Fogamzásgátló abbahagyása után 1-2 héttel lehetséges teherbe esni?
Január 16-án vettem be az utolsó szemet, 19-én meg is jött, ugye ez még megvonásos vérzés. 24-én 2x voltunk együtt, 25-én és tegnap is egyszer. Nem védekeztünk másképp.
Azt olvastam most több helyen, hogy ilyenkor a "lesben álló" petesejtek gyorsan felszabadulhatnak, beindulhat akár mindkét petesejt is, és ilyenkor nagyobb az esély a terhességre, vagy akár ikerterhességre. És ugye mint tudjuk, a spermiumok akár 3-5 napig is életképesek odabent :)
Szerintetek lehetséges, hogy akár most teherbe estem/megtermékenyülök a napokban?
Babát szeretnénk, de jobb lenne ha nyár körül esnék teherbe, mert időben így jönnénk ki jól (akkorra lesz pénz nagyobb lakásra, 28 nm, egy szoba galériásban lakunk most).
Valakinek tapasztalata van ebben? Érdemes lenne csinálnom egy tesztet majd 2-3 hét múlva? :) Köszi a válaszokat!
Természetesen. ha a szervezeted normálisan működik, és a fogamzásgátló nem keverte be a ciklusodat, akkor valóban van akiknél ilyenkor nagy az esély.
Ha vigyázol magadra és próbálsz aktív maradni, nem hízol sokat, akkor nyár közepén, végén, még végig lehet csinálni egy költözést.
Nyilván segítséggel, nem emelgetni, és nem stresszelni.
Ha most akar jönni, had jöjjön :)
Minden jót nektek
Köszi! Az a baj, hogy pénz nem lesz addig. :/ A mostani lakást nem fogjuk eladni semmi pénzért, ezt ki szeretnénk majd adni, és a bérleti díjából a másik lakásnál a rezsinket fedezni. Szóval sajnos addig nem lesz pénzünk másikat venni, ezért terveztük így. :) De ha jönni akar, jöjjön, van már B terv (albérlet, míg meglesz a másik lakás), de ha nem muszáj, nem szeretnénk. :) Nagyon kíváncsi leszek, nagyon nagy boldogságot okozna. :) De ami késik nem múlik...csak kíváncsi vagyok, lehetséges-e akkor ez, de ezek szerint igen. Egyébként érzek egy enyhe hasfájdogálást, ez lehet peteérés? Vagy esetleg valami más? :)
Egyébként a menzeszem rendszeres, 28 napos volt, mielőtt szedtem a gyógyszert (5 évig szedtem, először kb 1,5-2 évig Belara, aztán 1-1,5 év Stodette, legutóbb Yasminelle, kb. 2 évig)
Azért a fogamzásgátlóról azt is kell ám tudni, hogy nem csak a peteérést hivatott meggátolni. Az, hogy felszabadul a petesejt, az csak egy dolog. A gyógyszer a méhnyálkahártyát is elvékonyítja, hogyha gyógyszer mellett mégis lesz érett petesejt, az ne tudjon beágyazódni.
Természetesen nem te lennél az első, aki a fogamzásgátló abbahagyását követő hónapban teherbe esnél, de azért ne éld bele magad semmibe. Általában több idő kell, hogy minden rendeződjön a gyógyszerszedés után. A gyógyszer az kiürül, de nem biztos, hogy minden adott lesz a terhességhez.
Egyébként ha nem jön meg a következő vérzésed, akkor tesztelj, előbb felesleges, mert nem lesz biztos az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!