Épp peteéréskor bennem maradt az óvszer, és valamennyi sperma be is került a hüvelyembe. Mekkora az esélye, hogy teherbe estem?
Figyelt kérdés
Egyelőre nem tervezünk babát, de ha már így alakult, örülnénk neki. :) Szerintetek van reális esély rá, hogy hamarosan anyuka leszek? :) /Az óvszer nem volt spermicid és gyógyszert sem szedek./2013. dec. 6. 10:10
1/18 anonim válasza:
kicsi rá az esély, szerintem nem kell külön9sebben aggodnod föleg igy hogyha mégis besikerülne nem nagy gond. Egyébként jó ha tudod hogy egészséges pároknál. jókor való együttlétböl is csak kb 20% az esély a terhességre egy ciklus alatt. Itt természetesen a védekezés nélküli együttélétröl van szó.
2/18 A kérdező kommentje:
Igen, ezt tudom, de mivel valamennyi sperma mégis bejutott, így kb olyan, mintha nem is védekeztünk volna, nem? :)
2013. dec. 6. 10:16
3/18 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy azért a "nagyon kicsi az esélye" elég optimista hozzáállás :)
Nekünk első védekezés nélküli együttlétből fogant a kisfiúnk, a ciklusom egy korai napján nem is félidőben. Úgy gondolom, hogy azért jogosan merült fel benned a kérdés, és nem kizárt, hogy összejön ennyiből is.
4/18 anonim válasza:
a valamennyis spermium azért nem ugynaaz mint amikor mind beléd megy. Tény hoyg egy kell a megtermékenyitéshez viszont nem véletelnül kell több 10 millió akár. Mint tudjuk sok millió spermium ürül egyszerre ebböl kb 50-100 ami el is ér a petesejthez. A többi "eltéved utközben", elpusztul stb. Emellett a sok millió mellett a 20% az esély a terhességre. Soke stebne termékenyül meg egyébként de mondjuk nem égyazódik be vagy nem kezd el fejlödni, iylenkor a szervezet megoldja ugy az egészet hogy a nö nem is tudta hogy végülik megtemékenyült.
5/18 anonim válasza:
Azèrt nem olyan ha nem vèdekezfek több millió sperma induk útra, igy csak par szàz-vagy ezer, az esely megjobban csökken.
6/18 anonim válasza:
Szerintem nézőpont kérdése ez. Ha 15 éves tini lennél, és nem akarnál babát, akkor mindenki esemény utánit vetetne be veled, mert akkor a 20%, vagy annál kevesebb is elég nagy esélynek számítana. Ha akár jöhetne is a baba, és ebből a szemszögből nézzük, akkor meg elég kevésnek tűnik ez az esély. Hogy kinek jön be, és kinek nem, nem tudni :) Mensikor kiderül! :)
7/18 anonim válasza:
Attól, hogy benned marad, hogy megy beléd sperma? Nem értem. Bennem is maradt már óvszer, de attól még nem jutott be. Egyébként 50-50 %. Vagy igen, vagy nem.
8/18 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy bénáztam a kiszedésnél és valahogy kifolyt belőle, éreztem is, hogy belém került. :)
2013. dec. 6. 10:36
9/18 anonim válasza:
hat siman lehet eselye szerintem. ha most nem leszel terhes tuti par honapon belul elkezditek komolyan tervezni a babat mert mar biztos most is jatszol a gondolattal hogy milyen is lenne egy kis lurko :D
10/18 A kérdező kommentje:
Igen, így van. :) Én már most is nagyon örülnék neki, drukkoljatok! :)
2013. dec. 6. 15:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!