Peteérés után kb 14 nappal mindenkinek megjön?
Persze az esetben, ha terhesség kizárva.
Vagyis mindegy milyen hosszú a ciklus, a peteérés után kb két héttel meg kell jönnie? Vagy esteleg egy hosszú ciklusnak is a közepén van peteérés?
Nem feltétlen.
Nekem pl. 17 napos a luteális fázisom, azaz peteérés után 17 nappal szokott megjönni.
Miért telne el 25?
A peteérés CSAK a 28 napos tankönyvi ciklusnál esik pont középre!
A ciklusnak két szakasza van: follikuláris és luteális.
A follikuláris nagy változatosságot mutat (7-22), míg a luteális sokkal kisebbet és adott személynél állandó.
Hossza normál esetben 12 és 16 nap között lehet. Átlagosan 14.
Ha 12-nél rövidebb, az sárgatesthormon elégtelenségre utal, ami megnehezíti (adott esetben teljesen ellehetetleníti beavatkozás nélkül) a teherbeesést.
A túl hosszú luteális fázis nagyon ritka, és a progeszteron túltermelődésére utal.
Köszönöm!
Azert érdekel, mert a szules ota meg nem jott meg(11honapja), szoptatok is. Viszont éreztem az elso peteeresemet nyolc napja, a lehetséges összes jel megvolt. 10 napja barnaztam egy kicsit, 8 napja pedig volt tojásfehérjés nyák, puha nyitott, közeli mehszaj, hasszurka, derékfájdalom, pozitiv ovuteszt. Az érdekel, h kb egy het mulva( vagyis az események utan két hettel) akkor tuti megjön, ha nem lettem terhes?
Ha nincs baj a progiszinteddel, akkor igen.
De a méhszáj távoli, alig elérhető ovukor. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!