Lányok, akik most babát terveztek, oltattok?
Én sem oltatok.
Képünk illusztráció
Orvosi körökben hisztériakeltésnek tartják az újinfluenza és az ellene készített védőoltás mögötti kampányt, amelynek eredményeképpen a vakcinát még azelőtt forgalomba hozták, hogy biztosan tudnánk, milyen mellékhatásai, szövődményei lehetnek az oltásnak. A vakcina csak közel egy hónapig hatékony. A sertésinfluenza elleni vakcinaoltás harminc éve többet ártott, mint amennyi emberéletet megmentettek.
De ami még ennél is különösebb, az Országos Gyógyszerészeti Intézet alig három hónapos folyamat - és csupán egy hónapos kísérlet - után engedélyezte a vakcina forgalomba hozatalát. Tette ezt úgy, hogy közismert: a védőoltásokkal kapcsolatos szövődmények harmadik csoportját, a 60 napon belül jelentkező szövődmények alkotják, aminek vizsgálatát idő hiányában az Omninvestnél el sem végezhették. Az állat és emberi kísérletekre fordított együttes idő, továbbá a eredmények kiértékelése legkevesebb öt hónapot igényelne.
senkit sem akarnak lebeszélni a védőoltásról, ugyanakkor azt kérik, tájékozódjon, és gondolja át mindenki, mielőtt oltóanyagot juttat a szervezetébe. A tájékozódáshoz azonban sajnálatos módon nincs elegendő információ.
Vegyük a legjobb helyzetet, hogy a védettség kialakul. Sajnos ebben az esetben sem számíthatunk arra, hogy egy oltással kibekkeljük a tavaszt. "Az oltás után elkezdődik az ellenanyag termelődése, ami a harmadik hét végén tetőzik. Egy idő után az ellenanyag mennyisége lassan csökkeni kezd. Miután a vakcina új, még nem lehet pontosan megmondani, milyen hosszú lesz a hatása"
Kedves 17:32-es, a Madárinfluenza nem volt valós,csak piac szelektálás volt!!!!
Én beoltatom magam, mert babát szeretnék, a mellékhatásokról meg annyit,hogy már több családtagom felvette, és semmi gond!
Milyen mellékhatások jönnek később?? Ne idegesíts már! Az ember 20-30 éves koráig rengeteg ugyanilyen technikával készült oltást kap! Akkor azoknak mind jönnek a mellékhatásai? Ugyan már!
A másik: meddig vizsgáljanak egy (jól bevált technikával készült) oltóanyagot? Évekig? Mikor az influenzavírus minden évben mutálódik és új oltóanyag kell ellene? Ne már! Szerinted a sima szezonális oltást meddig vizsgálják? 20 évig?
Én megvártam a következő menzeszt, és akkor adattam be az oltást. Mire a köv. pé esedékessé válik, addigra védett is vagyok :-)
És hála Istennek, semmi bajunk a férjemmel az oltástól.
Eleinte mi is elleneztük, aztán átgondoltuk és arra jutottunk, hogy kisebb az oltás kockázata, mint a betegségé, úgyhogy érdemes. És nyugodtabb is vagyok azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!