Colostilbegytet írt már fel valakinek az orvosa teljes előzetes kivizsgálás nélkül? Tapasztalatok?
Szia! Velem is teljesen ugyanez történt, talán azzal a különbséggel, hogy én Duphastont is kaptam a ciklus 2. felére; mindegyikből 3 havi adagot. Vittem ugyan neki egy fél évvel ezelőtti hormonsort; de azóta sok minden változhatott... manuális vizsgálaton kívül nem csinált semmit, még UH-t sem, pedig PCO-s vagyok.
Én is sokat gondolkodtam, hogy bevegyem-e, és végül arra jutottam, hogy így nem fogom szedni.
Kértem időpontot OEP-es rendelésre -ez előbbi magán volt- mert ott legalább UH-gal is megnéznek és kértem a háziorvostól beutalót hormonvizsgálatra. 2 éve nem jön össze a babánk; ezen a pár héten már nem fog múlni! Inkább így legyen, minthogy összekutyulják a hormonrendszerem, amit lehet vissza sem lehet csinálni... Ezzel nem akarlak lebeszélni, csak leírtam az én történetemet. Ez az én döntésem volt.
Hat closti kúrán vagyok túl, van némi tapasztalatom. Elsőre nekem is ugyanúgy "hanyag eleganciával" írta fel az orvos, nem is mentem vissza ciklus közben, csak pozitív teszttel. Úgyhogy nekem bejött a dolog, de egyszerre csak egy kúrát kaptam. A többi esetben már volt több-kevesebb ultrahangos megfigyelés, és hormonális vérvételek is, de nem ezeken múlott a siker, a hatból háromszor akkor lettem terhes, mikor nem kaptam tüszőrepesztő injekciót (nekem pont elég volt a closti, hogy a hormonháztartásomon annyit lökjön, hogy utána már spontán jól follyon le a ciklus, a szurik már valamit elrontottak, ez az elméletem).
Ezzel persze nem akarlak arra bíztatni, hogy ne olvasd el a betegtájékoztatót, és ne is aggodalmaskodj. És mivel a closi mellékhatása, ha jól tudom, cisztaképződés is lehet, azért azt én is durvának tartom, hogy egymás után három hónapig szedd, mindenféle ellenőrzés nélkül. A hanyag eleganciájú dokim a későbbiekben pl. éppenséggel nem javasolta, hogy egymás utáni két ciklusban kihagyás nélkül próbálkozzak a clostival. A mostani dokim viszont, igaz, totális UH felügyelet mellett, de felírta egymás utáni ciklusokra, és másodszorra sikerült is a babaprojekt. Szóval orvosa válogatja.
Kívánom, hogy elsőre sikerüljön, aztán a többin nem kell már paráznod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!