Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Autoimmun pajzsmirigyalulműköd...

Autoimmun pajzsmirigyalulműködésem van, nem ehetek jódot. Ha terhes leszek a babának hogyan tudom így fedezni a jód szükségletét?

Figyelt kérdés
2014. febr. 6. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Nálam az endodoki azt csinálta, hogy a 12hét után már szedette velem. azt mondta most nem én vagyok a fontos, hanem a pici. Úgyhogy én leamortizálódtam, a fiamnak meg jutott jód. Elég rosszul is éreztem magam, de megérte :)

neked orvos mit mondott?

2014. febr. 6. 20:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Semmit, mert tegnap vetéltem el spontán 5 hetesen :( De szerettem volna tudni, hogyha újra teherbe esek, akkor mi a teendő.
2014. febr. 6. 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a dokim, amit az első válaszolónak. Azt is, hogy a jód erősíti a gyulladást, emiatt emelni kell a gyógyszeremen.
2014. febr. 6. 21:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Én azt csináltam,hogy mielött teherbe estem,az elevitet szedtem ,abban nincs jód. Mikor megtudtam,hogy terhes vagyok váltottam Gravidára ,mert a babának tényleg kell a jód és a dokim is azt mondta,hogy mindenképpen szedjem,csak ha anyagilag nem megerőltető,akkor 2 hetente nézessem a TSH-mat (ez csak magánklinikán megoldható mert a tsh-t a tb csak 1x támogatja sztk-ban egy hónapban,tehát ha kétszer akarom nézetni,akkor 2500 ft-ért megcsinálják nekem magánban és minden csütörtökön van eredmény,nem pedig egy hónapot kell várni) és aehhez az eredményhez képest kell állítani a gyógyszeremen. Az elején fontos,hogy 1-2 között legyen az eredmény. Nekem pár napra rá,hogy megtudtam a terhességet,máris emelni kellett a gyógyszeradagonom automatikusan és még jó,mert egyből felment az érték. Erre majd figyelj oda!
2014. febr. 7. 11:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja,azt elfelejtettem,hogy nekem az orvos azt mondta,hogy autoimmun pm alulműködésnél nem tudni,hogy a jód árt,vagy nem.
2014. febr. 7. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!