Nagyon szeretnénk már babát, de abszolút nem ideálisak a körülményeink. Ti vállalnátok?
Én pályakezdő munkanélküli vagyok, mester diplomával nem találtam állást, otthon élek, "élősködöm" a szüleim nyakán, van több, mint 1 M forint diákhitelem.
Párom szintén otthon lakik, igaz, neki van munkája, de nem keres jól.
Szóval mindketten otthon lakunk, nem tudunk hova költözni, egy - alacsony - fizuból nem futja albérletre. Szeretnénk már elkezdeni a közös életünket, gyermeket, de így hogy??
26N + 27F
Nem.
Mindenképpen éljetek együtt az esküvő és a gyerekvállalás előtt.
És a legfontosabb: legalább annyi munkaviszonyt szedj össze, ami a max. ellátásokhoz elég, hogy ne csak 28.000 Ft GYES-t kapj.......
Előbb legalább együtt kéne élnetek.
Én nem mondom,hogy milliók,vagy akár több százezer forint kell a gyerekvállaláshoz,be lehet szerintem vállalni "szerényebb" körülmények közé is,de azért kéne neked egy meló,jó volna összeköltöznötök,hogy meglássátok hogy jöttök ki.Tudom nem egyszerű,sok sikert!
Én is így gondolom, de nem tudom, hogy ez mikor fog változni valaha?
Stabil munkahelyem volt egy gyorsétteremben, amíg volt diákigazolványom, de amióta megszűnt a hallgatói jogviszonyom, nem találok állást. Arról már rég letettem, hogy a szakterületemen belül keressek, már mosogatni is elmennék, de hiába van konyhai, gyorséttermi tapasztalatom, nem vesznek fel.
Így évek lesznek, mire családunk lesz...:(
Ne kezdjetek bele, mert ez nem önálló élet lenne. Maradnátok a szülők "nyakán", aztán jönne a sok panasz, hogy anyám/anyósom mindenbe beleszól, folyton veszekedés van.
Szerintem akkor vállaljon valaki gyereket, ha van megélhetése, lakhatása, amit képes fenntartani. Most sincs igazán pénzetek, egy gyerek meg baromi sokba kerül. Ha az alap dolgokat veszed meg, turiból ruhát, ha a nagyszülők adnak is ajándékokat, akkor is sokba kerül.
Legyen munkád, dolgozz pár évet legalább, tapasztald meg milyen az élet, mert azért nagyon más dolgozni, mint egyetemre járni, még akkor is ha mellette melóztál valamennyit. Legyen a párodnak is jobb munkája. Tegyetek félre pénzt, és legalább legyen egy normál albérletetek. Utána vágjatok bele. Fiatalok vagytok, nem kell kapkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!