Hogyan lehetséges egy pozitív terhességi teszt után egy negatív?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nekem az a problémám, hogy tegnap este csináltam egy 25-ös érzékenységű terhességi tesztet, ami jól látható második vonalat mutatott. Ma délután megismételtem egy 12,5-es érzékenységűvel, ez negatív lett. Párommal babát szeretnénk, de ez kicsit nehézkes, mivel PCOS vagyok. Lehet ennek köze esetleg az eredmények eltéréséhez? Ha nem, mégis milyen magyarázat lehet arra, hogy egy teszt, ami nagyobb mennyiségben lévő hormonnál mutatja ki a terhességet pozitív lett, míg a már kevesebb hormonnál jelző negatívat adott? A válaszokat előre is köszönöm! Egy 26 éves lány2013. dec. 26. 23:21
1/12 anonim válasza:
A reggeli vizelet koncentráltabb, tehát tóbb benne a hcg. A delutáni vizelet hígabb, így kevesebb benne a hcg. Ezen kívül szamos oka lehet, de a helyedben, egy harmadik fele teszttel csinalnék egyet reggeli vizeletből.
2/12 A kérdező kommentje:
Mind a kettőt délután csináltam, és a kevésbé érzékeny teszt lett pozitív... De megpróbálom akkor reggeli vizeletből. Köszi
2013. dec. 27. 07:30
3/12 anonim válasza:
Bocsi, félreolvastam.
Ritka a fals pozitív teszt, de azért előfordul hibás teszt is.
Ugy tudom petefészek ciszta miatt is lehet hcg a vizeletben, de ebben nem vagyok biztos.
Remélem sikerül a baba.
Mivel pco-s vagy, minél elöbb menj el szerintem egy jó orvoshoz.
4/12 anonim válasza:
Ez a 12,5-ös nem prediktor volt? Mert akkor megnyugodhatsz.Az elsőnek higyjél.Már ha prediktor....mert az nem egy jó teszt.
5/12 anonim válasza:
Lehet a25-ös teszt előtt kevesebbet ittál így koncentráltabb volt az a pisi,mint amiből az érzékenyebb tesztet csináltad.
Reggeli első pisiből csinálj még egy tesztet.
6/12 A kérdező kommentje:
Bocsi de nem tudom, mit jelent a predictor szó. A 25-ös érzékenységű teszt előtt tényleg kevesebbet ittam, az ilyen "mártogatós" teszt volt. Míg a másik teszt vizeletsugaras, FEMTEST márkájú.. (Ahogy rákerestem a predictorra, nagyon hasonló egyébként mé a csomagolása is.)
2013. dec. 27. 14:07
7/12 anonim válasza:
Szia!! Hol vetted a teszteket? lehet egyébként simán, hogy a 2. tesztnél kevésbé koncentráltabb volt a vizelet,és azért lett negatív.
8/12 A kérdező kommentje:
Mind a kettőt gyógyszertárban. Csak mi nem otthon, hanem Ausztriában, mert itt dolgozunk..
2013. dec. 27. 16:21
9/12 A kérdező kommentje:
Megcsináltam a tesztet,, ugyanolyat, mint az első, ami pozitívat mutatott. Ez is POZITÍV!:) igaz a csík, még mindig nem olyan erős, mint a kontrollcsík, gyakorlatilag ugyanolyan erős, mint 2 napja.. De még mindig nem merek örülni, most attól félek, hogy csak egy megemelkedett LH szint okozza, a PCOM miatt ( sajnos a PCOS hormonvizsgálatokat nem tudtam idő hiányában otthon megcsináltatni, mert kezdődött a szezon.) 'Mit gondoltok erről?
2013. dec. 28. 06:47
10/12 anonim válasza:
A hcg szintet mutatja, nem az lh- t.
Szerintem picit örülj, de azért egy nőgÓgyaszt keress fel. Leht, hogy neked a terhesség megtartásához kell egy kis hormonális segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!