Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akinek cisztás petefészek...

Akinek cisztás petefészek miatt abszolút nem volt mensije hónapokon keresztül, mikor rendeződött és mitől?

Figyelt kérdés
Voltam nődokinál még év elején, aki megállapította, hogy cisztás a petefészkem. Elküldött endokrinológushoz. , aki szedeti velem a gyógyszert, április óta. Azóta 2x volt mensim. Már nagyon türelmetlen vagyok, mert szeretnék kisbabát.
2011. aug. 30. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Én március óta szedem, azóta rendesen van minden hónapban kb 28 napra.

Mivel szeded már lassan fél éve, én azt mondom neked, menj nödokihoz, mert ebben az esetben fél évet szoktak hagyni a szervezetnek. Mondjuk az is befolyásolhatja, ha túlsúlyos vagy. Ez a betegség a 3as kezeléssel gyógyítható: mozgás, diéta és gyógyszer. Mind3 kell hozzá.

Nekem a doki felírt hormonokat és szeptemberben kezdjük az inszeminációt, mert nem sikerül a baba, pedig van rendszeres ciklusom.

Írj, ha van még kérdésed!

2011. aug. 30. 21:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem 6 hónapig nem jött meg.Írt fel a dokim norcolutot elkezdtem szedni a metet.Meg clostit kaptam tüszőrepesztő szurit és az első hónapba megfogant a baba.

Rá 2 évre megint ugyanez és szintén az első hónapba megfogant a baba.

Sok sikert nektek!

2011. aug. 30. 21:50
 3/7 A kérdező kommentje:

Én szedem a metet hónapok óta de nem nagyon változik semmi.

A mensim rendszertelen. Mit tegyek? Az endokrinológus azt mondta, hogy 1 év mire rendeződik. Nem túl sok idő ?

2011. aug. 31. 08:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem keress fel egy nőgyógyászt is!Én olyan dokit kerestem aki foglalkozik a pcos kezelésével is.
2011. aug. 31. 10:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Elsö válaszoló vagyok!

Természetesen idö kell, h a szervezeted visszaálljon, de igaza van az elöttem szólónak, hogy keress olyan nödokit, aki jártas a pcos-ban, tudja mit kell tenni, hogy legyen babád! Van, akinél a closty elég, van akinek inszemináció kell, ha más bajod nincs. De a nödoki ugyis csinál egy általános kivizsgálást.

Minden jót!

2011. aug. 31. 12:10
 6/7 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Az, hogy mennyi idő alatt rendeződik a ciklusod, attól is függ, mennyire rossz a helyzet, ahonnan indultál, diétázol-e, mozogsz-e, leadtad-e a súlytöbbletet. Ha ezekre mind igen a válaszod, akkor menj vissza az endodokidhoz, hogy nem jó a gyógyszeradagod, csináljon valamit. Egyébként 3 havonta kéne menni terheléses vérvételre, hogy megnézzék, javult-e a helyzet. Te mikor voltál utoljára, és milyen értékeid voltak?

A hormonokhoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy rontják az IR-t, tehát ha nem skerül rögtön összehozni egy terhességet, még rosszabb lesz a helyzet. :-(

2011. szept. 5. 12:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem 3 hónapig nem jött meg, utána a dokim nekem is Norcolutot írt fel, azzal helyrejött, utána vérvételek, meg vizsgálatok minden hónapban, és kaptam tüszőrepesztőt is. Azóta rendben van minden. Nem vagyok cisztás.
2011. szept. 5. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!