Kinek hány hónap után jött össze a baba? Olyanok érdekelnek akiknek, nem elsőre sikerült.
Tudom hogy 1 éven belül 80% az esély, hogy összejöjjön, de mi már 6 hónapnál tartunk és nagyon kétségbe vagyok esve, főleg hogy párom már 42 lesz (neki már van gyereke) én 27 vagyok és félek hogy még évig nem fog összejönni... Régóta tervezzük, de még csak 6 hónapja vágtunk bele és már bánom hogy nem hamarabb...én naiv azt hittem, hogy elsőre összejön, mert ezt akarjuk...de nem így lett. Állandóan arra gondolok, hogy lehet páromnak valami nem stimmel az "anyaggal", de az is lehet hogy nálam van a gond...általános nődoki vizsgálat szerint minden ok velem.
Ezért is érdekelne, hogy kinek mikor jött össze? Használtatok-e valami vitamint vagy bármit te vagy a párod ennek elősegítésére? Köszi :)
Szia!
Én 2,5 évet vártam a kis csodámra a pocakban.
Nagyon sok probléma merült fel, de ez most nem is lényeges.
Én viszont a saját tapasztalatomból mondom, ne várj az orvosokra.
Menj és járj utána kezd el kivizsgáltatni magadat. ha kell spórolj és menj magánklinikára. Vagy sztk-ban másik orvoshoz és hazudd azt hogy 1 éve próbálkoztok. Minden nagyon lassan megy, mindenre várni kell, ha csak 1 év után kezdenek kivizsgálni, akkor még hosszú hónapok mire minden meglesz..
1. körben 3. és 21. napi hormonsort, terheléses cukor és inzulinvizsgálatot csináltass. Férjed pedig spermavizsgálatot.
Nem ijesztgetni akarlak, mert lehet hogy semmi gond, de ha mégis , jobb minél előbb tudni és kezelni. mindenre van megoldás. Ne hagyd magad, engem 2 évig szivattak. Elmentem egy magánklinikára, minden bajunkat rendbe tették, és 6. hónapban megfogant a kislányom, aki ma 33 hetes a pocakban.
Fontos, hogy rendszeres-e a ciklusod, és érzékeled-e a peteérést? Esetleg hőmérőztél-e már.
8 hónap után clostilbegytet írtak fel, 9. ben lettem terhes.
Barátnőmék 2 év "laza" próbálkozás után mentek dokihoz, a férjével volt a gond, pedig már volt egy gyereke. Azt mondta neki az orvos, hogy egy gyulladás is kiválthat a férfinál változást. Aztán a férjének felírtak valamit, hamarosan összejött nekik spontán, majd a megszületett baba után még egy spontán baba ráadásnak. :-)
Nekunk 7 honap utan jott ossze,bar en tudom,hogy nalam a fogamzasgatlo kavart be.
En probalkoztam ovu teszttel is,de sose lett pozitiv es ebbol azt gondolom,hogy nekem nem is volt peteeresem legalabb 5 honapig,miutan abbahagytam a gyogyszert.
Köszi a válaszokat! Rendszeres a ciklusom, mindig pontosan jön, a peteérést mindig nagyon érzem, így amikorra jósolja a ciklus.hu szinte mindig akkor van. A doki erre azt mondta, hogy ez jó, mert jól működik legalább és ennyi, legyek türelmes. Pedig ez egy magánorvos és nem is olcsó. Majd egy év után kell elkezdeni vizsgálódni stb...a folsavat én is azóta szedem mióta próbálkozunk 3 mg-os heti kettő db-ot javasolt a doki.
