Tényleg nagy lemondásokkal jár egy gyerek nevelése?

biztos akarod Te ezt a babát??
mert ez alapján a kérdés alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak a barátnőd beszélt rá és azért mondtál igent, hogy békén hagyjon...
ha ez így van akkor nem igazán biztos, hogy jönni fog a baba és csak a barátnőd fog idegileg tönkremenni, hogy vajon miért?
ha pedig szeretnéd a babát, akkor szerintem ilyen kérdésnek nincs helye az agyadban!
mennyi idős vagy?

Szerintem nem kérheti a feleséged, hogy add el az autódat. Tény, hogy a baba elég sok pénzbe van,de ha vannak segítő nagyik akkor kár lenne megválnod a másik szerelmedtől. Meg sok mindent lehet használtan is venni.
Párom is autómániás. 7-es bömbink van, gondolhatod mennyit fogyaszt stb. Van 2 gyermekünk (10 éves, 16 hós).
De meg sem fordul a fejünkben, hogy eladjuk.

Ha olyan nagy anyagi ráfordításokkal lehetne csak gyereket vállalni mint ahogy egyesek állítják akkor már kihaltunk volna ! 3 gyerekünk van , az ésszerűség határán belül megvettünk nekik mindent amire szükségük van . Szopiztak ameddig akartak , sok zöldséet-gyümölcsöt eszünk , szép helyen lakunk , nagy az udvarunk , gyakran megyünk kirándulni , sétálni . Viszont nem vettünk márkás babakocsit , márkás ruhákat-cipőket , zenélő horribilis áru kütyüket ...
Nincs tévénk , viszont van sok-sok mesekönyvünk és van időnk olvasni , beszélgetni , a vacsora általában közös . Sokat nevetünk , beszélgetünk , kézműveskedünk , játszunk ...
Az anyagi helyzetünk viszont siralmas . 3 gyerekes anyuka

Miért ba**zus nektek nem segítettek semmiben?
Csak kapott a kicsi egy-egy babaruhát, vagy néha egy csomi pelust, vagy pl nekünk anyósomék fizették a kiságyat, nagymamám a járókát.
Nem azt mondom, hogy öntik a lét, hogy mi jó autóval közlekedjünk, de minimálisan ennyit szerintem mindenkinek segítenek a nagyik, ha tudnak. Nem???
Amikor az első fiúnk kicsi volt, én szerettem bele egy sportautóba, ezért megvettük.
De ez nem olyan kérdés, hogy mások jól megmondják!
Azok nem értik akiknek jó a Suzuki is!
A páromnak 20 éves kora óta ez volt az álma, 36 évesen már dolgozott annyit az életben, hogy az legyen neki amit szeretne.

Nem akarok senki megbántani, és nyugodtan le lehet pontozni, de azt gondolom, hogy teljesen felesleges most ezzel foglalkozni. 1. még nincs is baba, 2. majd akkor kiderül, hogy ki jönnek-e a pénzből ami van, vagy sem.
Addig még millió, és 1 dolog történhet.
Ki tudja azt megmondani, hogy mi lesz holnap??
Ráadásul mi az, hogy "hosszas győzködés után" jöhet a baba és "azt mondta a barátnőm és a környezetemben élők is, hogy készüljek föl, mert valószínűleg meg kell válnom tőle"?
Most akkor miről is beszélünk? Én bizony elgondolkodnék ezeken!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!