Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lányok, akik most babát...

Ketteske kérdése:

Lányok, akik most babát terveztek, oltattok?

Figyelt kérdés
Most hogy még nem vagyok terhes, lehet be kellene oltatnom magam, és akkor terhesen nem izgulnék, hogy elkapom-e az influenzát, vagy sem. Meg terhesen nagyobb dilemma is lenne ez az egész. Szerintetek?
2009. dec. 2. 11:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Mi tervezzük és beoltattam magam (kihagytunk egy hónapot), h ha sikerül, ne kelljen idegeskedni ezen. Terhesen nem mernék oltatni, jobb előtte.
2009. dec. 2. 17:02
 12/25 anonim ***** válasza:
66%
szerintem ne oltass! Még nincs rendesen bevizsgálva, ki tudja milyen mellékhatásai vannak...lehet, hogy többet árt mint használ. Én tuti nem adatom be... Itt volt ez a madárinfluenza..egy ideig nagyon felkapott és "divatos" volt, most meg kb.nem is hallasz róla. Akkoris mekkora pánik volt! Most ez az éppen aktuális felkapott betegség...
2009. dec. 2. 17:32
 13/25 anonim ***** válasza:
62%

Én sem oltatok.

Képünk illusztráció

Orvosi körökben hisztériakeltésnek tartják az újinfluenza és az ellene készített védőoltás mögötti kampányt, amelynek eredményeképpen a vakcinát még azelőtt forgalomba hozták, hogy biztosan tudnánk, milyen mellékhatásai, szövődményei lehetnek az oltásnak. A vakcina csak közel egy hónapig hatékony. A sertésinfluenza elleni vakcinaoltás harminc éve többet ártott, mint amennyi emberéletet megmentettek.

De ami még ennél is különösebb, az Országos Gyógyszerészeti Intézet alig három hónapos folyamat - és csupán egy hónapos kísérlet - után engedélyezte a vakcina forgalomba hozatalát. Tette ezt úgy, hogy közismert: a védőoltásokkal kapcsolatos szövődmények harmadik csoportját, a 60 napon belül jelentkező szövődmények alkotják, aminek vizsgálatát idő hiányában az Omninvestnél el sem végezhették. Az állat és emberi kísérletekre fordított együttes idő, továbbá a eredmények kiértékelése legkevesebb öt hónapot igényelne.

senkit sem akarnak lebeszélni a védőoltásról, ugyanakkor azt kérik, tájékozódjon, és gondolja át mindenki, mielőtt oltóanyagot juttat a szervezetébe. A tájékozódáshoz azonban sajnálatos módon nincs elegendő információ.

Vegyük a legjobb helyzetet, hogy a védettség kialakul. Sajnos ebben az esetben sem számíthatunk arra, hogy egy oltással kibekkeljük a tavaszt. "Az oltás után elkezdődik az ellenanyag termelődése, ami a harmadik hét végén tetőzik. Egy idő után az ellenanyag mennyisége lassan csökkeni kezd. Miután a vakcina új, még nem lehet pontosan megmondani, milyen hosszú lesz a hatása"

2009. dec. 2. 18:13
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 17:32-es, a Madárinfluenza nem volt valós,csak piac szelektálás volt!!!!

Én beoltatom magam, mert babát szeretnék, a mellékhatásokról meg annyit,hogy már több családtagom felvette, és semmi gond!

2009. dec. 2. 20:55
 15/25 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon viccesnek tartom, hogy pont azokat pontoztátok le akik "nem"-mel szavaztak! Aki lepontozott, az éppen gyógyszerügynök? Csak mert ez az egész egy felfújt gyógyszerbusiness! Nyugodtan le lehet pontozni ezért! :D
2009. dec. 2. 20:56
 16/25 anonim ***** válasza:
Én sem tudom eldönteni, akit megkérdeztünk mindenki mást mondott, javasolt. Mi úgy döntöttünk, hogy egyelőre nem oltatunk és egy időre felfüggesztjük a baba projektet, mert ha terhes lennék végig idegeskedném a 9 hónapot, hogy elkapom-e vagy sem.
2009. dec. 2. 21:30
 17/25 anonim ***** válasza:
82%
Nyugi, a mellékhatások még csak később jönnek...egészen megnyugtató, és azért, mert én nemmel válaszoltam, még nem kell megkövezni, ez az én véleményem. egy hónap védettség miatt minek kockázatnék, bocs.jöhet a lepontozó.
2009. dec. 2. 22:01
 18/25 anonim ***** válasza:
50%
Én ma megyek oltatni. mi is próbálkozunk. 10x veszélyeztetettebb egy kismami.
2009. dec. 3. 09:57
 19/25 anonim ***** válasza:
59%

Milyen mellékhatások jönnek később?? Ne idegesíts már! Az ember 20-30 éves koráig rengeteg ugyanilyen technikával készült oltást kap! Akkor azoknak mind jönnek a mellékhatásai? Ugyan már!

A másik: meddig vizsgáljanak egy (jól bevált technikával készült) oltóanyagot? Évekig? Mikor az influenzavírus minden évben mutálódik és új oltóanyag kell ellene? Ne már! Szerinted a sima szezonális oltást meddig vizsgálják? 20 évig?

2009. dec. 3. 16:47
 20/25 anonim ***** válasza:
55%

Én megvártam a következő menzeszt, és akkor adattam be az oltást. Mire a köv. pé esedékessé válik, addigra védett is vagyok :-)

És hála Istennek, semmi bajunk a férjemmel az oltástól.

Eleinte mi is elleneztük, aztán átgondoltuk és arra jutottunk, hogy kisebb az oltás kockázata, mint a betegségé, úgyhogy érdemes. És nyugodtabb is vagyok azóta.

2009. dec. 3. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!