Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi az esélye, hogy összejö...

Mennyi az esélye, hogy összejön a baba, ha megszakítással védekezünk? Csak kíváncsi vagyok, nem baj ha jön.

Figyelt kérdés
A naptár szerint november 2-6-ig voltam a legtermékenyebb. A párom külföldön dolgozik és 1-6-ig itthon volt. Mindennap együtt voltunk, naponta többször is. Viszont csak 7-én éreztem a peteérést. Legalábbis gondolom. A jobb petefészkem kicsit fájt, feszített, szúrt és fel voltam puffadva nagyon.
2013. nov. 9. 17:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%

Ha gyereket akartok, akkor minek próbáltok védekezni?

Ha meg nem akartok, akkor miért NEM védekeztek megfelelö módon?

2013. nov. 9. 18:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Megszakított közösülés pearl indexe 35, tehát 100 nőből 35 egy év alatt teherbe esik így. Hogy neked mennyi az esélyed, egyéni kérdés. Van, akinek szerencséje van és évekig semmi nem történik, van, akinek az első ilyen próbálkozásra besikerül a baba. Kiszámíthatatlan. Én is úgy gondolom, ahogy az első, csak finomabban fogalmaznám meg: a felelős gyermekvállalás nem ott kezdődik, hogy "ha becsúszik, megtartjuk".
2013. nov. 9. 18:13
 3/11 A kérdező kommentje:
Az miért baj ha konkrétan nem tervezzük be? Nem állunk rá tudatosan a gyerekgyártásra. Ha jönni akar így is jön/jöhet. Ha pedig nem akkor meg egyelőre beválik ez a módszer. Az elmúlt kb 10 ében 3 komoly kapcsolatom volt, mindegyikben ezt a módszert alkalmaztuk.
2013. nov. 9. 18:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Attól még nem vagyunk felelőtlenek mert nem tudatosan tervezzük.Akkor lennénk felelőtlenek ha egyáltalán nem akarnánk babát és ezt a módszert használjuk. Egyáltalán nem gond ha "becsúszik". Csupán az esélye érdekel. Én mondjuk nagyon örülnék neki...
2013. nov. 9. 18:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Mi is megszakításosan védekeztünk a férjemmel, de egyszer ovuláció napján végig csináltuk, és teherbe is estem. Ha a pároddal végig csináljátok, tehát sperma hatol be, jó esély van rá. HA nem hatol be a sperma, nagyon kevés esélye van.
2013. nov. 9. 22:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Mi 5 evig hasznaltuk ezt a mdszert es nem jott baba majd csak akkor amikor tudatosan mar elesbe raalltunk a temara. :-) ( mondjuk mi is azert"vedekeztunk" igy mert nem lett volna nagy gond ha becsuszik.)

Uncsitesomek is igy csinaltak 8 honapos volt a kslanya amikor ujra teherbe esett. :-)

Szoval vagy sikerul vagy nem. :-)

2013. nov. 10. 05:54
 7/11 anonim ***** válasza:

2-es vagyok: nem úgy értettem én sem, hogy ne próbáljátok ezt ki, mert mi lesz ha összejön, és ez baj... dehogy! Csak arra céloztam, hogy van egy bizonyos optimális családtervezés, amit szerintem minden baba megérdemel, mielőtt megfogan. Értem ez alatt az orvosi kontrollvizsgálatokat előzetesen, vitaminszint és hormonszintek konktrollját, stb. Lényegesen csökkenti a testi és lelki problémák felmerülését, ha tudatosan készül a pár a babára,és nem csak úgy becsúszik az életükbe az adott helyzet.

[link]

2013. nov. 10. 07:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Én ezzel nem értek egyet: "amit szerintem minden baba megérdemel, mielőtt megfogan". Nekem ez erős. Persze tök jó,ha tudtok előre tervezni stb.,de szerintem az a jövevény sem indul hátrányból,aki meglepetésként érkezik,mert a terhesség első nem is tudom hány hetében (de ennek majd utána nézek) semmilyen hatással nincs semmi a fejlődésére.

Kérdéshez: Viszont ez a 35% rengeteg! Honnan van ez a statisztika? Már nem mintha nem hinném el,de a megszakítósok sem biztos,hogy mindig tudták tartani a "tervet" és szerintem ebben a 35%-ban inkább ilyenek lehetnek,ami így megemeli ezt a számot.

Mi is azt a tábort erősítjük Kérdező,ahol már évek óta bevett és bevált szokás ez a "védekezés". Bízunk a Sorsban,s a tapasztalat mutatja,hogy jól is tesszük ezt.:)

2013. nov. 10. 14:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja,azt meg nyilván tudod (?),de ha nem,akkor azért közlöm a jó hírt:),hogy hiába ha 7-én volt peteérésed,ha előtte való napokban kerültek be spermiumok,akkor azok szépen ott várakozhatnak napokig,tehát 5 napot is simán.:) Szóval elvileg,ha -ebben az értelemben szó szerint- becsúszott:),akkor épp akkor,amikor a legnagyobb esély van arra,aminek nagyon örülnél.:)
2013. nov. 10. 15:00
 10/11 anonim ***** válasza:

A pearl indexnek itt találod a leírását:

[link]

A családtervezésről pedig azt gondolom, hogy igenis sok betegség megelőzhető, ha tervezéssel fogan a baba, vitaminhiánytól a szervi problémákig sokminden kiderülhetne előre, és nem utólag.

2013. nov. 10. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!