Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg nagy lemondásokkal...

Tényleg nagy lemondásokkal jár egy gyerek nevelése?

Figyelt kérdés
Hosszas győzködés után eldöntöttük a barátnőmmel, hogy jöhet a baba. Nekem van egy igen nagyra becsült dédelgetett autóm. Elég gyors is, elég menő is, és hát nem olcsó mulatság. Azt mondta a barátnőm és a környezetemben élők is, hogy készüljek föl, mert valószínűleg meg kell válnom tőle. Én mondtam, hogy belemegy a babaülés, és tény és való, hogy drága etetni meg fenntartani, de nem szívesen adnám el. Tényleg ésszerűbb lenne eladnom. A fizetésemből eddig pont kijöttünk, nagyon sokat el fog vinni egy baba?
2009. nov. 20. 11:32
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Hogy a kérdésedre válaszoljak, igen elég sokat el fog vinni a baba, pláne az elején amikor mindent meg kell venni neki, az nem olcsó mulatság sajnos. De jó esetben pontosan ezért is várnak inkább a párok amig megteremtik a biztos feltételeket egy baba megszületéséhez, a győzködés nem biztos hogy jó szájízt tud okozni. Mindezek mellett én azt gondolom, hogy nem kell feladnunk sem a hobbynkat, sem a dédelgetett autónkat, pláne előre. Az én párom is autómániás, sőt versenyző is, egy-egy versenyhétvége nem olcsó, a versenyautó fenttartása sem, de sosem tudnám kényszeríteni arra, hogy azt amit úgy imád és jó is benne, azt feladja miattunk. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan autó, amivel sokat foglalkoznak, hogy szebb, jobb, erősebb legyen, azt soha de soha nem fogod tudni úgy eladni hogy megkapd az árát amit Neked ér. Majd maximum kevesebbet használod, ha megvan a baba, és bőven ráérsz akkor dönteni mégis az eladás mellett, ha már látjátok hogy nem fogtok kijönni a fizetésedből valójában. Kérdezem én, a barátnőd milyen dédelgetett álmát adja fel a baba érdekében? Hisz egy baba vállalása nem az egyik fél lemondásaival, hanem kompromisszumokkal jár, amit mindkettőtöknek kell meghozni, szívből.
2009. nov. 21. 08:49
 22/22 anonim ***** válasza:
52%

Most számoltam ki, hogy az első évben amiket meg akarok venni, az kb. 500 000 Ft. De persze ezek nem a legolcsóbb termékek. Ezek a középkategóriások. Ebbe benne van a babakocsi, etetőszék, bababútor ezek a legdrágábbak, de a többi sem olcsó, mint a sterilizáló, bébiőr stb.

De hidd el hogy el fogsz olvadni, amikor a kezedben tartod a csöppséget és nem fog érdekelni a pénz!

2009. nov. 21. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!