Teherbe eshettem a peteérés előtt két nappal? Bővebben lennt.
Figyelt kérdés
Peteérés előtt 2 nappal megszakításos védekezéssel voltunk együtt, 2 nap múlva reggel pecsételő vérzésem lett, ami még egy napig sem tartott csak délelőtt 2szer vettem észre. Akkor lehetett a peteérés. Akkor még volt esélye megfoganni a két nappal ezelötti együttlétből? De ha megszakítással védekeztünk akkor is?2010. szept. 16. 13:54
1/8 anonim válasza:
Esély volt persze, mert idő kell ,amíg elérik a hímivarsejtek a petesejtet. A megszakításos együttlét sem tekinthető védekezésnek. Tehát esély van, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy baba is van.
2/8 anonim válasza:
A spermium két napig életképes. Ha került beléd, akkor teherbe is eshetsz. De nem túl nagy rá az esély.
3/8 anonim válasza:
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy megszakításos együttléttel is nagy az esély a teherbeesésre! Nekem több ismerősöm is van, akik így lettek terhesek!
4/8 anonim válasza:
A spermák átlag élettartama 3 nap, szélső helyzetben 5 nap. Így ugyanannyi esély van rá, mintha közvetlenül peteéréskor vagytok együtt ugyanezzel a "módszerrel".
A megszakításos közösülés Pearl indexe 35. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt száz nőből, aki rendszeres nemi életet él és megszakítással közösül 35 terhes lesz.
5/8 A kérdező kommentje:
Csináltam ma reggel egy terhességi tesztet, amin nagyon, de nagyon halványan ott van a második csík, de tényleg csak, ha nagyon megnézem akkor látom. Vasárnap vagy hétfőn kell megjönnie, várok, ha nem jön meg akkor csinálok hétfőn vagy kedden még egyet.
2010. szept. 17. 13:54
6/8 anonim válasza:
Én is ugyanígy voltam, azzal az eltéréssel, hogy mi nem védekeztünk és nekem sem jött még meg, hét végére-köv hét elejére várom..
7/8 anonim válasza:
én 3 nappal peteérés előtt estem teherbe, bár mi nem megszakítással. van rá esélyed.
8/8 anonim válasza:
Én is úgy tudom hogy a spermiumok élettartalma 2-3 nap, tehát még akár ebből baba is lehet.
A tesztre meg azt szokták mondani (remélem nem ijesztelek meg) hogy a halvány csík is csík. Szóval lehet hogy terhes vagy. De inkább ismételd meg a menstruáció várt napját követően is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!