Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha 8 hónapja nem védekezünk...

Ha 8 hónapja nem védekezünk és még baba sehol, lehet, hogy valami baj van velem vagy a férjemmel?

Figyelt kérdés
Az ismerőseimmel akikkel eddig beszéltem, 4 hónapon belül sikerült. Semmilyen teherbeesési praktikát nem vetünk be, nem kizárólag az ovuláció környékén vagyunk együtt, nem számolok, stb., még várhat a baba, de ha "becsúszik", annak is nagyon örülnénk. Mostanában kezdtem csak aggódni, hogy az intenzív házas életünk ellenére sincs semmi.
2013. nov. 13. 19:06
 1/5 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nem szedtem fogamzásgátlót.
2013. nov. 13. 19:10
 2/5 anonim ***** válasza:
60%

Egy kivizsgálás biztos nem árt, bár egy éven belül nem tekintik kórosnak.

A férfit könnyebb vizsgálni (leadja a mintát és kész), ezért érdemes vele kezdeni. Ha őt kizárták, akkor lehet a nőnél folytatni.

2013. nov. 13. 19:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is érdemes elmenni egy alap kivizsgálásra (neked hormonsor, férjednek spermatogram), így legalább megnyugodhattok. 1 éven belül egyébként normális.

Nekünk most lesz másfél éve, hogy próbálkozunk, de ki is derült, hogy nincs minden rendben (férjemmel sem, nekem pedig padlóra vágta a fogamzásgátló a hormonjaimat) :(

2013. nov. 13. 19:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Én 1-2 hónapig megpróbálnék ovu tesztelni, hőmérőzni, időzíteni. Aztán ha úgy sem megy, elmennék legalább egy rutin hormonképre. Később a párodat is érdemes lenne megnézetni, de a 8 hónap, úgy, hogy nem időzítetek, meg figyeltek, nem igazán sok.
2013. nov. 13. 19:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem 1 év után jött össze az első baba. Már nagyon aggódtam,fél év után hogy soha nem lehet gyermekem. Elmentünk kivizsgálásra. Minden rendben volt.Még így is hónapokat kellett várnom. A második és harmadik terhességem az első védekezés nélküli együttlétből fogant. Azóta sem tudom, hogy mi lehetett az oka. Talán az, hogy a házasságunk első évében mindennap szeretkeztünk.

Nagyon szurkolok Neked! Én tudom milyen nehéz ilyenkor a várakozás.

2013. nov. 14. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!