Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Habituális vetélésre vonatkozó...

Habituális vetélésre vonatkozó kivizsgálás eredménye?

Figyelt kérdés

Nekem egy missed ab-om volt, már voltam általános, hormonális, immunológiai vérvételen, még hátra van a genetikai és az inzulinrezisztencia... Kenetek, tenyésztések meg vannak.

Aki átesett ilyen vizsgálatokon milyen eredménnyel zárult és utána mikor szabadott, tudott újra terhes lenni?

Én a 10 héten "vetéltem el", a baba a 8. héttől nem fejlődött...

2013. nov. 15. 14:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Habitualis vetelesed volt? Mert csak egy vetelesrol irtal. Hany vetelesed volt eddig? Egy utan nem nagyon indokolt ennyi vizsgalatot csinaltatni. En meg nagyon az elejen vagyok, ket vetelesem volt es eddig csak trombozishajlamra vizsgaltak. Neked milyenek az eddigi eredmenyeid?
2013. nov. 15. 14:36
 2/7 A kérdező kommentje:

Egy elhalt terhességem volt. De az első. Szóval elmentem pár orvoshoz, mind azt mondta, egy után nem kell kivizsgálni, van ilyen...

Elmentem egy nagyon jó hírű, drága orvoshoz, neki mondanom sem kellett mást csak, ami történt, máris mondta, hogy ezek és ezek a kivizsgálások szükségesek. UH alapján minden ok és szerinte, ha nekem ez megnyugvást ad, akkor igenis kell, szükséges, ha semmi baj nincs akkor is.

Azért sem törődtem bele abba, hogy vizsgálatok nélkül próbálkozzunk újra, mert mindenkinek, aki elsőre elvetél ugyan ezt mondják..., egy után nem kell vizsgálódni... Nah, de ezt mondják annak is, akinek aztán a második is így végződik. Lásd Te. Én nem akartam így járni. Szerintem menj másik orvoshoz...

Eredményeim még nincsenek, csak egy hete voltam az első vérvételen, ciklus függő volt...

2013. nov. 15. 14:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Sok-sok egyszeri vetelest kovet tobb egeszseges terhesseg. A habitualis veteles nem altalanos jelenseg azert. En nem akartam az elso utan menni, a dokim kuldott volna. Persze artani nem art az azonnali kivizsgalas, bar genetikai rendellenesseg miatt igy ugy is megszakad a terhesseg, meg tok egeszseges paroknal is. En nem is azert irtam, mert egy utan vizsgaltatod magad, hanem azt nem ertem, hogy ha csak egy volt, volt miert irtal habitualis vetelest, de lehet, hogy en ertettem felre valamit.

Ha szuper a dokid, ugyis mindent el fog mobdani neked. Biztosan mondani fogja, hogy mikortol probalkozhattok ismet.

2013. nov. 15. 15:27
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem azt írtam, hogy nekem volt habituális vetélésem, hanem, hogy arra irányuló kivizsgálásokon veszek részt és akinek volt ilyen vizsgálatsorozat, egy vagy több vetélés után, nála hogy alakultak a dolgok.

A dokim mindent elmond, igen. De mivel nem látunk a jövőbe az érdekel, hogy bizonyos eredmények megszületése után k, hogy járt...

Remélem ezért más érteni fogja mire irányul a kérdésem pontosan és nem lesz velem cinikus. :/

2013. nov. 15. 15:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdésed megfogalmazása volt félreérthető.

A válaszadók egyike sem volt cinikus, ha erre utaltál.

Én habituális vetélő voltam, a 2. és a 7. terhességemből születtek a gyerekeim, a többi missed. ab. volt.

Volt hormonvizsgálat, a cikluson belül több is, néztek inzulinrezisztanciát, nézték a méhemet 3d ultrahanggal, volt genetikai konzultáció. Mindent rendben találtak. Az okok ismeretlen eredetűek.

2013. nov. 15. 18:23
 6/7 anonim ***** válasza:
En egy percig sem akartam cinikus lenni, sot, probaltalak nyugtatni, hogy a dokid biztosan segitokesz lesz, ha ilyen szinten foglalkozik az eseteddel. Felreertettem a kerdest. Meg edeklodo is voltam az eredmenyeiddel kapcsolatban. Hm. Mindegy.
2013. nov. 15. 19:31
 7/7 A kérdező kommentje:

7 terhességből 2 baba? Az nem lehetett semmi... Gratulálok a kitartásotokhoz, igazán példaértékű.

Nem találtak semmit? Az igen... De mégis, kaptál valamilyen magyarázatot arra, hogy miért történhetett veletek ez?

Én nagyon félek, hogy mi lesz ezután.

Azért is érdeklődöm annyira, mert nagyon szeretnénk már most próbálkozni, de mire minden eredmény meglenne, arra már akár újra el is veszíthetjük a babát, ne adja isten. De, ha meg nincs semmi baj, akkor elveszem a lehetőséget magunktól. Már nagyon szeretnénk újra próbálkozni, de nagyon tartok is az egész helyzettől, hogy újra át kell majd élnem ugyan ezt...

Viszont, ha nem sikerülne a következő terhességem sem, akkor sem lennék sokkal hátrébb, mert ha baj is van, januárnál előbb nem kezelnének semmivel már, szerintem... Viszont még egy missed ab... Nem semmi lenne újra. Az előző is nagyon megviselt, testileg is és lelkileg is.

2013. nov. 16. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!