Itt tényleg mindenki táblázatot vezet és hőmérőzik?
Ok. Köszi! Azt akkor értem, ha oka van, mert nehezen jön a baba, meg ilyenek.
Azt hittem, mindenki csinálja. :)
Én pl. hőtnem mértem, de elkezdtem egy táblázatot vezetni a ciklusom eseményeiről pár hónappal a próbálkozás előtt. Egyszerűen csak azért, mert előtte (kicsit szégyellem is) ezzel egyáltalán nem foglalkoztam, kb. még azt sem tudtam hány napra szokott megjönni... Kiderült hogy szép szabályos 29 napos ciklusaim vannak, ez megnyugtató volt számomra, és legalább tudtam mikor kell tesztelni :)
De nem ez töltötte ki a napomat, nem forgott körülötte minden gondolatom. Viszont utólag is hasznosnak ítélem.
Én leszek a kivétel. :) Én 8 éve csinálom, de nem csak hőmérőzést, hanem komplexen a természetes családtervezést.
MI a férjemmel kezdettől elhatároztuk, hogy semmilyen hormonális fogamzásgátló nem jön szóba.
Így elsajátítottuk a módszert egy tanfolyamon (igen, mind a ketten, nem csak én, mert a fogamzásgátlás közös ügy! :) )
3 tervezett gyerekünk van, első hónapban összejöttek, amikor terveztük őket (pedig a második-harmadiknál a hőmérőt is letettem).
Amikor nem szeretnénk babát, akkor vagy a terméketlen időszakban vagyunk együtt, ha pedig lehetségesen termékeny időszakban akarunk együtt lenni, akkor óvszert használunk.
(Szoptatós vagy extrán kimerítő időszakban, ha nem tudom figyelni magam, vagy nincsenek meg a feltételek hozzá, akkor szintén óvszer)
VAnnak országok, ahol kedvelik a természetességet (Svédország, Németország pl.), ott sokan alkalmazzák ezt a módszert, nálunk nem annyira elterjedt.
Ami lemaradt:
Ha egy nő jobban ismeri saját testét/ciklusát, annak az az előnye is megvan, hogy hamarabb felfigyel arra, ha valamilyen betegség jelei megjelennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!