Mi a teendőm, miután lett egy kétcsíkos terhességi tesztem?
Első tervezett teherbeesésem esete áll fenn!:)
Sajnos fogalmam sincs,mit kell most tennem,hova menjek először?Kb. 3 hetes lehetek,azt olvastam,hogy az 5-6. héten esedékes a 0. ultrahang,addig ne is keressek fel nőgyógyászt?Kell ilyenkor beutaló?A háziorvoshoz menjek először vagy rögtön mehetek egy kórházban rendelő nőgyógyászhoz? Mellesleg nem tud valaki ajánlani Szolnok megyében nő nőgyógyászt?Magánrendelés is lehet :$
ilyenkor az első teendő az öröm. :-)
még semmi nem látna a doki, ezért várnod kell a 6-7. hétig, tehát ha most maradt ki a vérzésed, akkor 2-3 hét múlva menj a nőgyógyászhoz. Nem kell beutaló, mehetsz egyből a szakrendelésre.
Gratulálok! :)Én amondó vagyok, ha nem tapasztalsz semmit, ami indokolná, például nem vérzel, akkor tényleg ráérsz a 6-7. hét környékén elmenni az orvoshoz.
Biztosan jártál eddig is nőgyógyászhoz, menj el hozzá. ha nem volt még rákszűrésed ebben az évben, gyanítom, hogy nem, akkor azt feltétlen meg kell csinálni, de azt majd úgy is fogja mondani az orvos. Olyanhoz menj, akiben megbízol és végig kísérheti a terhességed... Az sokkal egyszerűbb megoldás, mint közben váltogatni.
Ha még nem tetted, azonnal kezdj el valamilyen magzatvédő vitamint szedni, pl. Gravida, Elevit..., nagyon fontos.
Emellett próbálj meg ne stersszelni mostantól semmin, aludj elegendőt, ne éjszakázz lehetőleg (se buli, se munka). :) Kerüld a forróvizes fürdőt, a strandot, szexuális életet csak "okosan" éljetek, ne emelj, ne ugrálj, ha eddig nem sportoltál rendszeresen most ne kezdj bele semmilyen mozgásba. Próbálj meg odafigyelni a táplálkozásodra, egyél változatosan, sok nyers zöldséget, sok gyümölcsöt és rengeteg fehérjét, tejtermékeket, sovány húsokat. :)
Igaz ezekre a dolgokra nem terjed a kérdésed, de szerintem ezekkel nem árt ha tisztában vagy. Remélem tudtam hasznos dolgokkal szolgálni számodra...
Majd írj, hogy mi újság Veled!
Boldog babavárást! :)
Szia!
Szerintem meg ne várj és menj el dokihoz. Nekem az első tesztem pozitív lett rá két napra mentem el az sztk-ba és már látta az orvos hogy 4mm-es zigóta van a petezsákban, akkor voltam 4 hetes!!!! Ez mindenkinél másképp alakul, van akinél később látszik...egy vizsgálatot szerintem megér, nem vesztesz vele semmit.
Nekem már akkor megmondta a doki hogy veszélyeztetett terhes vagyok,nem hittem el ezért dolgoztam tovább és rá 2 hétre már annyira görcsöltem hogy azonnal kiírt táppénzre!!
Szóval szerintem menj el, baj nem lehet belőle!! Üdv. 21 hetes kismama
Hú,köszönöm a sok választ.:)))
Hogy a kommentekre és a kérdésekre is reagáljak:
Nagyon nagy az öröm :D Párom szerintem még nem igazán dolgozta fel,elég hirtelen összehoztuk,ugyanis hónap közepén eldöntöttük és hónap végén már a kezemben volt a teszt :) Én kb 3 hónapra saccoltam volna :D
25 éves vagyok.
Szedek terhességi vitamint,Elevitet.Kb 3 héttel előtte kezdetem el szedni,hogy eldöntöttük a dolgot.
Lovász munkám van,napi 12 órában dolgozok minden nap már 3 éve,teljesen hozzászoktam a korán keléshez,ha lehet se tudok 7nél tovább aludni(bár ha jól sejtem ez legkésőbb 9 hónap múlva megváltozna :) Nem kifejezetten megterhelő munka,természetesen,ezentúl nem vezetek lovat és fel sem ülök rájuk,nem emelek bálákat de úgy gondoltam az istálló körüli takarítós munkára még alkalmas lennék(sepregetés,pókhálózás,portalanítás...ilyenek)Erről mi a véleményetek?
Az 5-6. hétről azt hallottam,hogy azért ilyenkor kell menni,mert ilyenkor ha kiderül,hogy esetleg méhen kívüli,akkor gyógyszeres kezeléssel "olcsón" megúszhatom.
Igen, az a fehér folyás tipikus terhességi tünet, én így tudom, de javítsatok ki, ha mégsem. :)
Valóban nagyon vigyázz magatokra ezentúl, azért lovak között nem nem árt soha az óvatosság, de ezt te úgy is jobban tudod.
Örüljetek csak nagyon, igazán szerencsés vagy, hogy ilyen hamar fogant a kis édes, ez valóban egy csoda.
ha téged megnyugtatna, akkor menj el orvoshoz a héten, igazából az a legjobb szerintem is, én így tennék, igaz a vetélés miatt nekem muszáj is lesz, mert kell gyógyszereket szednem majd. :) De így is alig várom. ;)
Szívből gratulálok még egyszer, ha bármi kérdésed lenne nyugodtan írj, én mindig figyelem a régebbi kérdéseket is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!