Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetséges, hogy a síkosító...

Lehetséges, hogy a síkosító miatt nem esek teherbe?

Figyelt kérdés
Gyógyszertári Sába intim síkosítót használunk, nincs benne spermaölő és állítólag nem befolyásolja a teherbeesést. 4 hónapja próbálkozunk (tudom ez még nem nagy idő), de mind a ketten egészségesek vagyunk, az orvos szerint nincs akadálya 27 éves vagyok párom 35). Tudom mikor van a pém. mindig érzem, előtte már 2 nappal együtt vagyunk és onnantól 2 naponta a termékeny időszakban. Tudom nem kell számolgatni, rágörcsölni stb. Könnyű ezt mondani azoknak akiknek egyből összejött. Ne gondoljak rá, tudom, de hogy ne gondoljak rá ha egy babára vágyom... Ezért ma az jutott eszembe, hogy lehet a síkosító nem kedvez a spermáknak. Félek nem használni mert amíg nem használtam álladóan gyulladásom lett vagy gombám, mert sérül a hámfal, hiába kívánom a sexet nem tudok annyira nedves lenni, így az orvos javasolta a használatát a hámsérülések elkerülése érdeklében. Van aki úgy lett terhes, hogy használt síkosítót, esetleg pont ezt a fajtát? Köszi előre is.

2013. dec. 3. 15:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 26 éves vagyok, a párom 28. Teljesen egészségesek. Voltam pl. hormonvizsgálaton is. Tényleg minden adatom rendben van. Mielőtt abbahagytuk a védekezést, Nuvaringet használtam 1 évig. Előtte fogamzásgátlót. Ezt azért írom le, hogy a fog.gátlónak is volt ideje kiürülni a szervezetemből. Mégis egy év próbálkozás után jött össze a dolog.... :( Az elején laza voltam, nem görcsöltem rá... 4-5 hónap után kezdtem el nézni, hogy hogyan vagyunk együtt, mikor vagyunk együtt. Jókor legyünk együtt...stb...stb... Szedtem ilyen olyan vitamint, hőmérőzés... Szokásos dolgok... (30 napon rendszeres ciklusnál). Aztán augusztusban nem jött meg.. Ekkor még nem sikerült. Egyszerűen elhúzódott / kitolódott a ciklusom. 59. napra jött meg. Azt hittem hormonális probléma, szóval esélytelennek láttam a dolgot, hogy a közeljövőben teherbe essek. Ekkor mentem el vizsgálatokra is. Nem is foglalkoztam azzal, hogy mikor van peteérésem...., mikor vagyunk együtt..., stb... És lám. Összejött a dolog. Szóval tényleg ez a titok. Nem szabad rágörcsölni. Egyszerűen le kell foglalni a gondolataidat. Kezdj el sportolni, találj valami hobbit, olvasgass és szeressétek egymást, amikor kedvetek van hozzá, ne akkor amikor "idő van". A síkosítónak ehhez semmi köze. Drukkolok!
2013. dec. 3. 15:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, es tenyleg ne görcsölj rà ès ezt úgy mondom hogy nekem 1.5 èv alatt sikerült. Agusztusban egy tèves lelet miatt azt mondtam okè megvan a hiba helyrehoznak ès rendben lesz. El is kezdtük a felújítast mert akkor nem kell ennyi pènz elmentünk egy nagy nyaralàsra es szeptemnerben màr meg sem jött. Kitartàs, ès nyugalom görcs nèlkül. 28 vagyok egyèbkènt.
2013. dec. 3. 15:53
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, csak annyira nehéz. Most hogy ismét megjött, annyira rosszul érintett hogy 2 napig csak sírtam, teljesen kikészítem magam, ráadásul párom olyan helyen dolgozik hogy nem jön haza csak 4-5 naponta. Annyira egyedül vagyok és magányos, állandóan csak sírnék, ha felhív és beszélünk akkor is elsírom magam. Ez régen nem volt így, azóta vagyok ennyire befordulva mióta a babával próbálkozunk és nem jön össze. Most is szabadnapos vagyok és hát mit kezdjek magammal egész nap, arról olvasgatok, mit tehetnék még annak érdekében, hogy összejöjjön a baba. Sajnos nem is tudunk mindig akkor együtt lenni amikor alkalmas lenne és ez még jobban elszomorít...
2013. dec. 3. 16:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek. Én 5 sikertelen hónapon vagyok túl meg egy vetélésen ( az első a második hónapoban összejött, most meg amióta újra próbálkozhatunk várat magára) Görcsöltem a témén, persze, én is gondolok rá, hiszen babát szeretnék, persze, hogy sokszor eszembe jut. De eljutottam oda, hogy oké, figyelem a pémet, de igyekszem élvezni az együtt töltött időt, kerestünk a férjemmel hobbit magunknak, sokat beszélgetünk, szeretkezünk "nem jó" időben is :-) Nehéz persze, mert egy hónap alatt 4 barátnőm jelentette be, hogy babat vár... Én meg most éppen megint havizok. De új hónap új remény. Arra gondolj, hogy összejön.

