Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Peteérés, vagy teherbe eshette...

Peteérés, vagy teherbe eshettem, vagy mitől lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

5 évig szedtem fogamzásgátlót, amit január 16-án abbahagytam. 19-én megjött a megvonásos vérzésem, ami 24-ére el is múlt, azóta minden nap védekezés nélkül együtt vagyunk a párommal (egy nap maradt ki, most csütörtök).

Kb. 1 hete fájdogál a hasam, leginkább a méhemnél érzem, de pár nappal ezelőtt éreztem a jobb petefészkem körül is nyomást, de a hasam az elég sűrűn fáj, nem erősen, csak enyhébben, de eléggé érezhető. Az se nagyon kellemes, ha a párom ráteszi a kezét, nehéznek érzem és kellemetlen kissé. Ha 28 napos most is a ciklusom, akkor elvileg ma lenne peteérésem, de mivel ugye most hagytam abba a gyógyszert, össze is kavarodhat a hormonháztartásom, ezért nem lehet megmondani, mikor van/volt pontosan. Olvastam más kérdéseknél, hogy a hölgy abbahagyta a gyógyszert, és 10 napra rá meg is fogant a babájuk, erre alapozva már én is megtermékenyülhettem. Ez azért lehetséges, mert vannak petesejtek, amik a gyógyszer hatására már nem lökődtek ki, de ott várhatnak "lesben" :) Ezért is veszélyes, ha akár 1 szemet is kihagy az ember a gyógyszerből, mert ezek akkor kilökődhetnek és megtermékenyülhetnek.

Kérdésem, hogy mikor teszteljek először? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy teherbe estem-e, tudom, hogy terhes tüneteim nem igazán lehetnek még, akkor se, ha legkorábban teherbe estem, de pár napja nagyon álmos vagyok, reggelente alig tudok felkelni, pedig én mindig korán kelek, és tegnap meg minden hülyeségen elsírtam magam, párom már ki volt teljesen, hogy már megint mi a bajom. :) Meg ezt a hasfájdogálást se értem.

Valaki van/volt esetleg hasonló helyzetben, vagy tudja rá a megfejtést? :) Köszi előre is!

2014. febr. 2. 11:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Felesleges tsztelni még. Majd ha 28-30 napra nem jön meg, akkor tesztelj.
2014. febr. 2. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:
iiggen....ezek a tipikus beképzelt tünetek. de szorítok, hogy sikerüljön
2014. febr. 2. 12:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy beképzelem, mert nem élem bele magam. Igazából jobb lenne, ha nyár körül esnék teherbe, mert jövő év elejére lesznek meg azok a körülmények, ahová már nyugodtan vállalhatnánk babát, de nem védekezünk, mert nem tudhatom, épp mikor lesz peteérésem. Hallottam már olyanokról is, akik gyógyszer után évekig nem estek teherbe, és mi nem szeretnénk így járni, ezért nem is védekezünk, ha hamarabb jön, akkor is megoldjuk, és nagyon várjuk már, de nem élem bele magam, majd lesz ahogy lesz. :) Egyáltalán nem görcsölök rajta, csak furcsának találom ezeket a tüneteket.
2014. febr. 2. 12:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, rózsaszínes folyásom van...és szurkál a hasam...pár nap múlva tesztelek, nagyon kíváncsi vagyok már! :)
2014. febr. 2. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!