Párom is azt mondta hogy mondjuk az hogy 1 éve próbálkozunk. Adunk még magunknak 1-2 hónapot és utána elmegyünk egy spermavizsgálatra. Ha ott minden rendbe, akkor pedig én következek. Gondolkoztam, hogy szedjek-e terhesvitamint, mert többen is mondják hogy szedjek....hát nem tudom van-e értelme. Ja és amikor elkezdtük a próbálkozást először a háziorvoshoz mentem, mondtam neki hogy babát szeretnék, így elküldött egy teljes vérkép vizsgálatra és a vizeletet is nézték. Mindig tökéletes lett, annyit mondott ilyen vérképet kíván mindenkinek és jöhet a baba. Utána mentem a nődokihoz, aki még a méhszájam is megdicsérte milyen szép :) és P1 lett a rákszűrés eredménye. Csinált Uh-t is és nem látott semmi elváltozást. Gondolkoztam a méhpempő szedésén is, de mivel a ciklusom rendbe így nem mertem még belevágni, nehogy felborítsa. Kb. 3 éve voltam endokrinológusnál más miatt, aki elküldött vérvételre és jók lettek ott is az eredmények. Így gondolom a hormonokkal nincs gond. Fogamzásgátlót nem szedtem soha. Megszakításos módszert alkalmaztunk. Mindenféle csodaszert nézek a neten, síkosító Pre seed ami elvileg segíti a megtermékenyítést...néztem a páromnak a Fer14 vitamint, ami jó drága, de először tényleg tudni kéne hogy vele van-e a baj. Én is és ő is reménykedik hogy összejön 1-2 hónapon belül. Ha nem tényleg megyünk és megcsináltatjuk első körben a spermavizsgálatot.
Kedves kérdező. Én ma reggel szembesültem a 6. sikertelen hónappal. Megint megjött :( Az első a 2. hónapban összejött, de sajnos missed ab lett a vége. Arra gondoltunk, h amikor újra próbálkozhatunk, akkor is gyorsan összejön, mert ugye az elsővel ez sikerült. én balga... most tartunk a sikertelen fél évnél, és éppen ma pánikoltam be. Mert arra gondoltam, hogy ez a fél év is olyan gyorsan elmúlt, és a következaő fél év is ilyen gyorsan elmúlhat baba nélkül és akkor már hipp-hopp az egy év sikertelenségnél tartunk. Voltam kivizsgálásokon, ahogy írtad, én is vérkép, vizelet, pajzsmirigy, bakterilis fertőzés és gombás fertőzés vizsgálata, de mág fogorvosnál is jártam, mert hallottam, hogy egy rossz fog is bajt okozhat. Minden rendben. Hőmérőzök, érzem az ovut, jókor is vagyunk együtt mindig.
ma reggel felvásároltam a fél gyógyszertárat :-) eddig is szedtem folsavat, C vitamint, most vettem hozzá E vitamint. Iszom a palástfű teát ovulációtól menziig. A férjembe meg hónapok óta adagolom a C vitamint meg a ginseng+E vitamin kapszulát. és heti párszor folsavat is.
Mindemellett egészségesen étkezünk, mozgunk. Többet már nem tudok tenni. Mondanám neked, hogy türelem, de közben meg annyira megértelek.
Nekünk éppen a 12. hónapban fogant meg a baba. Most itt alszik a kiságyban. :)
Persze, nem vártuk ki az egy évet, mentem én is több orvoshoz is. Kezdtem a háziorvosnál, aztán két különböző magánrendelésre. Egyik sem volt túl komoly szakember a témában. Szedtem folsavat, E-vitamint, Clostilbegytet is, ez utóbbival azonban csak azt értem el, hogy majd kiszakadt a hasam peteéréskor, olyan fájdalmam volt. Sokan intettek nyugalomra - én tudom, hogy jószándékból! De ez nem így működik. Minden hónapban kiborultam és kétségbeestem, aztán pedig újra reménykedtem.
Talán érdemes mielőbb olyan szakemberhez fordulni, aki kompetens ebben a témában, nem csak általában nőgyógyász... De a 6 hónap még valóban "belefér" a próbálkozások keretébe, főleg, hogy még nagyon fiatal vagy! Én elmúltam 38, a férjem pedig 40 éves múlt, amikor megfogant a pici.
Nyugalomra semmiképp nem "intelek", inkább csak bátorítalak: ne add fel reményt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!