Nagyon szeretnénk már babát, de abszolút nem ideálisak a körülményeink. Ti vállalnátok?
Én pályakezdő munkanélküli vagyok, mester diplomával nem találtam állást, otthon élek, "élősködöm" a szüleim nyakán, van több, mint 1 M forint diákhitelem.
Párom szintén otthon lakik, igaz, neki van munkája, de nem keres jól.
Szóval mindketten otthon lakunk, nem tudunk hova költözni, egy - alacsony - fizuból nem futja albérletre. Szeretnénk már elkezdeni a közös életünket, gyermeket, de így hogy??
26N + 27F
Szia,
így én sem vállalnám be a babát, hiszen még csak együtt sem éltek, és nem tudnátok neki mindent megadni, ami szörnyű érzés lenne. Egy baba kerül vagy 50 ezerbe havonta, és akkor még mindig csak őt láttátok el, nincs kifizetve semmi és ti nem ettetek. Ha meg nagyobb lesz, tankönyv, osztálykirándulás, színház, stb, szóval még több. És egy gyerek kajája sokba kerül, ő nem ehet krumplit krumplival, mert az olcsó.
De ami nagyon fontos, hogy NE ADD FEL!!! Két éve ilyenkor frissdiplomásként szintén munkanélküli voltam, mert megszűnt a cég, ahol előtte pár hónapot dolgoztam. Kilátástalan volt az egész, és sehová nem akartak felvenni túlképzettség címén, pedig már én is bármit bevállaltam volna, a szakmámban szintén esélytelen voltam.
Amit tehetsz, hogy írj egy olyan önéletrajzod, amiből szépen kihagyod a diplomákat, nyelvvizsgákat és egyéb pontokat, amik magas képzettségre utalnak. Így pályázz meg alacsonyabb szintű melókat, nem kell nekik tudniuk, hogy diplomás vagy.
Csak két év telt el, de mi teljesen helyre jöttünk anyagilag, tartottunk egy nem is olyan kis esküvőt, és most várjuk az első babát. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem adod fel, rövid idő alatt is sokat változhat a helyzet! Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!