Tényleg nagy lemondásokkal jár egy gyerek nevelése?
Figyelt kérdés
Hosszas győzködés után eldöntöttük a barátnőmmel, hogy jöhet a baba. Nekem van egy igen nagyra becsült dédelgetett autóm. Elég gyors is, elég menő is, és hát nem olcsó mulatság. Azt mondta a barátnőm és a környezetemben élők is, hogy készüljek föl, mert valószínűleg meg kell válnom tőle. Én mondtam, hogy belemegy a babaülés, és tény és való, hogy drága etetni meg fenntartani, de nem szívesen adnám el. Tényleg ésszerűbb lenne eladnom. A fizetésemből eddig pont kijöttünk, nagyon sokat el fog vinni egy baba?2009. nov. 20. 11:32
12/22 anonim 

válasza:

"azok nem érthetik akiknek jó a suzuki is" LEHET nekik sem JÓ, csak éppen kúrvára nem az a lényeg hogy villogjanak a kocsival, közben meg éheznek és az alapvető dolgokra nincsen pénz! Az meg hogy a nagyi vesz pelust vagy egy babaruhát az még nem biztos hogy annyi segítség mint amennyi kéne! Valamint az is tény, hogy nem kell még eladnia a kocsiát, majd kiderül hogy mi lesz, hogy jönnek ki a pénzből. De abból kiindulva hogy ez a legnagyobb problémája a kérdezőnek, valószínű nincsenek olyan jó anyagi körülmények között, hogy még fentarthasson egy ilyen kocsit is, vagy inkább maradjon a kocsi és a baba várjon, mert ilyen felfogással minek gyerek még? Éshát Kis gyerek kis gond, nagy.... Erről ennyit
13/22 anonim 

válasza:

Nekem az a véleményem h a kérdezö nincs kész 1 gyerekre.Ha fontosabb az autó mint 1 gyerek akkor inkább ne vállald be a babát.Igen sokat fog elvinni a baba és nem hinném h kifogtok jönni ha tényleg olyan drága az autó.Nekünk autónk sincs mert igy is alig tudjuk magunkat is fent tartani nem még 1 autót is.És mi örülnénk 1 suzukinak is ha megtudnánk engedni magunknak.De számunkra fontosabb a baba mint az autó.
14/22 anonim 

válasza:

Mi is ettől tartunk, anyagi csőd lesz, ha jön a bébi. Krumplit fogunk enni krumplival. A lakáshitel még 18 év. A gyereket nem lehet kitolni a végtelenségig. A párom attól tart, hogy le kell mondania majd mindenről (pannonia ring, forma-1, kocsi tuning), én kiesek a munkahelyemről, szóval tele vagyunk félelemmel és ugye a gyereksírás. De majd lesz vhogy, szerintem a kocsit ne add el, majd megoldjátok valahogy, max esztek mindenből tescosat. Én nő vagyok, de félek azért elhiheted. A párom imádja a kocsiját, de nem engedném meg neki, hogy eladja, mert tudom, hogy milyen fontos neki. Anyósom azt mondja mindig: minden mindig úgy van jól, ahogy van. - és ez szerintem igaz.
15/22 anonim 

válasza:

Minket is felneveltek valahogy... (és abban az időben még mindenki átlagosan élt) Mi pl. egy héten egyszer ettünk húst. De meg sem éreztem. Akkor ez volt a normális. Szóval ki fogtok jönni ne aggódj, ha el kell adni a kocsit úgy is el fogod!
16/22 anonim 

válasza:

Szia!Azért nem olyan tragikus a helyzet. Tény, hogy sokba kerül a gyerek, de igaza van annak a válaszolónak aki azt írta,hogy ez alapján már rég kihaltunk volna. Hiszen iszonyat sok a nagyon szegény ember...és mégis van babájuk, és szeretik is. Szerintemnem kell feltétlenül megválni a kocsitól, ezt majd meglátjátok, és nem kell ennyire ezen parázni. Írom ezt úgy, hogy mi is nagyon nehezen jövünk ki anyagilag, sokat segítenek a szülő,anno nekik is nagyon sokat segítettek az ő szüleik, ez így van rendjén, van hogy havonta 20-30at kérünk kölcsön, de aztán azt vissza is adjuk, sok kaját vesznek nekünk. Meg különben ismegértem, hogy a pasik eleve jobban paráznak a gyerekvállalástól. Fel a fejjel,és meglátod, ha megszületik a babó eleve máshogy fogsz érezni, és sokkal többet akarsz neki adni mint amennyit tudsz, és önként le fogsz mondani dolgokról.Hidd el, és ez így van jól.
17/22 anonim 

válasza:

Szerintem meg azért mert valakinek gyereke lesz még nem kell magát feladnia és felolvadnia önzetlenül a csodálatos és egyedül fontos gyermekben. Attól még, hogy gyerek van, még joga van a hobbijához észszerű kereteken belül. Inkább azokkal szokott lenni a gond akik úgy viselkednek, hogy a gyereknek mindent, semmi más nem érdekel, aztán majd jönnek ide sírni hogy nincs barátjuk és a négy fal között ülnek már pár éve. Ha esetleg nem tudnak kijönni belőle akkor úgyis el kell adni, de ahhoz előbb meg kell tapasztalni. Sokkal rosszabb körülmények között is születnek gyerekek.
18/22 anonim 

válasza:

13:51-es vagyok, nagyon igaza van a a 14:54-esnek, az utánam írónak.
20/22 anonim 

válasza:

Nem szeretem ezt a hozzáállást, hogy "meg kell válni tőle." Miért?
NEkem kutyám, macskám a hobbim, a páromnak a foci. Most babát várunk, eszünkbe sem jutott, hogy bármit fel kellene adnunk. A gyerekvállalás szerintem nem áldozat, max kompromisszum. Ha eddig szerettem az állataimat, eztán miért ne kellene? mert jön a baba? alig várom, hogy én, a macskáim meg a kutyám a babát szórakoztassunk az udvaron.
Miért kellene lemondani a kocsiról? úgy értem, ha kábszereznél vagy ilyesmi, az nem helyes, de egy autó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!