Másodiknak szívből gratulálok a babához. Csak a petefészek környékén éreztetek fájdalmat?

Másodiknál, csak a tünetekből tudta a doki, vagy nálad már látott is valamit?

2009. dec. 14. 05:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Második vagyok. A méhenkívülim előtt volt egy missedem, két vetélésem, és három szülésem. A harmadik gyermekem harántfekvéses volt, méhrepedés, és lepényleválás miatt sürgős császármetszéssel szültem a 36. hétben. Oxigénhiányosan született a kislányom, egy éves koráig rettegtem, de szerencsére kiderült, hogy megúszta károsodás nélkül. Már tíz éves szuper kislány. :) Az ügyeletes orvos nem foglalkozott azzal, hogy fájdalmaim vannak, csak hüvelyi vizsgálatot végzett, és azt mondta, hogy ne "hisztizzek", zárt méhszájnál nem beszélhetünk megindult szülésről. Nem volt hajlandó konzultálni senkivel, sem a dokimat értesíteni. Mivel egyáltalán nem nyugtatott meg, felhívtam a dokimat, aki a tüneteim hallatán fél órán belül ott volt a kórházban, csak a hasamra tette a kezét, és azonnal mentünk a műtőbe. Neki köszönhetem, hogy mindketten életben maradtunk. Sajnos, a méhemen több heg keletkezett, és ez okozta a későbbi problémáim. A szülésem után két évvel úgy gondoltuk, jöhet a kistesó. (Mindenki próbált lebeszélni, de mi négy gyermeket terveztünk.) Már a menzeszem kimaradása előtt furcsán éreztem magam, szurkált a petefészkem, véres folyásom volt minden szeretkezés után. Bementem a kórházba, ahol cseppet hülyének néztek, mert negatív volt a tesztem. A dokim viszont tudta, hogy nem vagyok egy hipochonder idióta, és saját szakállára befektetett, majd jöttek a hcg vizsgálatok, amik emelkedő szintet jeleztek. Pár nap múlva az ulrahangon is látszott, hogy hogy a petevezetőmben van az embrió, majd pár agyszakasztó nyilalással kilökődött onnan, és másodlagos beágyazódás történt a méhnyakban, az ott futó érre tapadt rá. Ki akarták venni a méhem, de adtak egy kis esélyt, hogy spontán távozik, ezért fektettek, és félnaponta néztek ultrahanggal. Elhalt a baba, és megrepedt az erem. (Ezt nem részletezem, mert horror.)A dokim részleges abortuszt végzett, hogy ne kelljen kivenni a méhem. Még a műtét után fél évvel is pozitív volt a tesztem, csak utána szívódott fel teljesen. Ez után volt hat vetélésem, mert mind túl lent tapadt meg a hegek miatt. Nyolc év alatt sikerült összehozni a negyedik babát, most vagyok 30 hetes. Az előzmények miatt császárral fogok szülni a betöltött 37. héten, ha sikerül addig kihúzni. Lehet, hogy hülyének néztek, de nagyon szerettünk volna még egyet. Persze, nem az életem árán, de a doki szerint minden oké, a fekvést, és a rossz helyen tapadt lepényt leszámítva, de ez megoldható a császárral. Ha van még kérdésetek, szívesen válaszolok. Mindenkinek sok sikert a babához. :)
2009. dec. 14. 06:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves utsó!

CSAk egy szó JÉZUSOM!!!!

Hát megdöbbentő kálvárián mentél keresztül. De a kitartásod megbecsülendő. Gratulálok a gyermekekhez, és biztosan nem lesz semmi probléma.

2009. dec. 14. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!