Azt tudtad, hogy a stressz, idegesség, sírás hatására megugrik annak a hormonnak a szintje a szervezetbhen, ami nehezíti a teherbeesést. Ez logikus is, hiszen a szerveztünk véd minket: amikor stresszeseek vagyunk, idegesek, akkor úgy gondolja, hogy plusz dologgal ne terheljen minket.

2013. dec. 3. 20:38
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi a kedves szavakat, tudom hogy nem vagyok egyedül ezzel, próbálok nem stresszelni, csak az most pluszba rátesz hogy a férjem most egy kis ideig csak egy héten 1-2x jön csak haza és nagyon rosszul viselem az egyedüllétet, főleg így, hogy ismét egy sikertelen hónap (én is épp mensizek). Hú ha tudnád, hogy most az én ismeretégi körömben is mennyi várandós van...kapásból a munkahelyemen is 5, több barátnőm, rokonom is. Ilyenkor minden babás hír a saját kudarcommal szembesít és nagyon meg kell játszanom, hogy őszintén tudjak örülni egy ilyen hírnek...nem rosszindulatból, egyszerűen csak fáj. Kicsit kezdek depis lenni, annyira magányosnak érzem magam, de mondom régen az nem viselt meg, hogy egyedül voltam több napot ez azóta van amióta babát szeretnénk. Sokkal érzékenyebb lettem. 6 éve vagyunk együtt és sokkal de sokkal jobb lett a kapcsoltunk amióta tudjuk, hogy babát szeretnék és így sokkal jobban hiányzik...olyan vagyok mint egy kisgyerek, felhív és elsírom magam. Lehet most a hormonok is rátesznek, hogy épp mensizek :) De hát ez van próbálok pozitív lenni és arra gondolni hogy hamarosan összejön a baba és párom sem sokáig fog így dolgozni és itt lesz velem :)

Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de olyan jó kiönteni a lelkem :) Kívánom nektek is a legjobbakat, hogy minél hamarabb bővüljön a család :) Szép karácsonyi ajándék lenne kb. 27.e körül nem várom.

2013. dec. 3. 21:17
 6/11 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Az én férjem egész nap dolgozik, este ér csak haza, úgyhogy sejtem mit érezhetsz, hogy több napig nem is látod. És természetes, hogy érzékenyebben reagálsz a menzi meg az újabb sikertelenség miatt. Erre nincs is megnyugtató tanács. Mondhat bárki bármit,h ne görcsölj rá meg ilyenek, de aki babát szeretne, persze, hogy ezen kattog az agya és kiborul minden menzikor. Viszont valahogy mégis muszáj leállítani magunkat. Valami jó kis hobbi elterelheti a figyelmedet, vagy film, olvasás.

Hidd el, engem is rosszul érint, hogy szinte minden héten bejenti valaki nekem, hogy terhes. Akinek első hónapban összejött, mondta is, hogy nem érti, mi ezen a nehéz, csak szexelni kell hozzá. Aha, igen, köszi, jó hogy mondod, azt gondolod, hogy mi közös sakkozástól várjuk a gyereket?

De celdöntöttem, hogy nem húzom fel magam a barátnőim sikerességén, hanem megpróbálok valóban velük együtt örülni. Gyakran megkérdezem, hogy hogya vannak, nő-e már a pocakuk, érzik-e már a mozgást. Rohadt nehéz ez, de tudom, hogy a negatív gondolatok megbosszulják magukat, az öröm pedig bevonnza az örömöt :-)

2013. dec. 3. 22:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy én is így érzek :) Az én ismeretségi körömben is 90%nak elsőre összejött....mondják hogy "mi eldöntöttük és már össze is jött, ne görcsöljek rá, mert a szomszédjuknak is már 1 éve nem jön össze, mert biztos ők is rágörcsölnek.." akkor másik ismerősöm a 2. babájával terhes úgy hogy mind a kettő az első hónapban sikerült...a 3at már úgy tervezik hogy majd mikor szülessen télen vagy nyáron és majd akkor fogják összehozni...na mondom szép más a 3.at tervezi én meg annak örülök ha 1 gyerekem lesz... De van olyan barátnőm is akinek 2 év volt, van akinek 1 (munkatársam) és még egy akinek 7 hónap. Na velük szoktam erről beszélgetni, igaz ritkán találkozunk és ők szokták mondani, "tudom milyen rossz, és tudom milyen csalódni, megértem". Na ők tényleg megértik, mert azt élték át ami én is hónapról hónapra.
2013. dec. 4. 08:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia, pont ezt a kérdést akartam én is kiírni, mert nekünk se akar összejönni a baba és sába intim síkosítót használunk (igaz, csak pár napja váltottunk erre). Azóta mi a helyzet? :)
2014. márc. 24. 11:54
 9/11 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! nem tudom olvasod-e még nekünk azóta sem jött össze, idén már 4 éve lesz hogy próbálkozunk....:( és neked? sikerült?
2017. febr. 28. 16:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Azóta miujság? :)
2020. febr. 11. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!