Lehetséges, hogy a síkosító miatt nem esek teherbe?
Megértelek. Én 5 sikertelen hónapon vagyok túl meg egy vetélésen ( az első a második hónapoban összejött, most meg amióta újra próbálkozhatunk várat magára) Görcsöltem a témén, persze, én is gondolok rá, hiszen babát szeretnék, persze, hogy sokszor eszembe jut. De eljutottam oda, hogy oké, figyelem a pémet, de igyekszem élvezni az együtt töltött időt, kerestünk a férjemmel hobbit magunknak, sokat beszélgetünk, szeretkezünk "nem jó" időben is :-) Nehéz persze, mert egy hónap alatt 4 barátnőm jelentette be, hogy babat vár... Én meg most éppen megint havizok. De új hónap új remény. Arra gondolj, hogy összejön.
Azt tudtad, hogy a stressz, idegesség, sírás hatására megugrik annak a hormonnak a szintje a szervezetbhen, ami nehezíti a teherbeesést. Ez logikus is, hiszen a szerveztünk véd minket: amikor stresszeseek vagyunk, idegesek, akkor úgy gondolja, hogy plusz dologgal ne terheljen minket.
Köszi a kedves szavakat, tudom hogy nem vagyok egyedül ezzel, próbálok nem stresszelni, csak az most pluszba rátesz hogy a férjem most egy kis ideig csak egy héten 1-2x jön csak haza és nagyon rosszul viselem az egyedüllétet, főleg így, hogy ismét egy sikertelen hónap (én is épp mensizek). Hú ha tudnád, hogy most az én ismeretégi körömben is mennyi várandós van...kapásból a munkahelyemen is 5, több barátnőm, rokonom is. Ilyenkor minden babás hír a saját kudarcommal szembesít és nagyon meg kell játszanom, hogy őszintén tudjak örülni egy ilyen hírnek...nem rosszindulatból, egyszerűen csak fáj. Kicsit kezdek depis lenni, annyira magányosnak érzem magam, de mondom régen az nem viselt meg, hogy egyedül voltam több napot ez azóta van amióta babát szeretnénk. Sokkal érzékenyebb lettem. 6 éve vagyunk együtt és sokkal de sokkal jobb lett a kapcsoltunk amióta tudjuk, hogy babát szeretnék és így sokkal jobban hiányzik...olyan vagyok mint egy kisgyerek, felhív és elsírom magam. Lehet most a hormonok is rátesznek, hogy épp mensizek :) De hát ez van próbálok pozitív lenni és arra gondolni hogy hamarosan összejön a baba és párom sem sokáig fog így dolgozni és itt lesz velem :)
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de olyan jó kiönteni a lelkem :) Kívánom nektek is a legjobbakat, hogy minél hamarabb bővüljön a család :) Szép karácsonyi ajándék lenne kb. 27.e körül nem várom.
Utolsó vagyok.
Az én férjem egész nap dolgozik, este ér csak haza, úgyhogy sejtem mit érezhetsz, hogy több napig nem is látod. És természetes, hogy érzékenyebben reagálsz a menzi meg az újabb sikertelenség miatt. Erre nincs is megnyugtató tanács. Mondhat bárki bármit,h ne görcsölj rá meg ilyenek, de aki babát szeretne, persze, hogy ezen kattog az agya és kiborul minden menzikor. Viszont valahogy mégis muszáj leállítani magunkat. Valami jó kis hobbi elterelheti a figyelmedet, vagy film, olvasás.
Hidd el, engem is rosszul érint, hogy szinte minden héten bejenti valaki nekem, hogy terhes. Akinek első hónapban összejött, mondta is, hogy nem érti, mi ezen a nehéz, csak szexelni kell hozzá. Aha, igen, köszi, jó hogy mondod, azt gondolod, hogy mi közös sakkozástól várjuk a gyereket?
De celdöntöttem, hogy nem húzom fel magam a barátnőim sikerességén, hanem megpróbálok valóban velük együtt örülni. Gyakran megkérdezem, hogy hogya vannak, nő-e már a pocakuk, érzik-e már a mozgást. Rohadt nehéz ez, de tudom, hogy a negatív gondolatok megbosszulják magukat, az öröm pedig bevonnza az örömöt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!