Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Itt tényleg mindenki táblázato...

Itt tényleg mindenki táblázatot vezet és hőmérőzik?

Figyelt kérdés
Én soha nem csináltam ilyet, és egyik ismerősöm sem. Most ez ilyen nagy divat vagy hogyan van ez? Miért csináljátok? Mi amikor arra jutottunk, h babát akarunk, akkor csak védekezés nélkül szexeltünk, de nem hőmérőztem és táblázatoztam egész nap.
2013. nov. 8. 10:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Azért nem tudsz ilyesmiről, mert nem volt rá szükséged. Nem kellett éveket várnod rá, nem volt betegséged, ami miatt figyelted a peteérést, ovut. Itt és a hasonló forumokon gyakran azok gyűlnek össze, akiknek problémáik vannak, és megosztják egymással a tapasztalataikat. Nem divat hőgörbét csinálni, hanem egy lehettséges ellenőrzési mód, hogy legalább a peteérés-ovuval rendben van-e minden.
2013. nov. 8. 10:17
 2/14 A kérdező kommentje:

Ok. Köszi! Azt akkor értem, ha oka van, mert nehezen jön a baba, meg ilyenek.

Azt hittem, mindenki csinálja. :)

2013. nov. 8. 10:19
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
Itt ebben a témában sok olyan nő gyűlik össze, akinek nem sikerül csak úgy spontán, ezért olvasol sok ilyet, akinek nincs vele probléma az nem vezet táblázatot és nem hőmérőzik és főként nem ír ide kérdést, mert nincs problémája. Szóval ez az arány nem a társadalmat reprezentálja, hanem azon emberek halmazát, akinek nehezen jön össze a baba.
2013. nov. 8. 10:23
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy csinálja mindenki :) Én se csináltam, mert összejött elsőre a baba, de ha sokáig nem estem volna teherbe tuti én is elkezdem csinálni, szerintem ez tök természetes. Egy ideig próbálkozik az ember "csak úgy", ha meg nem sikerül, akkor elkezdi ellenőrizni hogy is működik a ciklusa, stb... És valóban nem divat, csak egy fórumon nem azok tesznek fel kérdéseket akiknek nincs problémájuk, hanem akiknek van. :)
2013. nov. 8. 10:24
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Nyilván nem mindenki csinálja... honnan szeded hogy itt mindenki csinálja? Azért mert sok ilyen kérdést látsz? Ez azért van, mert sokan vagyunk itt szerencsére... nem tudhatod hogy ezek közül mennyien vannak akik nem hőmérőznek...
2013. nov. 8. 10:28
 6/14 anonim ***** válasza:
én sem csináltam, nem akartam "gyártásra" átállni, pedig van egy enyhe PCO-m és majd 2 év volt mire eljutottam oda hogy lett egy pozitív tesztem, kimondani azt hogy terhes vagyok még most sem merem majd a 16 hét után.
2013. nov. 8. 10:32
 7/14 anonim ***** válasza:
vannak olyanok is akik ''divatból'' csinálják.őket nem igazán értem.persze azok a nők akiknek nem jön össze és ezzel figyelik magukat,teljesen más,őket megértem
2013. nov. 8. 10:32
 8/14 anonim ***** válasza:

Én pl. hőtnem mértem, de elkezdtem egy táblázatot vezetni a ciklusom eseményeiről pár hónappal a próbálkozás előtt. Egyszerűen csak azért, mert előtte (kicsit szégyellem is) ezzel egyáltalán nem foglalkoztam, kb. még azt sem tudtam hány napra szokott megjönni... Kiderült hogy szép szabályos 29 napos ciklusaim vannak, ez megnyugtató volt számomra, és legalább tudtam mikor kell tesztelni :)

De nem ez töltötte ki a napomat, nem forgott körülötte minden gondolatom. Viszont utólag is hasznosnak ítélem.

2013. nov. 8. 10:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Én leszek a kivétel. :) Én 8 éve csinálom, de nem csak hőmérőzést, hanem komplexen a természetes családtervezést.

MI a férjemmel kezdettől elhatároztuk, hogy semmilyen hormonális fogamzásgátló nem jön szóba.

Így elsajátítottuk a módszert egy tanfolyamon (igen, mind a ketten, nem csak én, mert a fogamzásgátlás közös ügy! :) )

3 tervezett gyerekünk van, első hónapban összejöttek, amikor terveztük őket (pedig a második-harmadiknál a hőmérőt is letettem).

Amikor nem szeretnénk babát, akkor vagy a terméketlen időszakban vagyunk együtt, ha pedig lehetségesen termékeny időszakban akarunk együtt lenni, akkor óvszert használunk.

(Szoptatós vagy extrán kimerítő időszakban, ha nem tudom figyelni magam, vagy nincsenek meg a feltételek hozzá, akkor szintén óvszer)

VAnnak országok, ahol kedvelik a természetességet (Svédország, Németország pl.), ott sokan alkalmazzák ezt a módszert, nálunk nem annyira elterjedt.

2013. nov. 8. 11:06
 10/14 anonim ***** válasza:

Ami lemaradt:

Ha egy nő jobban ismeri saját testét/ciklusát, annak az az előnye is megvan, hogy hamarabb felfigyel arra, ha valamilyen betegség jelei megjelennének.

2013. nov. 8. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!